Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview: Τελειώνουμε για να αρχίσουν!

Preview: Τελειώνουμε για να αρχίσουν!

Τελευταίο preview στην κανονική περίοδο του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» με τις ομάδες να κυνηγούν στα τελικά ματς τους την τελευταία πινελιά που θα τους δώσει λίγη μεγαλύτερη αισιοδοξία ενόψει πλέι οφς. Οι τελευταίοι 9 αγώνες της κανονικής περιόδου θα είναι το καλύτερο ορεκτικό ενόψει των νοκ άουτ της play out φάσης στην οποία θα μπούμε μετά. Πέραν τούτου, πολλά παραμένουν ρευστά στη βαθμολογία, με τα τελευταία ματς να μπορούν να φέρουν «τούμπα» όλο το βαθμολογικό πίνακα, δείγμα του πόσο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα.

Την Παρασκευή στις 22:30, οι εBEERοι (15-7) θέλουν να κλείσουν τη σεζόν με νίκη απέναντι στους Θαλασσόλυκους (11-10). Ενδεχόμενη νίκη θα φέρει τους εBEERους σίγουρα μέσα στην οκτάδα, ίσως και στην 6η θέση, και ο Χαντόπουλος, ο Κολυβάς, ο Γκούσκος Μ. και ο Ζώτος θα την κυνηγήσουν ενόψει των πλέι οφς. Απ’ την άλλη και οι Θαλασσόλυκοι θέλουν νίκη, κυνηγώντας τη 13η θέση της βαθμολογίας, ο Καραγιαννίδης Γ., ο Τεντόμας, ο Δασκαλάκης και ο Λέντζος Φ. θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους απέναντι σε μια γρήγορη ομάδα για να έχουν πλεονέκτημα. Αν το παιχνίδι μείνει χαμηλά στο σκορ, θα είναι έκπληξη, γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο αρέσκονται και οι δυο ομάδες να παίζουν.

Την Κυριακή στις 14:30 οι Gademians (14-8) θέλουν να ανακάμψουν από την πρόσφατη ήττα τους απέναντι στους Τριπόντιους (2-20). Οι Gademians με μια νίκη ίσως ελπίσουν σε άνοδο από τη 10η θέση μέσω κάποιας πολλαπλής ισοβαθμίας στο φινάλε, ενώ οι Τριπόντιοι κυνηγούν τις δύο ομάδες που βρίσκονται από πάνω τους στη βαθμολογία. Σε κάθε περίπτωση, το τελευταίο παιχνίδι πριν τα πλέι οφς δεν είναι ποτέ πρόσφορο έδαφος για να μην αγωνιστείς σοβαρά, ο Αδαμόπουλος, ο Κοζαδίνος, ο Παπασγουρίδης Ε. και ο Καραγγέλης θα παλέψουν για τη νίκη απέναντι στους Τσαφαντάκη, Ράλλη, Γεωργάτο, Χασόγια και τους υπόλοιπους Τριπόντιους.

Στις 19:00 την Κυριακή, οι Ρούκουνες (11-11) κοντράρονται με την Κάτω Γειτονιά (5-17) που ξέρει ότι θα βρεθεί στα play out και αναζητά την καλύτερη δυνατή ψυχολογία ενόψει του πιο σημαντικού ματς της χρονιάς. Με νίκη οι Ρούκουνες μάλλον τερματίζουν 12οι στη βαθμολογία (αν χάσουν οι Θαλασσόλυκοι έναν αγώνα από τους δύο που τους απομένουν), με ήττα πέφτουν πιο χαμηλά, ο Θεοδωρόπουλος έχει και μια άλλη μάχη την Κυριακή, αυτή του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, και είναι σίγουρο ότι θα τα δώσει όλα και για αυτόν τον τίτλο. Οι πρωταθλητές θέλουν ένα καλό τέλος στη χρονιά, ανάλογο του τίτλου τους, με τον Πανόπουλο, τον Ρατσιάτο και τον Μητρόπουλο να συνεπικουρούν τον πρώτο σκόρερ της ομάδας. Απέναντί τους θα βρουν τον Μαυράκη, τον Φωτιάδη Χ., τον Φωτιάδη Α. και τον Χατζηπαρασκευά, που ξέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα παίξουν σε 40 λεπτά όλη τη σεζόν. Κανείς δεν θα έλεγε όχι στο να έχει ένα ακόμη ροζ φύλλο στην τσέπη πηγαίνοντας εκεί.

Στις 20:30 την Κυριακή, η Cream Team (9-13) αντιμετωπίζει την Πλατεία (6-16) κυνηγώντας τις τελευταίες πιθανότητές της για τη 15η θέση της λίγκας, που πάντως δεν εξαρτάται μόνο από αυτή. Η Πλατεία είναι πάνω από τα play out, εκεί θα μείνει και ως το τέλος αφού έχει πλεονέκτημα επί της Κάτω Γειτονιάς (που είναι η μόνη που μπορεί να την φτάσει) και προετοιμάζεται ήδη για τα πλέι οφς, έχοντας ως παράσημο στις αποσκευές της το πολύ δυνατό φίνις που έκανε στη σεζόν. Ο Σκοπελίτης μάχεται ακόμη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της λίγκας, μαζί του ο Χρυσούλας Χ., ο Σαντικτσής και ο Βλαχαδάμης, θέλουν να κλείσουν τη χρονιά με νίκη. Όμως, το ίδιο θέλει να κάνει και η Cream Team, ο Ζήσης Δ., ο Βαμβακάς, ο Ζούλιας και ο Τούσης θέλουν το 10ο ροζ φύλλο της σεζόν και θα προσπαθήσουν να το πάρουν.

Στις 22:00 την Κυριακή η Drink Team (3-19) και η Ήρεμη Δύναμη (4-18) θα λύσουν τις βαθμολογικές τους διαφορές σε ένα καυτό φινάλε στη σεζόν. Οι δυο ομάδες απέχουν μία νίκη, αν η Drink Team κερδίσει, τότε θα περάσει την αντίπαλό της στη βαθμολογία, έστω και την τελευταία αγωνιστική (εκεί που… μετράει πιο πολύ δηλαδή). Ο Λαζάρου, ο Βασιλάκης, ο Κούμανης και ο Γιαννιτσιώτης Β. θέλουν την νίκη, αλλά θα πρέπει να τα καταφέρουν απέναντι στον Πασσά, τον Γεωργίου, τον Χάχαλη Β. και τον Μπίτσικα. Η Ήρεμη Δύναμη ξέρει ότι με νίκη μένει στην 21η θέση (ας όψεται ο μηδενισμός), ενώ με ήττα μπορεί να πέσει και 23η αν κερδίσει και η Σοφοκλέους.

Αγώνες η Κυριακή έχει και, όπου στις 20:00 Άφοβος (15-7) και Nothing But Net (9-13) κλείνουν την κανονική περίοδο με τον μεταξύ τους αγώνα. Τα έχει φέρει έτσι η βαθμολογία που ενδεχόμενη νίκη των Nothing But Net είναι πολύ πιθανό (αναλόγως και με άλλα αποτελέσματα) να φέρει τις δύο ομάδες αντιμέτωπες στην πρώτη φάση των πλέι οφς, με τους νικητές του τωρινού αγώνα να έχουν το πλεονέκτημα του 1-0. Ο Καραντζούνης, ο Γιαννόπουλος, ο Ντούβας και ο Γκότσης σίγουρα το ξέρουν αυτό και θα κάνουν τα πάντα για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Απ’ την άλλη, Καραμανής, Καραγεωργάκης, Σαπλατέρας και Φανός επίσης θα το έχουν δει και μετά από μια χρονιά με απουσίες και σκαμπανεβάσματα, θα καλωσόριζαν εννοείται το πλεονέκτημα του 1-0 στην πρώτη φάση των πλέι οφς. Το παιχνίδι αναμένεται καυτό και σίγουρα και οι δυο ομάδες έχουν κάθε λόγο για τη νίκη.

Στις 21:30 οι Barceλιώμα (15-7) αντιμετωπίζουν τους Θαλασσόλυκους (11-10) στο τελευταίο ματς των δύο ομάδων στη σεζόν. Οι Barceλιώμα ξέρουν ότι με νίκη θα είναι σίγουρα 6οι στην κανονική περίοδο, με ήττα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα των υπολοίπων με τους οποίους ισοβαθμούν ή θα ισοβαθμήσουν. Ο Μουχάκης, ο Ηλιάκης, ο Κονταράτος και ο Σκαλτσογιάννης θέλουν τη νίκη και το καλό κλείσιμο στην κανονική περίοδο μετά το ροζ φύλλο που πήραν επί των πρωταθλητών. Απ’ την άλλη, Καραγιαννίδης Τ., Λέντζος Γ., Λύρας και Τσανικλίδης ξέρουν ότι με δύο νίκες (έχουν και το ματς με τους εBEERους) θα είναι σίγουρα 12οι στη βαθμολογία, κερδίζοντας ένα από τα δύο ματς θα είναι 13οι, ενώ χάνοντας και τα δύο θα μείνουν 14οι.

Ματς της εβδομάδας: Τη Δευτέρα στις 22:30 η Αττική (16-6) κλείνει τη χρονιά της απέναντι στους Desperado (8-14) με τις δύο ομάδες κάθε άλλο παρά αδιάφορες να είναι. Η Αττική ξέρει ότι με νίκη κρατάει σίγουρα την 5η θέση και θα ανέβει 4η εφόσον χάσουν οι Gastone, ενώ με ήττα μπορεί να μπλέξει ακόμα και σε τετραπλή ισοβαθμία στην οποία θα είναι τελευταία (δηλαδή 8η) καθώς έχει χάσει και από τους 3 άλλους. Σίγουρα μια ενδεχόμενη πτώση 3 θέσεων (ή λιγότερων αν δεν κλείσουν με νίκες τη σεζόν Barceλιώμα, Άφοβος, εBEERοι) την τελευταία μια αγωνιστική δεν είναι κάτι που θέλει ο Μπουργαζάς για την ομάδα του, Μπέλλος, Καραλής Α., Αναγνωστόπουλος Α. και Γαλάνης θα τα δώσουν όλα για τη νίκη στο ματς. Απέναντί τους θα βρουν τους Ράγγα, Μαυροφρύδη, Κορκονδείλα και Εμμανουηλίδη, που επίσης θέλουν τη νίκη. Αν οι Desperado κερδίσουν τον αγώνα και παράλληλα έχει χάσει η Cream Team τον δικό της, τότε ανεβαίνουν στη 16η θέση της βαθμολογίας. Το παιχνίδι είναι μία ημέρα αργότερα από τα υπόλοιπα, αλλά παρότι θα είναι το προτελευταίο της σεζόν, μπορεί να φέρει… ανάποδα όλο τον βαθμολογικό πίνακα.

Τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου αυτό απέναντι στους περσινούς φιναλίστ Gastone (17-5) και τη Σοφοκλέους (3-19)  στις 21:00 της Παρασκευής (5/4). Κι αν νομίζει κάποιος ότι θα είναι αδιάφορο, κάνει μεγάλο λάθος. Οι Gastone ξέρουν ότι αν τυχόν ηττηθούν (και έχει κερδίσει η Αττική) θα πέσουν στην 5η θέση της βαθμολογίας, η οποία σημαίνει ότι θα αγωνιστούν με μειονέκτημα 0-1 στην πρώτη φάση των πλέι οφς απέναντι στην Πλατεία. Η Σοφοκλέους αναλόγως του αποτελέσματος του αγώνα της Drink Team με την Ήρεμη Δύναμη μπορεί να τερματίσει από 23η ως και 21η. Ο Πανδής θα έχει και έναν άλλο στόχο στο ματς, αγωνιζόμενος μετά τον Θεοδωρόπουλο και τον Σκοπελίτη θα ξέρει πόσους πόντους χρειάζεται για να βγει πρώτος σκόρερ σε σύνολο και μέσο όρο πόντων στο πρωτάθλημα, ο Ροντογιάννης, ο Μαρίνης και ο Ζέκιος θα τον βοηθήσουν αν το ματς το επιτρέψει. Ο Βουλέλλης, ο Νάκης, ο Περιστεράκης και ο Φραγκάκης θέλουν τη νίκη, με τον αγώνα να είναι ένα πολύ δυνατό τεστ ενόψει των πλέι οφς.

Αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι σε σύνολο 276 στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και μόνο το γεγονός ότι ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα θα υπάρξουν ανακατατάξεις στη βαθμολογία που θα παραμένει ρευστή μετά από 275 παιχνίδια, δείχνει πόσο ανταγωνιστικό ήταν και το φετινό πρωτάθλημα και είναι η καλύτερη απόδειξη γιατί βρισκόμαστε μπροστά στην πύλη τριών «καυτών» μηνών πλέι οφς!

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *