Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview play out: Τρεις ‘do or die’ μάχες!

Preview play out: Τρεις ‘do or die’ μάχες!

Η κανονική περίοδος τελείωσε και οι 24 ομάδες του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» βρίσκονται μπροστά στην πρόκληση των πλέι οφς. Οι 6 τελευταίες της κανονικής περιόδου είναι οι πρώτες που θα μπουν στον χορό, καθώς την Κυριακή αυτή θα πρέπει να διασταυρώσουν τα ξίφη τους για να μείνουν μόνο οι 3 από αυτές «ζωντανές» στα play out, σε παιχνίδια νοκ άουτ! Το θερμόμετρο έχει πια φτάσει στο κόκκινο αφού η περίοδος που όλο το πρωτάθλημα περίμενε είναι εδώ.

Ζευγάρι Α: Στις 12:00 την Κυριακή κοντράρονται η Havana Rum (19η με 5-18) με τους Τριπόντιους (24οι με 3-20) για μια θέση στην Α φάση των πλέι οφς. Οι δυο ομάδες θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, παρατάσσοντας κάθε διαθέσιμο όπλο τους στο παρκέ. Η Havana Rum είχε κερδίσει αρκετά εύκολα το ματς της κανονικής περιόδου (73-40), αλλά από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι για τις δύο ομάδες με αρκετές αλλαγές στην απόδοσή τους μέσα στη σεζόν.

Ο Δραβίλας είναι ο 1ος σκόρερ της Havana Rum με 21.6 πόντους, αλλά μάλλον δεν θα είναι στο ματς. Ο Χιώτης ακολουθεί με 15.2, ενώ ο Μπακαυγάς Α. είναι 1ος στα τρίποντα με 26 για την ομάδα του, με τον Παπαδημητρίου να ακολουθεί με 24, αμφότεροι έχουν αγωνιστεί και στα 23 παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Παπαδημητρίου (6.4), Μαγιάτης (6.0), Μπακαυγάς Γ. (5.4) και Μπακαυγάς Α. (6.4) ακολουθούν τους συμπαίκτες τους στο σκοράρισμα, με τον Ραδόπουλος, τον Μανίκα και τον Χατζηαρσένη να έπονται.

Απ’ την άλλη, ο Ράλλης οδηγεί τους Τριπόντιους στο σκοράρισμα με 13.5 πόντους, με τον Παβατζόγλου να ακολουθεί με 10. Ο Γεωργάτος (8.2), ο Τσαφαντάκης (7.7), ο Χασόγιας (6.7) και ο Δαμιανάκης (4.3) ακολουθούν, με τους Δημόγιωργα, Μπέη και Χασιώτη. Στα τρίποντα ο Τσαφαντάκης βάζει κάτι παραπάνω από 1.0 ανά αγώνα (22 σε 20 ματς), με τον Παβατζόγλου να ακολουθεί (13, αλλά σε 9 ματς) και τον Ράλλη με τον Δαμιανάκη να έχουν από 11.

Οι δυο ομάδες παίζουν διαφορετικό στιλ μπάσκετ και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα επικρατήσει στο παρκέ το δυναμικό στιλ των Τριπόντιων ή το γρήγορο παιχνίδι της Havana Rum. Η κόντρα Ράλλη-Χιώτη ίσως είναι αυτή που θα κρίνει την αναμέτρηση, εκτός αν οι δυο τους… αλληλοεξουδετερωθούν και την πλάστιγγα γείρει κάποιος από τους υπόλοιπους. Ο πρώτος λόγος στα χαρτιά ανήκει στη Havana Rum, αλλά αν οι Τριπόντιοι βρουν τρόπο να σταματήσουν τους αιφνιδιασμούς των αντιπάλων τους και να πάνε το ματς σε μάχες 5 εναντίον 5, τότε μάλλον θα έχουμε έναν πολύ σκληρό αγώνα.

Ζευγάρι Β: Στις 12:00 την Κυριακή έχουμε τον αγώνα της Κάτω Γειτονιάς (20η με 5-18) με την Drink Team (23η με 3-20), με το τρόπαιο στο φόντο να είναι η συνέχιση στα brackets των πλέι οφς και όχι ο πρόωρος αποκλεισμός. Στην κανονική περίοδο η Drink Team είχε κερδίσει με 50-48 την Κάτω Γειτονιά, αλλά το παιχνίδι έγινε την πρώτη εβδομάδα της λίγκας, εξυπακούεται ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν μοιάζει (αγωνιστικά) με το ματς εκείνο.

Τα πρόσωπα δεν άλλαξαν, στις επόμενες 22 αγωνιστικές αναδείχτηκαν οι πρωταγωνιστές για τις δύο ομάδες. Η Κάτω Γειτονιά έχει ως 1ο σκόρερ της τον Λιακόπουλο με 16.9 πόντους ανά αγώνα, αλλά έχει καιρό να αγωνιστεί, οπότε είναι πολύ πιθανό να απουσιάζει και από τον νοκ άουτ αγώνα. Από εκεί και πέρα, ο Φλόκας (η χειμερινή προσθήκη) είχε 10.4 πόντους, αλλά κι αυτός δεν έχει παίξει τελευταία. Το κουπί στο σκοράρισμα τραβούν ο Μαυράκης (8.3), ο Φωτιάδης Χ. (7.6), ο Χατζηπαρασκευάς (5.4), ο Φωτιάδης Α. (4.5), ο Κωνσταντόπουλος (5.9), με τον Τσάμαλη να έπεται. Η Κάτω Γειτονιά είδε μέσα στη σεζόν και τον Φάββα να αγωνίζεται σε 2 αγώνες με 24.5 πόντους μέσο όρο, αλλά προφανώς και κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα εμφανιστεί στο ματς της Κυριακής. Στα τρίποντα, ο Χατζηπαρασκευάς είναι 1ος με 16, ο Φωτιάδης Α. με 14 ακολουθεί, ενώ ο Κωνσταντόπουλος έχει 12.

Για την Drink Team τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, καθώς ηγέτης της ομάδας είναι ο Λαζάρου με 17.2 πόντους, ενώ ο ίδιος είναι και 1ος σκόρερ και 2ος στα τρίποντα με 24. Ο Βασιλάκης (η χειμερινή προσθήκη) ακολουθεί με 15.2 πόντους, ενώ από εκεί και πέρα ο Γιαννιτσιώτης Β. είναι στις παρυφές του διψήφιου με 9.7, αλλά και 39 τρίποντα (1ος στην ομάδα), με τον Τσαβούρογλου Γ. (7.6), τον Παραγιάννη (5.1) και τον Μπεκρή (5.5) να ακολουθούν, και τους Κώτσογλου, Παπαδόπουλο, Καβακιώτη Χ., Κούμανη, Γιαννιτσιώτη Σ. και Αυγουλά να τους συνεπικουρούν.

Η παρουσία του Λαζάρου πιθανότατα δίνει στην Drink Team το πλεονέκτημα της εμπειρίας από παιχνίδια νοκ άουτ, ενώ οι απουσίες της Κάτω Γειτονιάς, εφόσον επιβεβαιωθούν, ίσως αποτελέσουν το βασικό λόγο για την ανατροπή της βαθμολογικής κατάταξης και την πρόκριση της lower seeded ομάδας στα πλέι οφς. Το αν η Drink Team θα εκμεταλλευτεί τα δυνατά κορμιά της στη ρακέτα και την εμπειρία της (ιδίως αν λείπει ο Λιακόπουλος) ή αν η Κάτω Γειτονιά καταφέρει να «τρέξει» το ματς όσο αρέσκεται, θα το μάθουμε την Κυριακή και μάλλον θα κρίνει και τον αγώνα.

Ζευγάρι Γ: Στις 13:30 την Κυριακή η Ήρεμη Δύναμη (21η με 5-18) αντιμετωπίζει τη Σοφοκλέους (22η με 3-20) σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι στο οποίο δύσκολα μπορεί κάποιος να τολμήσει προγνωστικά, λόγω πολλών ιδιαιτεροτήτων. Στην κανονική περίοδο η Ήρεμη Δύναμη είχε κερδίσει το παιχνίδι των δύο ομάδων με 61-56, σκορ που μας προδιαθέτει για ακόμα πιο σκληρή αναμέτρηση τώρα που στο τραπέζι παίζονται πολλά περισσότερα.

Το να προσπαθήσει κάποιος να προβλέψει το ρόστερ της Ήρεμης Δύναμης σε κάθε ματς ανάγεται στη σφαίρα των τυχερών παιγνίων. Οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας δεν έχουν παίξει (κανείς τους) ούτε τα μισά παιχνίδια της σεζόν, ο Ανυφαντάκης σε 10 ματς είχε 25.2 πόντους με 37 τρίποντα (1ος σκόρερ και 1ος στα τρίποντα), ο Γρίβας είχε 14.2 πόντους σε 5 ματς, ο Βλάχος 10.5 πόντους σε 2 ματς, ο Χατζηιωαννίδης 10.7 πόντους σε 7 ματς, ο Σέρμιν 10.0 πόντους σε 3 ματς. Το κουπί συνήθως τραβούν ο Χάχαλης Β. (9.5 πόντοι, 1ος σκόρερ απ’ όσους έχουν αγωνιστεί τουλάχιστον στα μισά ματς της ομάδας του), ο Πασσάς (6.4), ο Μπίτσικας (4.1), ο Νικολόπουλος (7.3), αλλά και ο Αναστασίου με τον Χάχαλη Χ..

Η Σοφοκλέους παρουσιάζει ξεκάθαρα πιο σταθερό ρόστερ, με τον Βουλέλλη να ηγείται με 14.3 πόντους ανά αγώνα. Δίπλα του ο Φραγκάκης με 9.4 πόντους και 16 τρίποντα (1.0 ανά αγώνα), ο Βλούτης (η χειμερινή προσθήκη, με 16 τρίποντα σε 7 ματς) με 10.1 πόντους, ο Σπανός Α. με 5.7, ο Γρίβας Ν. με 5.7, ο Νάκης με 5.4, ο Φέγγος με 6.3, αλλά και ο Περιστεράκης, με τον Ίσαρη και τον Δημούλη.

Στο παιχνίδι ίσως εξαρτηθούν πολλά από το ρόστερ με το οποίο θα εμφανιστεί η Ήρεμη Δύναμη, αλλά και από τη συνοχή και τη συνεργασία των παικτών της αν εμφανιστεί πλήρης με ρόστερ που δεν έχει αγωνιστεί ξανά στη σεζόν. Επίσης, με Ανυφαντάκη και Βουλέλλη στο γήπεδο, οι δυο ομάδες θα έχουν αντίστροφους αμυντικούς προσανατολισμούς, η Ήρεμη Δύναμη θα πρέπει να βρει τρόπο να κλείσει τους διαδρόμους για τη ρακέτα της, ενώ η Σοφοκλέους να σταματήσει την «αιμορραγία» από το τρίποντο. Αρκετά αμφίρροπη η αναμέτρηση, με τη Σοφοκλέους να παρουσιάζεται πιο σταθερή, αλλά την Ήρεμη Δύναμη να είναι ικανή για την έκρηξη, όπως έχει ήδη δείξει.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *