Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 2ου ημιτελικού: Δύο μνηστήρες για μία θέση

Preview 2ου ημιτελικού: Δύο μνηστήρες για μία θέση

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – Δύο παιχνίδια έμειναν για το τέλος της σεζόν στον δεύτερο όμιλο του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης». Το πρώτο από τα δύο θα καθορίσει και τη μορφή του δεύτερου, αφού από αυτό θα κριθεί ποιος θα είναι ο δεύτερος φιναλίστ. Οι Ready 2 fire έχουν ήδη πάρει τη θέση τους στο τζάμπολ του τελικού, Κουλουβάχατα και ΑΕΚ Περιστερίου θα κάνουν τα πάντα για να βρεθούν δίπλα τους. Κι έχουν 40 λεπτά για να τα καταφέρουν.


ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ – ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Την Κυριακή στις 19:00 τα Κουλουβάχατα και η ΑΕΚ Περιστερίου θα κυνηγήσουν το τελευταίο διαθέσιμο εισιτήριο για τον τελικό της λίγκας σε ένα παιχνίδι που αναμένεται συναρπαστικό, ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές και αρκετά ταλαντούχες ομάδες.

Για να φτάσουν στην τετράδα του πρωταθλήματος χρειάστηκε να περάσουν από δύο φάσεις πλέι οφς. Η ΑΕΚ Περιστερίου μπαίνοντας με 1-0 στους «16» κέρδισε με 58-53 τους Rolling Stones και πήρε την πρόκριση για την οκτάδα, όπου αντιμετώπισε τους Δικαστές. Εκεί κέρδισε το πρώτο και το τρίτο παιχνίδι με 67-53 και 72-61 αντίστοιχα, ενώ στο ενδιάμεσο οι Δικαστές είχαν ισοφαρίσει τη σειρά χάρη στο 57-72 που πέτυχαν.

Απ’ την άλλη, τα Κουλουβάχατα μπήκαν με 1-0 στους «16» και κέρδισαν με 88-70 τους Halia Mavericks, ενώ στην οκτάδα κατάφεραν να αποκλείσουν με 2-0 τους Buzzer Beeres, 85-59 το πρώτο παιχνίδι και 67-55 το δεύτερο της σειράς.

Στην κανονική περίοδο οι δυο ομάδες είχαν βρεθεί σχετικά νωρίς, στην 3η αγωνιστική, με τα Κουλουβάχατα να κερδίζουν με 59-56 το παιχνίδι, σε ένα ματς στο οποίο οι δυο ομάδες εμφανίστηκαν με τα περισσότερα από τα βασικά τους όπλα στο γήπεδο, έχοντας, βεβαίως και οι δύο απουσίες σε σχέση με τα θεωρητικά πλήρη ρόστερ τους.

Πού θα κριθεί ο ημιτελικός; Τα Κουλουβάχτα θα πρέπει αρχικά να περιορίσουν τον Καραθανάση που αποτελεί τη βασική πηγή σκοραρίσματος για την ομάδα της ΑΕΚ Περιστερίου, αλλά και τον παίκτη στον οποίο όλοι στρέφονται στις δύσκολες στιγμές του αγώνα. Αν μπορέσουν να του κλείσουν τους διαδρόμους, αν περιορίσουν τις καλές πάσες από και προς αυτόν, αλλά και να δυσκολέψουν την υποδοχή της μπάλας, τότε θα έχουν κερδίσει το πρώτο στοίχημα, πράγμα καθόλου εύκολο, βεβαίως.

Επίσης, θα πρέπει να δυσκολέψουν την κυκλοφορία της μπάλας για την ΑΕΚ Περιστερίου, να πιέσουν στην περιφέρεια, να μην την αφήσουν να τρέξει, να προσπαθήσουν να βγάλουν την αντίπαλό τους από τη ζώνη άνεσής της. Αυτό σίγουρα περνά και από τη ρακέτα, όπου ο Κουμεντάκης και ο Κοκονίδης θα έχουν πολλή δουλειά να κάνουν.

Ο Καπέλης είναι παίκτης που μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, ενώ ο Τσιλάβης, ο Καλλιγάς και ο Χρυσικόπουλος συνθέτουν την πολύ μπασκετική και ταλαντούχα περιφέρεια των Κουλουβάχατων, την οποία θα πρέπει να δυσκολέψει η ΑΕΚ Περιστερίου.

Και οι δύο θέλουν να τρέχουν και να σκοράρουν αρκετά, άρα το θέμα είναι ποιος θα καταφέρει να ελέγξει τα αμυντικά του ριμπάουντ, αλλά και να κρατήσει πιο καθαρό μυαλό όταν πρόκειται να επιχειρήσει πάσα για αιφνιδιασμό. Ο Καρούσος με τον Φέτση και τον Κουφογιάννη θα πρέπει να προβληματίσουν τα Κουλουβάχατα, όπως, βεβαίως και ο Γεωργακόπουλος με τον Πετσανά.

Οι δυο ομάδες, γενικά, έχουν αρκετές επιθετικές επιλογές πέρα από τους πρώτους σκόρερ τους και αυτό κάνει το παιχνίδι αρκετά απρόβλεπτο στην εξέλιξή του. Βεβαίως, αυτό θα τις αναγκάσει να μην εμμείνουν σε double team σε συγκεκριμένους παίκτες, καθώς είναι πολλοί από τους αντιπάλους που μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

Τα Κουλουβάχατα έχουν περισσότερη δύναμη στη ρακέτα, η ΑΕΚ Περιστερίου μεγαλύτερη αγωνιστική πειθαρχία, αν βάλουμε αυτά μαζί με όλα τα προηγούμενα στη σούμα, το ματς βγαίνει άκρως ισορροπημένο. Σίγουρα η ψυχολογία θα παίξει μεγάλο ρόλο, σε νοκ άουτ ματς το ποιος θα μείνει πιο ήρεμος, το ποιος θα κρατήσει πιο καθαρό μυαλό και το ποιος θα μπορέσει να προσαρμοστεί πιο εύκολα, πολλές φορές καθορίζει το νικητή.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *