Home / NBA / MVP ο ΛεΜπρον Τζέιμς!

MVP ο ΛεΜπρον Τζέιμς!

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς αναδείχτηκε σε MVP της σεζόν 2012-13 στο NBA, αφού οδήγησε τους Μαϊάμι Χιτ στο καλύτερο ρεκόρ της κανονικής περιόδου με σερί 27 συνεχόμενων νικών. Ο Τζέιμς συγκέντρωσε 1207 πόντους με 120 από τις 121 πρώτες θέσεις στην ψηφοφορία (δημοσιογράφοι και αναλυτές της λίγκας ψηφίζουν). Την μόνη άλλη πρωτιά πήρε ο Καρμέλο Άντονι.

Το ίδιο είχε κάνει παλιότερα και ο Σακίλ Ο’ Νιλ, που είχε 120/121 το 1999-2000. Για τον Τζέιμς αυτό ήταν το 4ο MVP, για να γίνει ο 5ος παίκτης στην ιστορία του NBA μετά τους Μάικλ Τζόρνταν (5), Μπιλ Ράσελ (5), Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (6) και Ουίλτ Τσέιμπερλεν (4) με τουλάχιστον 4 τέτοια βραβεία. Επίσης, έγινε ο 2ος μετά τον Ράσελ που παίρνει 4 MVP σε 5 σεζόν.

Ο Τζέιμς σχολίασε και το γεγονός ότι δεν τον ψήφισαν όλοι, προφανώς για να πει κάτι να μας εκνευρίσει ακόμα και σε αυτή την περίσταση: «Μάλλον θα είναι κάποιος δημοσιογράφος από τη Νέα Υόρκη που δεν με ψήφισε. Ξέρω την ιστορία ανάμεσα στους Χιτ και τους Νικς, οπότε το καταλαβαίνω». Το NBA, πάντως, ανακοίνωσε ότι δεν αποκαλύπτει ποιος ψήφισε τι.

Δεύτερος στην ψηφοφορία ήταν ο Κέβιν Ντουράντ (765 πόντοι) και 3ος ο Καρμέλο Άντονι (475). Το γεγονός, βέβαια, ότι ο Τζέιμς παραλίγο να γίνει ο πρώτος παμψηφεί MVP στην ιστορία του NBA, μάλλον είναι αρνητικό για το επίπεδο της λίγκας, καθώς αυτό πριν από 20-30 χρόνια δεν θα μπορούσε κανείς να το διανοηθεί ότι θα το πετύχαιναν ακόμη και θρύλοι του αθλήματος.

Ο Τζέιμς έπαιζε 37.9 λεπτά ανά αγώνα, είχε 26.8 πόντους, 8.0 ριμπάουντ, 7.3 ασίστ και 1.7 κλεψίματα (και 3.0 λάθη, μόνο το 08-09 είχε τόσο χαμηλό μέσο όρο λαθών), σουτάροντας με 56.5% εντός παιδιάς και με 40.6% από το τρίποντο, αμφότερα τα υψηλότερα ποσοστά στην καριέρα του. Προφανώς και πήρε δικαίως το βραβείο μετά την εκπληκτική σεζόν και τη δική του, αλλά και των Χιτ.

Ο ίδιος είπε ότι δεν θα προτιμούσε να είχε κερδίσει το βραβείο του Καλύτερου Αμυντικού της σεζόν (το πήρε ο Μαρκ Γκασόλ), στην ψηφοφορία του οποίου βγήκε δεύτερος, παρά αυτό του MVP: «Αυτός ήταν ο στόχος μου. Θα προσπαθήσω ξανά του χρόνου».

Οι συζητήσεις στο Μαϊάμι (κυρίως) έχουν αρχίσει για το αν ο Τζέιμς έκανε την καλύτερη σεζόν όλων των εποχών στο NBA, μιας και ο αστέρας των Χιτ είναι ξεκάθαρα stats stuffer με πολύ θεαματικά νούμερα να τον συνοδεύουν. Πάντως, αυτά, πλέον, περνούν στο παρασκήνιο, καθώς οι Χιτ μπαίνουν απόψε στη σειρά των ημιτελικών Ανατολής με τους Μπουλς και ο Τζέιμς έχει πια ξανά στο στόχαστρό του τον τίτλο του πρωταθλητή, το repeat.

Το NBA ετοίμασε βίντεο με τις 10 καλύτερες φάσεις του Τζέιμς από τη σεζόν:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *