Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 3ου αγώνα «8»: Στις πύλες της τετράδας

Preview 3ου αγώνα «8»: Στις πύλες της τετράδας

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – Μία σειρά έχει φτάσει σε tie-break στην οκτάδα του δεύτερου ομίλου του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης». ΑΕΚ Περιστερίου και Δικαστές θα παλέψουν μια τελευταία φορά, σε ένα τανγκό που θα αφήσει τον ένα εκτός τετράδας. Ποιος θα κρατήσει το όνειρο του τίτλου ζωντανό;             

ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΔΙΚΑΣΤΕΣ
(Σκορ σειράς: 1-1)

Την Κυριακή στις 16:30 η ΑΕΚ Περιστερίου θα προσπαθήσει να κρατήσει ζωντανή τη χρονιά της απέναντι στους Δικαστές που έχουν ήδη δείξει ότι είναι πολύ σκληρός αντίπαλος. Μέχρι στιγμής στα μεταξύ τους παιχνίδια οι Δικαστές έχουν πάρει τη μερίδα του λέοντος, προηγούνται με 1-2 αν βάλουμε και το ματς της κανονικής περιόδου. Κανένα από τα τρία αυτά παιχνίδια δεν έχει κριθεί σε μονοψήφια διαφορά, είναι ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο. Η ΑΕΚ Περιστερίου πήρε με 67-53 το πρώτο ματς της σειράς, αλλά στο δεύτερο παιχνίδι, με έναν καταπληκτικό Χατζηγεωργίου (που απουσίαζε από το πρώτο) οι Δικαστές κέρδισαν με 57-72.

Ο Χατζηγεωργίου είχε 32 πόντους με 5 τρίποντα και ήταν άλυτος πονοκέφαλος για την ΑΕΚ Περιστερίου. Το παιχνίδι ήταν κλειστό ως το 48-50 των Δικαστών, για να έρθει ένα σερί 2-18 στην 4η περίοδο που τους χάρισε τη νίκη και το δικαίωμα να ελπίζουν σε πρόκριση. Στο σημαντικά στοιχεία του αγώνα η πολύ καλύτερη αντιμετώπιση του Καραθανάση από τους Δικαστές, από τους 29 πόντους του πρώτου ματς έμεινε στους 7 στο δεύτερο.

Η ΑΕΚ Περιστερίου θα πρέπει να ελέγξει την περιφέρεια των Δικαστών και σίγουρα τον Χατζηγεωργίου, χωρίς όμως να αγνοήσει τη ρακέτα, όπου ο Τούμπας της δημιουργεί πολλά προβλήματα. Οι Δικαστές έχουν το πλεονέκτημα της δύναμης, η ΑΕΚ Περιστερίου της ενέργειας και της ταχύτητας. Και στις δύο ομάδες αρέσει να τρέχουν, όμως, όποια ελέγξει καλύτερα το ρυθμό, ή αν προτιμάτε τρέξει και δεν αφήσει την αντίπαλό της να τρέξει εξίσου, θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Σίγουρα σε τέτοια παιχνίδια πολλά στατιστικά μπαίνουν στην άκρη και μετράνε πράγματα όπως η θέληση, το καθαρό μυαλό, η καλή ψυχολογία και η ηρεμία μέσα στο ματς. Επίσης, οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων έχουν ως τώρα εξελιχθεί τόσο διαφορετικά που μας προδιαθέτουν ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν στο 3ο παιχνίδι. Η ΑΕΚ πήρε νωρίς σχεδόν 20 πόντους διαφορά στο πρώτο ματς, 8-26 και οι Δικαστές δεν μπόρεσαν να επανέλθουν, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι μετά από τρία πολύ κλειστά δεκάλεπτα είχαμε το ξέσπασμα στο οποίο αναφέρθηκα πιο πάνω.

Όταν βρίσκεσαι ένα βήμα πριν την τετράδα, πάντως, δεν θες να είναι άσχημη η τελευταία εικόνα που θα έχεις από τη σεζόν. Η πρόκριση στην τετράδα είναι μεγάλο δέλεαρ και καμία από τις δύο ομάδες δεν θα παρατήσει αυτή τη φορά το ματς χωρίς να τα έχει δώσει όλα.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *