Home / NBA / Μια θέση έμεινε και το μάτι του Κόμπι γυαλίζει!

Μια θέση έμεινε και το μάτι του Κόμπι γυαλίζει!

Ο Κόμπι Μπράιαντ δεν μοιάζει διατεθειμένος να αφήσει να του ξεφύγει από τα χέρια η τελευταία θέση πλέι οφς στο NBA. Οι Λος Άντζελες Λέικερς βρίσκονται στην 8η θέση της Δύσης και μαζί με τους Γιούτα Τζαζ παλεύουν για την τελευταία θέση των πλέι οφς που είναι ακόμα ανοιχτή στο NBA. Στο παιχνίδι με τους Τρέιλ Μπλέιζερς στο Ρόουζ Γκάρντεν ο Μπράιαντ έκανε ρεκόρ καριέρας στο εν λόγω γήπεδο με 47 πόντους για να οδηγήσει τους Λέικερς στο 106-113!       

Οι Λέικερς είναι στο 42-37 αυτή τη στιγμή, ενώ η Γιούτα ακολουθεί με 41-38. Και για τους δύο υπάρχουν μόλις 3 παιχνίδια για το τέλος, οι Λέικερς θα τα δώσουν όλα στο Στέιπλς Σέντερ, κατά σειρά με Γκόλντεν Στέιτ, Σαν Αντόνιο και Χιούστον. Καθόλου εύκολοι αντίπαλοι, με τους Σπερς να παίζουν την πρωτιά στη Δύση με τους Θάντερ. Απ’ την άλλη, οι Τζαζ παίζουν πρώτα εντός έδρας με τους Τίμπεργουλβς, μετά ξανά με τους Τίμπεργουλβς αλλά εκτός έδρας, για να κλείσουν τη σεζόν στο Μέμφις.

Οι υπόλοιπες 15 θέσεις των πλέι οφς έχουν κλείσει. Στη Δύση οι 7 ομάδες που ξέρουμε ήδη είναι οι: Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Σαν Αντόνιο Σπερς, Ντένβερ Νάγκετς, Λος Άντζελες Κλίπερς, Μέμφις Γκρίζλις, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Χιούστον Ρόκετς. Στην Ανατολή γνωρίζουμε και τις 8 ομάδες: Μαϊάμι Χιτ, Νιου Γιορκ Νικς, Ιντιάνα Πέισερς, Μπρούκλιν Νετς, Σικάγο Μπουλς, Ατλάντα Χοκς, Μπόστον Σέλτικς, Μιλγουόκι Μπακς.

Οι Λέικερς θέλουν 3 νίκες για τα πλέι οφς, αλλά ο Κόμπι Μπράιαντ δεν μοιάζει διατεθειμένος να χάσει το τρένο. Με τον Στιβ Νας εκτός λόγω τραυματισμού, ο Μπράιαντ έγραψε 47 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 τάπες με 13/22 δίποντα, 1/5 τρίποντα και 18/18 βολές, με μόλις 1 λάθος σε 48 λεπτά! Πολύ καλός και ο Γκασόλ με 23 πόντους, 7 ριμπάουντ και 9 ασίστ με 11/14 δίποντα.

Το τρομερό παιχνίδι του Κόμπι:

Η απίστευτη απόδοση του Μπράιαντ τον έκανε τον πρώτο φιλοξενούμενο παίκτη από τις 14 Φεβρουαρίου του 1986 που βάζει τουλάχιστον 47 πόντους στην έδρα των Τρέιλ Μπλέιζερς. Τότε το είχε καταφέρει ο Λάρι Μπερντ (47 πόντους επίσης), από τότε κανείς άλλος. Ο Μπερντ εκείνη τη σεζόν είχε πάρει και το πρωτάθλημα, για όσους πιστεύουν στις συμπτώσεις.

Η τριάδα Κόμπι-Γκασόλ-Χάουαρντ έβαλε 90 πόντους, ρεκόρ για φέτος, έσπασε τους 79 που είχε βάλει στις 31 Οκτώβρη του 2012.

Κι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο: ο Κόμπι Μπράιαντ έκανε ένα μοναδικό παιχνίδι στην ιστορία του NBA, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της λίγκας που έχει τουλάχιστον 47 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 τάπες και 3 κλεψίματα σε ένα ματς (ουσιαστικά από το 1973-74 που άρχισαν να μετρώνται επισήμως τα κλεψίματα στα στατιστικά).

Τέλος, αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι στην καριέρα του Μπράιαντ στο οποίο ο άσος των Λέικερς παίζει εκτός έδρας 48 λεπτά (σε όλο το ματς δηλαδή) σε ματς χωρίς παράταση.

Κάπου πιο μακριά, κάνοντας αποθεραπεία, ο Στιβ Νας τα είχε με την τύχη του φέτος. Ο Νας έχει ήδη χάσει 29 αγώνες, με σπασμένο πόδι, με διάφορα προβλήματα από τότε που δεν τον έχουν αφήσει να βρει ρυθμό. Αυτά τα 29 παιχνίδια είναι τα περισσότερα που έχει χάσει ποτέ στην καριέρα του από το 1996. Τόσα δεν είχε χάσει συνολικά τις τρεις τελευταίες πριν τη φετινή σεζόν. «Αν αυτή δεν είναι η πιο εκνευριστική σεζόν της καριέρας μου, τότε είναι εκεί ψηλά μαζί με την πιο εκνευριστική. Την νιώθω σαν την πιο εκνευριστική». Όσο οι Λέικερς είναι μέσα στο χορό, ο Νας θα μπορεί να “γυρίσει” τη σεζόν του στα πλέι οφς και να τη θυμάται… αλλιώς.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *