Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 1ου προημιτελικού II

Preview 1ου προημιτελικού II

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – Τα προημιτελικά στον δεύτερο όμιλο του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα με τις ομάδες να δίνουν τον 1ο τους αγώνα (μετά το ζευγάρι Κουλουβάχατα-Buzzer Beeres που έπαιξε την προπερασμένη εβδομάδα).

READY 2 FIRE – BYRON CELTICS
(Σκορ σειράς: 0-0)

Την Παρασκευή στις 22:30, οι Ready 2 fire αντιμετωπίζουν τους Byron Celtics στο πρώτο ματς μιας καυτής σειράς, ανάμεσα σε δύο ομάδες με διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία αλλά πολύ δυνατές.

Οι Ready 2 fire στην κανονική περίοδο τα πήγαν καλύτερα, τερμάτισαν στην 3η θέση με 13-3, ενώ οι Byron Celtics έφτασαν στην 6η θέση με 10-6. Στο μεταξύ τους παιχνίδι οι Ready 2 fire κέρδισαν με 14 πόντους, 79-65, αλλά πέραν του θεάματος και του υψηλού σκορ που είναι βασικοί ύποπτοι της σειράς, το ματς της κανονικής περιόδου δεν σημαίνει κάτι άλλο.

Οι Ready 2 fire για να φτάσουν στα προημιτελικά χρειάστηκε να κερδίσουν με 63-49 τους Fast Break, έχοντας και το 1-0 από την κανονική περίοδο, ενώ με το ίδιο πλεονέκτημα ξεκίνησαν και οι Byron Celtics για να επικρατήσουν με 61-57 των Άσσων και να πάρουν την πρόκριση.

Τα πολλά τρίποντα των Byron Celtics με τον Χανιώτη, τον Μακρυμίχαλο κύριους υπόπτους και τον Γκίκα να ακολουθεί, αλλά και το πολύ εκρηκτικό παιχνίδι του Σαχινίδη, με τον Λοΐζο, τον Κυρούση, τον Ρούσσο και τον Μάντζαρη να απειλούν επίσης το καλάθι.

Απ’ την άλλη, οι Ready 2 fire με τον Παππά Σ., τον Καραμανιόλα, τον Κουράκο Αρ. και τον Κουράκο Αν., αλλά και τους Βαραμέντε, Ζεστό, Αντωνίου, Χασίδη και Αντίοχο θέλουν να φέρουν το ματς στο καλάθι, στη ρακέτα, όπου είναι πολύ δυνατοί, ενώ γνωρίζουν ότι έχουν το πλεονέκτημα ύψους και δύναμης ακόμη και στην περιφέρεια, λόγω των ψηλών γκαρντ τους.

Η σειρά θα έχει πολύ ενδιαφέρον, το πρώτο ματς θα μας βάλει για τα καλά σε μια καυτή σειρά αγώνων.

ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΔΙΚΑΣΤΕΣ
(Σκορ σειράς: 0-0)

Το Σάββατο στις 17:15 στου Μπόθου ξεκινά άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα προημιτελική σειρά. Η πρώτη της κανονικής περιόδου, ΑΕΚ Περιστερίου, θα αντιμετωπίσει τους Δικαστές. Η ΑΕΚ Περιστερίου κέρδισε στην πρώτη φάση των πλέι οφς με 58-52 τους Rolling Stones και μαζί με το 1-0 από την κανονική περίοδο πήρε την πρόκριση. Οι Δικαστές ήταν πίσω με 0-1 στη σειρά τους με τους C-Drifters, αλλά κατάφεραν μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι να κερδίσουν στη δεύτερη παράταση με 70-64 για να ισοφαρίσουν τη σειρά και μετά στο tie-break επικράτησαν με 60-43 για το 2-1.

Η σειρά κρύβει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Ας πούμε, οι Δικαστές είναι η μόνη ομάδα ως τώρα που έχει παίξει ματς με την πλάτη στον τοίχο, απ’ όλες όσες συνεχίζουν. Και το έχει κάνει δύο φορές, έχοντας κερδίσει και τις δύο αναμετρήσεις. Επίσης, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου κατάφερε να κερδίσει και την ΑΕΚ Περιστερίου. Απ’ την άλλη θα βρει απέναντί της μια ομάδα με καλύτερη επίθεση κατά σχεδόν 13 πόντους ανά αγώνα, αλλά με οριακά χειρότερη άμυνα (περίπου 1 πόντο).

Πού θα κριθεί το ματς; Οι Δικαστές είναι ομάδα που παίζει στρωτό και οργανωμένο μπάσκετ. Ο Χατζηγεωργίου, ο Συκαράς, ο Πανουργιάς τους οδηγούν, με τον Τούμπα, τον Στρατηγάκο, τον Βλαζάκη, τον Ιωάννου και τον Βαζαίο να ακολουθούν, φτιάχνοντας ένα σύνολο αρκετά πειθαρχημένο στο αγωνιστικό του πλάνο.

Όμως, απέναντί τους θα βρουν την κατεξοχήν πιο πειθαρχημένη ομάδα του πρωταθλήματος. Με τον Καραθανάση να την οδηγεί και τους Κουφογιάννη, Γεωργακόπουλο, Καρούσο, Φέτση να συνεπικουρούν, η ΑΕΚ Περιστερίου κατάφερε να πάρει 13 από τα 15 παιχνίδια της στην κανονική περίοδο (κι ένα στα χαρτιά) για να φτάσει στην οκτάδα ως το πρώτο φαβορί για τν τίτλο. Ο Παληός ο Πετσανάς, ο Γεωργάλας και ο Ιωαννίδης βοηθούν τους συμπαίκτες τους και την ομάδα τους να έχει έξτρα ενέργεια σε κάθε παιχνίδι της.

Η ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί για να φανεί ποιος θα πάρει το πρώτο ροζ φύλλο στη σειρά είναι αν θα επικρατήσει η σκληρή άμυνα των Δικαστών ή το γρήγορο και γεμάτο ενέργεια παιχνίδι της ΑΕΚ Περιστερίου. Και οι δύο ομάδες θα τρέξουν αν βρουν ευκαιρία, το θέμα είναι ποια θα είναι πιο άστοχη από το τρίποντο ώστε να δώσει στην άλλη την ευκαιρία, εφόσον ελέγξει τα ριμπάουντ, να το κάνει.

ΡΕΜΠΕΛΙΑΚΟΣ – REMAL MADRI
(Σκορ σειράς: 0-0)

Την Κυριακή στις 15:30 ο Ρεμπελιακός θα αντιμετωπίσει τους Remal Madri στη Ζωφριά, σε μια σειρά με πολλές ιδιαιτερότητες. Πρώτη και βασικότερη το γεγονός ότι οι δυο ομάδες έχουν εντελώς διαφορετικές αγωνιστικές φιλοσοφίες, αλλά και διαφορετικά δομημένο ρόστερ.

Στην κανονική περίοδο ο Ρεμπελιακός είχε πάρει το μεταξύ τους παιχνίδι, ενώ στην Α φάση των πλέι οφς ο Ρεμπελιακός επικράτησε με 20-0 στα χαρτιά των Divers για να πάρει τη μεταξύ τους σειρά. Οι Remal Madri κέρδισαν με 64-53 τους Ασυμβίβαστους Γαλάτες και έτσι πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Αυτό, δηλαδή, θα είναι το πρώτο παιχνίδι του Ρεμπελιακού στα πλέι οφς. Ο Ρεμπελιακός αρέσκεται σε μια πολύ επιθετική άμυνα, κυνηγά το κλέψιμο, αλλά και το γρήγορο παιχνίδι, βγάζει πάρα πολλούς αιφνιδιασμούς, με τους παίκτες της να κάνουν συνεχείς αλλαγές, για να παραμείνουν ξεκούραστοι και να δίνουν δαιμονιώδη ρυθμό στο ματς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ρεμπελιακός είχε την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Ο Καρράς είναι ο ιθύνων νους, με τον Λαρεντζάκη τον Σαρρή, τον Κοντογεώργη, τον Κατσάφαρο, τον Πλεξουσάκη και τον Φλώκαλη να τον βοηθούν.

Απ’ την άλλη, οι Remal Madri επιλέγουν ένα πιο αργό τέμπο παιχνιδιού, παίζουν πολύ σκληρή άμυνα, αλλά όχι με στόχο το κλέψιμο τόσο, όσο το να αποτρέψουν το εύκολο σουτ και το καλάθι. Ο Παπαδόπουλος ηγείται της αμυντικής προσπάθειας, ο Μαζιώτης, με τον Παπαγεωργίου, τον Μεταξά, τον Παπαδόπουλο, τον Αλαφούζο, τον Χιονά, τον Σιδηρόπουλο και τον Μεσσάδο με τον Γιαννουκά ακολουθούν.

Αν το ματς πάει σε ψηλό σκορ, τότε ο Ρεμπελιακός θα είναι το φαβορί, αλλά αν οι Remal Madri καταφέρουν και κρατήσουν το σκορ χαμηλά, τότε η βραδιά θα είναι δύσκολη για τον Ρεμπελιακό.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *