Home / NBA / Με τρομερό σερί στο 1-1!

Με τρομερό σερί στο 1-1!

Στο 1-1 βρίσκονται οι τελικοί του ΝΒΑ, αφού οι Μαϊάμι Χιτ κέρδισαν το δεύτερο παιχνίδι της σειράς με τους Σαν Αντόνιο Σπερς με 103-84 για να ισοφαρίσουν τη σειρά. Η νίκη έγινε εφικτή για τους Χιτ χάρη στο τρομερό 22-2 που έτρεξαν στο δεύτερο ημίχρονο και το οποίο καθάρισε το ματς.

Το 22-2 επεκτάθηκε σε 33-5 και διήρκησε από 3:11 για το τέλος της 3ης περιόδου μέχρι 7:13 για το τέλος του ματς. Στο διάστημα αυτό οι Χιτ σούταραν 12/13 σουτ (11 πόντοι με 5/5 ο Τζέιμς) και έκαναν 1 λάθος, ενώ οι Σπερς είχαν 2/10 σουτ και 6 λάθη, με τα τρίποντα να είναι 5/5 για τους νικητές και 0/3 για τους Σπερς.

Θα περίμενε κανείς καλύτερη τύχη για τους Σπερς σε έναν αγώνα που κράτησαν τον ΛεΜπρον Τζέιμς στους 17 πόντους. Ο Τζέιμς έχει σκοράρει 18 ή λιγότερους πόντους σε 7 παιχνίδια φέτος από τα 94 που έχει παίξει σε κανονική περίοδο και πλέι οφς, με το per του (το efficiency rating, το αμερικάνικο ranking, ουσιαστικά ίδιο με το ευρωπαϊκό, αλλά χωρίς να υπολογίζει τα φάουλ υπέρ και κατά) να είναι 48% υψηλότερο στα παιχνίδια που βάζει τουλάχιστον 19 πόντους. Βέβαια, ο Τζέιμς μπορεί να είχε 17 πόντους με 7/17 σουτ, αλλά είχε 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 τάπες και μόλις 2 λάθη στο ματς.

Απ’ την άλλη, οι Σπερς είδαν Ντάνκαν, Πάρκερ και Τζινόμπιλι να έχουν μαζί 27 πόντους με 10/33 σουτ, προφανώς νούμερα καταδικαστικά για όποιες πιθανότητες νίκης μπορεί να είχαν στο ματς. Οι Σπερς σούταραν με 41% εντός παιδιάς, το φοβερό είναι ότι είχαν 10/20 τρίποντα (με τον Γκριν να τελειώνει το ματς με 5/5), αλλά σούταραν 22/68 δίποντα, δηλαδή 32%.

Η διαφορά των δύο ομάδων έγινε κοντά στο καλάθι. Μέσα από το 1,5 μέτρο στο παιχνίδι οι Σπερς είχαν 11/24, ενώ οι Χιτ 15/21, καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι οι Χιτ πήραν το ματς στη ρακέτα. Πλέον, έχουν 5-0 στα πλέι οφς μετά από ήττα με μέση διαφορά 21.6 πόντων. Επίσης, δεν έχουν χάσει δύο συνεχόμενα παιχνίδια από τις 8-10 Ιανουαρίου.

Το Μαϊάμι μπορεί να περηφανεύεται ότι μπλόκαρε τελείως τον Τόνι Πάρκερ, ο οποίος έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της καριέρας του. Με αυτόν στο παρκέ η διαφορά ήταν στο -27 για τους Σπερς, το 4ο χειρότερο σχετικό νούμερο στην καριέρα του στα πλέι οφς. Έκανε 5 λάθη ενώ έδωσε ασίστ ή σκόραρε μόλις σε 4 πόντους της ομάδας του μέσα από το 1,5 μέτρο (12 στο πρώτο ματς).

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο του αγώνα είναι ότι οι Χιτ είχαν 6/7 σουτ και 16 πόντους σε pick ‘n’ roll με τον Τσάλμερς να έχει την μπάλα και τον Τζέιμς να σκρινάρει κατά τη διάρκεια του 33-5 σερί που έκαναν. Συνολικά στο 2ο ματς σε τέτοιο συνδυασμό στο pick ‘n’ roll είχαν 7/9 παίρνοντας 18 πόντους, ενώ στο πρώτο ματς είχαν 0/4.

Η σειρά έχει πολύ μέλλον, πλέον μεταφερόμαστε στο Σαν Αντόνιο. Μένει να δούμε αν οι Σπερς θα μπορέσουν να προστατεύσουν την έδρα τους, κάτι τέτοιο θα τους χάριζε, βεβαίως, και τον τίτλο. Όμως, είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάρεις 3 συνεχόμενα παιχνίδια (σε 6 μέρες κιόλας), ακόμα κι αν είναι εντός έδρας. Η τρίτη μάχη, πρώτη στο Σαν Αντόνιο, θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης (4:00 ώρα Ελλάδας).

Μέσα σε όλα τα προβλήματα των Σπερς που προέκυψαν από το 2ο παιχνίδι, θα πρέπει κάποιος να κοιτάξει και τα… ψυχολογικά που έβγαλε στον Σπλίτερ η τρομερή τάπα του Τζέιμς σε προσπάθεια του Βραζιλιάνου για κάρφωμα:

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *