Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Διάγραμμα και σύστημα Κυπέλλου

Διάγραμμα και σύστημα Κυπέλλου

ΚΥΠΕΛΛΟ – Οι ομάδες βρίσκονται στην αφετηρία του Κυπέλλου και παρακάτω μπορούν να δουν αναλυτικά το διάγραμμα ως και τον τελικό, αλλά και το σύστημα του Κυπέλλου.

Το διάγραμμα:

(Κάντε κλικ στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγάλο μέγεθος)

Σύστημα διεξαγωγής

Το Κύπελλο θα διεξαχθεί σε 5 φάσεις. Οι αγώνες θα είναι διπλοί (εκτός κι αν οι διοργανωτές αποφασίσουν να αλλάξει αυτό λόγω πίεσης χρόνου, οπότε και οι ομάδες θα ενημερωθούν πριν από την έναρξη του εν λόγω γύρου). Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες παίζουν 2 αγώνες και προκρίνεται είτε εκείνη που θα κάνει 2 νίκες, είτε εκείνη που θα έχει καλύτερη διαφορά πόντων (π.χ. αν η Ομάδα Α κερδίσει 73-67 το πρώτο ματς και χάσει 55-66 το δεύτερο, τότε προκρίνεται η Ομάδα Β, αφού η συνολική διαφορά πόντων είναι +5 υπέρ της).

Μια σημαντική λεπτομέρεια: τα πρώτα ματς των σειρών (εφόσον έχουμε σειρές με διπλούς αγώνες) μπορούν να λήξουν και ισοπαλία, δεν υπάρχει παράταση σε αυτά. Επίσης, στα δεύτερα ματς παράταση υπάρχει μόνο αν ισοφαριστεί η διαφορά του πρώτου αγώνα (αν εκείνος που έχασε με 7, ας πούμε, κερδίσει με 7 το δεύτερο ματς), και όχι αν οι δυο ομάδες είναι ισόπαλες στο σκορ (π.χ. 55-55).

Λόγω του αριθμού των ομάδων (26) στους «16» θα έχουμε 13 ομάδες και θα πρέπει να προστεθούν 3 από τους ηττημένους για να φτάσουμε στους 16 και να συνεχιστεί το Κύπελλο. Μετά από συζήτηση με τις ομάδες στη συνάντηση των εκπροσώπων, ο τρόπος που θα γίνει αυτό αποφασίστηκε να είναι ο εξής:

– Από τους 13 ηττημένους του Α Γύρου, θα μπουν σε κλήρωση μόνο όσοι έχουν κερδίσει το ένα από τα δύο ματς τους, αλλά έχασαν την πρόκριση στη διαφορά πόντων.
– Αν μόνο 3 ομάδες το έχουν καταφέρει, τότε αυτές θα πάρουν απευθείας το εισιτήριο.
– Αν το έχουν καταφέρει περισσότερες από 3 ομάδες, τότε η κλήρωση θα γίνει ανάμεσα σε αυτές, για τα 3 εισιτήρια.
– Αν το έχουν καταφέρει λιγότερες από 3 ομάδες (0, 1 ή 2) τότε αυτές θα πάρουν απευθείας τα αντίστοιχα εισιτήρια και θα γίνει κλήρωση ανάμεσα στις υπόλοιπες (13, 12 ή 11) για τα εναπομείναντα.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *