Home / NBA / Το πιο εύκολο buzzer-beater της χρονιάς!

Το πιο εύκολο buzzer-beater της χρονιάς!

Οι Ιντιάνα Πέισερς είχαν φτάσει τους Μαϊάμι Χιτ στα όριά τους, ο πρώτος τελικός Ανατολής ήταν ήδη στην παράταση κι εκεί οι Πέισερς κέρδιζαν με 101-102 με 2.2 δευτερόλεπτα για το φινάλε. Αλλά έχασαν. Κι έχασαν με τέτοιο τρόπο που μετά που η σειρά θα τελειώσει και θα βλέπουν τους Χιτ στον τελικό του NBA δεν θα μπορούν να το ξεπεράσουν ή να το χωνέψουν. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς έβαλε το πιο εύκολο buzzer-beater της καριέρας του και οι Χιτ είναι στο 1-0.

Ο Φρανκ Φόγκελ πήρε τάιμ άουτ για να κάνει αλλαγή, έβαλε τον Τάιλερ Χάνσμπρο μέσα στη θέση του Ρόι Χίμπερτ (που “γράφει” το βλέμμα της χρονιάς μετά τη φάση από τον πάγκο, δείτε το τέλος του βίντεο), γιατί φοβόταν επειδή η πεντάδα των Χιτ ήταν πιο ευέλικτη. Ο ΛεΜπρον πήρε την μπάλα από την επαναφορά (ποιος άλλος θα το έκανε δηλαδή;) έκανε ένα απλό ντράιβ, εντελώς αμαρκάριστος στη ρακέτα και σκόραρε το πιο εύκολο καλάθι του στον αγώνα για να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη με 103-102. Το καλάθι του Τζέιμς:

Η τακτική των Πέισερς… να αφήσουν ελεύθερο τον Τζέιμς για χαλαρό λέι απ στην εκπνοή δεν λειτούργησε και μετά το ματς ο Φόγκελ κατάλαβε τι είχε κάνει. Οι δημοσιογράφοι είχαν πέσει όλοι πάνω του, εκείνος ανέλαβε την ευθύνη, αλλά πια ήταν αργά. «Θα έλεγα ότι την επόμενη φορά θα τον έχουμε μέσα τον Χίμπερτ», είπε. Ναι, αλλά μάλλον δεν θα υπάρχει επόμενη φορά, συνήθως τέτοιες ευκαιρίες σου έρχονται μία φορά σε κάθε σειρά, ιδίως απέναντι σε καλύτερο αντίπαλο.

Ο Πολ Τζορτζ έκανε το λάθος να βγει με λανθασμένη γωνία σώματος πάνω στον Τζέιμς, του έδωσε εντελώς ανοιχτό τον πιο κοντινό δρόμο για τη ρακέτα, οι άλλοι 4 Πέισερς ήταν κολλημένοι στους παίκτες τους αντί να προστατεύουν τη ρακέτα, η ιστορία του ματς γράφτηκε πολύ εύκολα για ένα τόσο σκληρό παιχνίδι.

«Όσο μεγαλώνω ίσως θα πρέπει να ζητάω να μένω μέσα. Δεν το έκανα και εκ του αποτελέσματος εύχομαι να το είχα κάνει γιατί το λέι απ του ΛεΜπρον ήταν τέτοιο που θα το είχα ταπώσει, εξαιτίας του τρόπου που το σέρβιρε. Εμπιστεύομαι την κρίση του κόουτς. Αλλά κάποιος θα έπρεπε να είναι εκεί να μαρκάρει το λέι απ, δεν μπορείς να αφήσεις τον καλύτερο παίκτη στη λίγκα να φτάνει έτσι στην μπασκέτα», είπε μετά ο Χίμπερτ, με τους Πέισερς να μην μπορούν να το χωνέψουν.

Και ο Τζορτζ, όταν ξεπέρασε το δικό του λάθος, στάθηκε στο «άδειασμα» που έφαγε η ομάδα του από τον προπονητή της: «Ο Χίμπερτ κάνει απίστευτη δουλειά στο να προστατεύει το στεφάνι. Είμαι 100% σίγουρος ότι θα ήταν εκεί για εμάς αν ήταν μέσα».

Πόσο μάλλον λίγες μέρες μετά το περίφημο «Melo play» που έχει γίνει αυτή την περίοδο ουσιαστικά το σύνθημα νίκης στην Ιντιανάπολις. Η φωτογραφία του χεριού του Χίμπερτ να σταματά το κάρφωμα του Άντονι είναι η φωτογραφία πρόκρισης των Πέισερς από τη σειρά. Κι όμως, με τους Χιτ, ο Τζέιμς έκανε περίπατο στην τελευταία φάση της παράτασης ενός αγώνα που κρινόταν στον πόντο. Ο Φόγκελ θα κάνει πολύ καιρό να ξεπεράσει το λάθος του, καθώς η ομάδα του είχε την ευκαιρία να ταράξει τα νερά στη σειρά με τους πρωταθλητές και την πέταξε πολύ εύκολα στα σκουπίδια…

Καταπληκτική εμφάνιση με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 τάπες σε 18 λεπτά με 7/7 δίποντα και 2/2 βολές από τον Κρις Άντερσεν για το Μαϊάμι. Ο Τζέιμς έκλεισε το ματς με 30 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ, συν 3 τάπες, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που γράφει triple-double και buzzer-beater στον ίδιο αγώνα των πλέι οφς. Επίσης, έγινε ο 2ος στην ιστορία που έχει 30-10-10-3 στις 4 αυτές στατιστικές κατηγορίας σε αγώνα πλέι οφς με πρώτο τον Ραλφ Σάμπσον το 1986 (33π. 17ρ. 10ασ. 5κ.), με τις τάπες, βέβαια, να υπάρχουν ως στατιστικό από το 1973-74.

Τέλος, αυτό ήταν το 9ο triple-double του Τζέιμς στα πλέι οφς, γεγονός που τον φέρνει στην 5η θέση όλων των εποχών μαζί με τον Ουίλτ Τσέιμπερλεν. Πρώτος ο Μάτζικ Τζόνσον με 30, ακολουθούν Τζέισον Κιντ (11), Ρέιτζον Ρόντο (10) και Λάρι Μπερντ (10).

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *