Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview τελικού Β ομίλου!

Preview τελικού Β ομίλου!

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – Φτάσαμε, λοιπόν, στο ματς της χρονιάς. Μετά από μια σκληρή σεζόν με πολλά ωραία παιχνίδια και ακόμη περισσότερες δυνατές κόντρες βρισκόμαστε μπροστά στο παιχνίδι που θα κρίνει τον τίτλο στον δεύτερο όμιλο του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης». Κουλουβάχατα και Ready 2 fire βρίσκονται 40 λεπτά απόσταση από το τρόπαιο, αλλά το βράδυ της Κυριακής μόνο ο ένας θα χαμογελάει και θα έχει στα χέρια του κύπελλο για τη… μέση του τραπεζιού στο μαγαζί που θα κλείσει να πάει να γιορτάσει!

Τελικός
READY 2 FIRE – ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ

Την Κυριακή στις 19:00 η χρονιά φτάνει στο ματς που αποτελεί το αποκορύφωμά της, που δίνει νόημα σε όλα όσα είχαν προηγηθεί, τις μάχες των πλέι οφς, τον Γολγοθά της κανονικής περιόδου, τον ιδρώτα που έχυσαν όλοι οι παίκτες, τις χαρές και τις λύπες. Μέσα σε 40 λεπτά το πρωτάθλημα συναντά το λόγο για τον οποίο ξεκίνησε πριν από 6-7 μήνες: την ανάδειξη του πρωταθλητή του.

Τα Κουλουβάχατα και οι Ready 2 fire είναι οι δύο ομάδες που κατάφεραν να φτάσουν ως το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, οι δύο που θα έχουν την ευκαιρία να παλέψουν για το τρόπαιο, πάνω απ’ όλα για τη δόξα και το χαμόγελο του πρωταθλητή.

Για να βρεθούν στον τελικό τα Κουλουβάχατα ξεκίνησαν τα πλέι οφς από την 4η θέση της κανονικής περιόδου με 13-3, για να αποκλείσουν στους «16» με 88-70 και 2-0 τους Halia Mavericks, στην οκτάδα με 2-0 και 85-59 και 67-55 τους Buzzer Beeres, και να βγουν ζωντανά από τη μάχη του ημιτελικού, 70-68 την ΑΕΚ Περιστερίου.

Απέναντί τους οι Ready 2 fire που πήραν το 3ο εισιτήριο για τα πλέι οφς, για να κερδίσουν με 63-49 και 2-0 τους Fast Break στους «16», να επικρατήσουν με 69-52 και 70-62 για το 2-0 επί των Byron Celtics στην οκτάδα και στον ημιτελικό να κερδίσουν τον Ρεμπελιακό με 49-44.

Πλέον στέκονται ο ένας απέναντι στον άλλο και έχουν 40 λεπτά για να λύσουν τις διαφορές τους. Λένε ότι στον τελικό όλα τα άλλα μπαίνουν στην άκρη, στατιστικά, παλιότεροι αγώνες, ότι μετράει μόνο η ημέρα που θα βρεθεί ο καθένας, η ψυχολογία και η πνευματική ετοιμότητα.

Δίπλα σε αυτά, κάθε μία από τις δύο ομάδες έχει ξεκάθαρα προβλήματα απέναντί της για να βρει λύσεις. Τα Κουλουβάχατα θα πρέπει να βρουν τρόπο να σταματήσουν τον Ζεστό που οργανώνει το παιχνίδι των Ready 2 fire, που βρίσκεται πίσω από τις πάσες αιφνιδιασμού της ομάδας του και που τα ντράιβ του δίνουν ανάσες όταν χρειάζεται.

Επίσης, θα πρέπει να βρουν λύση για τον Κουράκο Αν. και τον Καραμανιόλα, τις δύο πρώτες επιλογές των Ready 2 fire στην περιφέρεια, τους δύο παίκτες που είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να πάρουν την προσπάθεια και να σκοράρουν. Οι αιφνιδιασμοί του πρώτου με τα πολύ καλά τελειώματα, η ικανότητα του δεύτερου να σκοράρει στο 5 εναντίον 5 είναι βασικοί λόγοι που οι Ready 2 fire βρίσκονται στον τελικό.

Δίπλα τους, ο Παππάς Σ. δεν είναι απλά ο αρχηγός της ομάδας, είναι ο παίκτης που κρατά περισσότερο απ’ όλους την ηρεμία του στα δύσκολα σημεία και εκεί που η ομάδα του μοιάζει περισσότερο εγκλωβισμένη, είναι εκείνος που θα «μιλήσει».

Ο Κουράκος Αρ. και η δύναμή του στη ρακέτα θα είναι άλλος ένας πονοκέφαλος, απέναντι στον Ρεμπελιακό ήταν ο άνθρωπος που έκανε τη διαφορά στις ρακέτες, τα Κουλουβάχατα θα πρέπει να τον περιορίσουν, αλλά και τον Μαναζή που θα βρεθεί δίπλα του σε πολλές περιπτώσεις.

Ο Βαραμέντες είναι ο παίκτης που με την εμπειρία του ξέρει πότε να πάρει την ενέργεια πάνω του, ενώ η ευχέρεια που έχει να κινείται σε θέσεις περιφερειακών του δίνει μις ματς δύναμης σε πολλές φάσεις μέσα στον αγώνα.

Μαζί τους, ο Χασίδης, ο Παππάς Α., ο Αντίοχος και ο Αντωνίου είναι παίκτες που προσφέρουν πολλά στην άμυνα, ξεκουράζοντας τους βασικούς και παίζοντας σημαντικό ρόλο όποτε η ομάδα τους χρειαστεί στο παρκέ.

Απ’ την άλλη, και οι Ready 2 fire έχουν αρκετούς πονοκεφάλους να λύσουν. Αρχή από τον Καπέλη, τον παίκτη που με το μπασκετικό του IQ δημιουργεί πολλές φάσεις για τα Κουλουβάχατα, αλλά έχει και την ευχέρεια να τις τελειώνει όποτε η πάσα δεν είναι εφικτή. Μαζί με τον Τσιλάβη οργώνουν την περιφέρεια της ομάδας τους και δημιουργούν πολλές ευκαιρίες στους υπόλοιπους για σκορ, κάνοντας παράλληλα και τη διαφορά, μιας και στην κανονική περίοδο ήταν οι δύο από τους τρεις πρώτους σκόρερ της ομάδας τους.

Στη ρακέτα οι Ready 2 fire θα βρουν τον Κουμεντάκη που ήταν και ο 1ος σκόρερ των Κουλουβάχατων. Τα πολύ καλά του τελειώματα και οι απεριττές κινήσεις του έχουν κάνει τη διαφορά σε πολλά ματς για την ομάδα του. Ξεκάθαρα δίπλα του ο Κοκονίδης βοηθάει πολύ, είναι δυνατός και ξέρει να χρησιμοποιεί το κορμί του στη ρακέτα για να σκοράρει, αλλά και να κατεβάζει ριμπάουντ.

Ο Μπάιλαν στην περιφέρεια είναι ο spot shooter της ομάδας, οι συμπαίκτες του τον βλέπουν συχνά όταν κυκλοφορεί η ομάδα και εκείνος δεν διστάζει να σουτάρει, ενώ χάρη στην ταχύτητά του, τελειώνει καλά και με ντράιβ.

Ο Μαζί τους ο Καλλιγάς, ο Χρυσικόπουλος, ο Ταρνατόρος, είναι παίκτες που προσφέρουν αρκετά μέσα στο παιχνίδι, με το καλό τους σουτ, προσφέροντας πολύτιμους πόντους.

Γενικά, η μάχη της ρακέτας ανάμεσα στον Μαναζή και τον Κουράκο Αρ. απ’ τη μία και τους Κοκονίδη-Κουμεντάκη απ’ την άλλη, αλλά και η μάχη στο ασόδυο με Καπέλη-Τσιλάβη και Ζεστό-Καραμανιόλα, θα είναι τα δύο σημεία που μπορεί να κρίνουν την αναμέτρηση. Έμφαση θα πρέπει να δώσουμε και στο ποιος θα ελέγξει τα ριμπάουντ, στο ποιος θα μπορέσει να τρέξει καλύτερα, αλλά και στο ποια από τις δυο ομάδες θα βρεθεί στην καλύτερη μέρα από το τρίποντο.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *