Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Παρολίγον… τραγωδία

Παρολίγον… τραγωδία

Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2008

Με 4 δευτερόλεπτα να απομένουν η μπάλα πάει στη δεξιά πλευρά και ο Τσβέτκοβιτς βρίσκεται έξω από το τρίποντο. Σηκώνεται, σουτάρει, σκοράρει και ο Πανιώνιος γλιτώνει από έναν βαρύ διασυρμό, να γίνει η πρώτη ομάδα που δεν θα φτάσει τους 50 πόντους φέτος και η πρώτη ελληνική ομάδα που μένει κάτω από τους 50 πόντους, από την ήττα με 64-42 του Άρη στην Ιταλία από την Μπενετόν στις 23 Νοεμβρίου του 2006. Από τότε έχουν περάσει 117 αγώνες για τις ελληνικές ομάδες και θα περάσουν κι άλλοι τελικά, αφού ο Τσβέτκοβιτς έσωσε τα προσχήματα σε μια μαύρη βραδιά για τον Πανιώνιο.

Μαύρη όντως η βραδιά αφού ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση ούτε για 3 λεπτά στο ματς. Η ΤΣΣΚΑ μπήκε στο γήπεδο, έδειξε ότι θέλει το ματς και το πήρε πολύ πιο εύκολα απ’ ότι υπολόγιζε ακόμη κι εκείνη. Η τελική διαφορά των 34 πόντων είναι πολύ πολύ βαριά για τον Πανιώνιο, που δεν έχει αποδείξει ακόμη ότι μπορεί να σταθεί στην Ευρωλίγκα. Το ελαφρυντικό του είναι δύο πολύ δύσκολα ματς (ακολουθεί και τρίτο), αλλά η μέση διαφορά των 27.5 πόντων με την οποία χάνει ως τώρα κάθε αγώνα του, δεν χωνεύεται εύκολα, ιδίως σε μια χρονιά που η Ελλάδα έχει τόσο δυνατές ομάδες και στις δύο διοργανώσεις.

Για το ματς δεν έχουμε πολλά να πούμε, εκτός του ότι ο Νίκος Ζήσης έχει μπει πολύ δυνατά στη χρονιά και είναι ως τώρα 1ος σκόρερ της ΤΣΣΚΑ στην Ευρωλίγκα με 14,5 πόντους μέσο όρο. Ο Ζήσης είχε την ατυχία μόλις πριν από λίγες εβδομάδες να μάθει ότι φέτος δεν θα μπορεί να παίξει στο ρωσικό πρωτάθλημα, αλλά θα συμμετέχει μόνο στην Ευρωλίγκα. Μονά ματς κάθε εβδομάδα για έναν παίκτη, όταν το προπονητικό σύστημα της ομάδας στήνεται για διπλά ματς, είναι ένας σοβαρότατος λόγος για να μη βρει αυτός ο παίκτης ρυθμό σε όλη τη χρονιά, αλλά ο Ζήσης έχει μπει αποφασισμένος να το διαψεύσει. Αρκεί να συνεχίσει να τον πιστεύει ο Μεσίνα και να μην το κάνει μόνο τώρα μέχρι να «βρεθεί» ο Πλάνινιτς με τους νέους του συμπαίκτες. Η ΤΣΣΚΑ είναι και φέτος φόβητρο, ακόμη δεν έχει δοκιμαστεί στα δύσκολα, δείχνει ότι παίζει και πάλι σε αυτόματο πιλότο και μάλιστα Μόρις και Λόρμπεκ (τουλάχιστον στα εύκολα) μοιάζουν να έχουν προσαρμοστεί από πολύ νωρίς στα αγωνιστικά πλάνα.

Στα άλλα ματς, η Προκόμ έδειξε τι θα γίνεται με ομάδες του επιπέδου της όταν Λόγκαν και Γιούιν είναι αμφότερη σε καλή ημέρα. Ο Λόγκαν είχε 18 πόντους και ο Γιούιν 32, έγραψαν 8/16 τρίποντα και 13/18 δίποντα και πέτυχαν 50 πόντους χωρίς να σουτάρουν ούτε μια βολή! Η διαφορά των δύο ομάδων στο ματς ήταν τόση, που η Προκόμ εκτέλεσε 17 βολές λιγότερες από τη Νανσί και κέρδισε με 29 πόντους. Φανταστείτε να ήταν μοιρασμένα και τα φάουλ… Η Νανσί δεν έχει τόσο κακή ομάδα όσο δείχνουν οι 28,5 πόντοι διαφορά που χάνει μέχρι τώρα μέσο όρο, αλλά ή δεν έχει βρει χημεία ή έχει πολύ κακό προπονητή. Οι 28 πόντοι από την Μπαρτσελόνα μπορεί ουσιαστικά να μην πόνεσαν, αλλά οι 29 από την Προκόμ θα πονέσουν πάρα πολύ, αν τελικά οι Γάλλοι ανακάμψουν και υπάρξει ισοβαθμία στο τέλος.

Και μιας και μίλησα για προπονητή, ο Μπούκι φαίνεται ότι το απολαμβάνει μέσα στο Αρμάνι του. Αναφέρομαι στον προπονητής της Αρμάνι, την οποία ντύνει ο διάσημος σχεδιαστής με τα τζιν του, που είναι χορηγός της ομάδας. Ο Μπούκι (όποτε δεν ξεχνιέται και αρχίζει να χτυπιέται) φαίνεται ότι ποζάρει με τα Αρμάνι του. Κάνει μπαμ… Βάζει τα χέρια κοντά στην αγκράφα AJ (Armani Jeans), ποζάρει και το ευχαριστιέται γενικά. Από μπάσκετ η ομάδα του λίγα πράγματα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα δείξει μέχρι πού φτάνει το χέρι της, στο Βελιγράδι.

Στο Βελιγράδι, όπου ο Πλάθα μάγεψε πάλι το ευρωπαϊκό κοινό. Η Ρεάλ συνεχίζει να παίζει μπάσκετ για γέλια, χωρίς συστήματα, με προσωπικές εμπνεύσεις και έτσι δεν πάει πουθενά. Τώρα κινδυνεύει να χάσει και την 3η θέση του ομίλου, θεωρητικά και υποθετικά μιλώντας πάντα.

Τι νέο μαγικό έκανε ο Ισπανός προπονητής; Το λέγαμε εδώ και δύο εβδομάδες ότι Μάσεϊ περιφέρεται ασκόπως στην ισπανική επίθεση, το είδατε όλοι όσοι κάτσατε να παρακολουθήσετε το ματς, έτσι δεν είναι; Η τελευταία έμπνευση του Πλάθα ήταν 5 λεπτά πριν το τέλος του ματς να αποσύρει τον Παπαδόπουλο, ενώ τον Μάσεϊ δεν τον έβαλε καθόλου στην 4η περίοδο. Και πώς τελείωσε το ματς; Με Ρέγιες στο «5» και Ερβέλ στο «4», ενώ 1 λεπτό πριν το τέλος έβγαλε τον Βέλγο και έβαλε τον Μουμπρού στο «4». Δεν πήρε ούτε μισό πόντο από τους ψηλούς, οι οποίοι δεινοπάθησαν, έχασε το ματς από την ισοπαλία που ήταν 5 λεπτά πριν τη λήξη και επιστρέφει θριαμβευτής στη Μαδρίτη. Ο Πέπου περιμένει, αλλά πόσο ακόμα;

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *