Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Πρωτάθλημα μπάσκετ «Πάνος Ζαχαρογιάννης» 2013-14! Δηλώστε συμμετοχή τώρα!

Πρωτάθλημα μπάσκετ «Πάνος Ζαχαρογιάννης» 2013-14! Δηλώστε συμμετοχή τώρα!

Συνεχίζουμε την πορεία του στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, φέρνοντας με μεράκι τους μπασκετόφιλους πιο κοντά στο άθλημα που όλοι αγαπάμε! Έτσι, για την περίοδο 2013-14 προκηρύσσεται η 4η σεζόν του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης», του καλύτερου ερασιτεχνικού πρωταθλήματος μπάσκετ στην Αττική και εκείνου με τις περισσότερες παροχές!

Το 2012-13 περισσότερες από 80 ομάδες έπαιξαν στους κόλπους του πρωταθλήματος, το «Πάνος Ζαχαρογιάννης» τρέχει με απόλυτη επιτυχία, και το Age of Basketball έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ποιότητα της δουλειάς των διοργανωτών, την οποία στηρίζει έμπρακτα με τη δημοσιογραφική του παρουσία στη λίγκα.

Αν έχετε, λοιπόν, ανοιχτούς λογαριασμούς με την πορτοκαλί θεά, αν το μπασκετικό «μικρόβιο» έχει μείνει μέσα σας και θέλει να τραφεί, αν τα μπασκετικά παπούτσια σας δεν σας αρέσουν κρεμασμένα, τότε ο προορισμός είναι μόνο ένας για τον χειμώνα: το «Πάνος Ζαχαρογιάννης»! Φτιάξτε την ομάδα σας, δηλώστε συμμετοχή στο πρωτάθλημα και ετοιμαστείτε για έναν απόλυτα μπασκετικό χειμώνα, που θα μας κρατήσει ζεστούς και θα μας εισάγει σε έναν ολόκληρο νέο κόσμο! Την όλη διαδικασία μπορείτε να τη βρείτε στην προκήρυξη του πρωταθλήματος από τους διοργανωτές!

Μπες στον κόσμο του πρωταθλήματος και γνώρισε τις παροχές του!

*** Θες να μπεις στο πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορείς να μαζέψεις παίκτες και να φτιάξεις δική σου ομάδα; Έχεις φτιάξει ομάδα και ψάχνεις παίκτες για να συμπληρώσεις το ρόστερ σου; Η νέα καινοτομία του “Πάνος Ζαχαρογιάννης” προσφέρει τη λύση και για τους μεμονωμένους αθλητές! Μπες στο “παζάρι ελεύθερων παικτών” της λίγκας και αγωνίσου με μία από τις ομάδες που έχουν ήδη δημιουργηθεί! Μάθε περισσότερα εδώ!

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 2013-14

Προκυρήσσεται το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ «ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ», για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 το οποίο θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους ακόλουθους όρους.

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Η έναρξη του τουρνουά ορίζεται στις 28 Σεπτεμβρίου 2013. Για την επίσημη έναρξη θα ενημερωθείτε από τον διοργανωτή με συμπληρωματική προκήρυξη.

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
i. Α ΦΑΣΗ( Όμιλος): Όλες οι ομάδες θα τοποθετηθούν σε ομίλους. Η κάθε ομάδα θα αγωνιστεί με τους άλλους συμμετέχοντες στον όμιλο σε διπλά παιχνίδια.
ii. Β ΦΑΣΗ (Play-offs): Με βάση την κατάταξη των ομίλων θα διεξαχθούν αγώνες μεταξύ των ομάδων με το σύστημα των play-offs με σκοπό την τελική κατάταξη των ομάδων.
Το ακριβές σύστημα των play offs που θα εφαρμοσθεί θα ανακοινωθεί έγκαιρα, πριν την έναρξη της σειράς αυτών των αγώνων. Σημειώνεται ότι οι όμιλοι θα συνδυαστούν στα πλέι οφς, για να αναδειχτεί ένας πρωταθλητής απ’ όλο το πρωτάθλημα!

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται σε κλειστό γήπεδο στην Αγία Βαρβάρα, στο κλειστό της Ζωφριάς, στο κλειστο «Αγ. Νικολάου-Ανω Λιόσια , στο κλειστό «Σταύρος Βενέτης» στο Αιγάλεω, σε κλειστά γήπεδα στο Κερατσίνι, Με συμπληρωματική προκήρυξη θα ανακοινωθούν και όσα ακόμη κλειστά γυμναστήρια ενταχθούν το «Πάνος Ζαχαρογιαννης».

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το «Πάνος Ζαχαρογιάννης» είναι το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με τις περισσότερες και τις καλύτερες παροχές και ως τέτοιο έχει εντυπωθεί στις μνήμες των μπασκετόφιλων. Αυτό θα συνεχιστεί και για την περίοδο 2013-14. Ανάμεσα στις παροχές του πρωταθλήματος βρίσκονται οι εξής:
– Παρουσία γιατρού ή φυσικοθεραπευτή σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος.
– Βίντεο από τους όλους αγώνες του πρωταθλήματος τα οποία θα ανεβαίνουν στο YouTube.
– Φωτογραφικό υλικό από όλα παιχνίδια των ομάδων.
– Πλήρης κάλυψη του πρωταθλήματος από το site Age of Basketball, με αναλυτικες περιγραφές των αγώνων, στατιστικά, preview, βαθμολογία, αναλύσεις και υλικό από την ιστορία και τα ρεκόρ της λίγκας, καθώς και τη Χρυσή Βίβλο της.
– Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση ολόκληρων αγώνων, με περιγραφή και σχολιασμό από δημοσιογράφο.
– Χώρος στο Facebook που αποτελεί το σημείο συνάντησης όλων των αθλητών, με συνεχή Posts, συζητήσεις, σχόλια, το μέρος που «ανεβαίνουν» όλες οι φωτογραφίες και όλα τα βίντεο του πρωταθλήματος.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ
Ο διοργανωτής θα μεριμνά για να παρέχει μπάλες στις ομάδες για το ζέσταμα αλλά και για την διεξαγωγή του αγώνα. Οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα χρήσης των αποδυτηρίων στα γήπεδα που θα διεξάγονται οι αγώνες.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο διοργανωτής θα μεριμνά για την παρουσία ενός επίσημου διαιτητή σε κάθε αγώνα. Οι διαιτητές των αγώνων ορίζονται από την ΚΕΔ και όχι από τους διοργανωτές, που απλώς στέλνουν το πρόγραμμα των αγώνων στην ΚΕΔ. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετά από συνεννόηση με τον διοργανωτή θα γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς του για την παρουσία και δεύτερου διαιτητή, ο οποίος όμως θα βαρύνει οικονομικά την/τις ομάδες που τον ζήτησαν.

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο προπονητής της κάθε ομάδας υποχρεούται να προσκομίσει στην γραμματεία τα ονόματα των παικτών που θα αποτελούν την σύνθεση της ομάδος στον συγκεκριμένο αγώνα. Οι παίκτες που θα δηλωθούν πριν την έναρξη του αγώνα και μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Οι παίκτες συνολικά δεν μπορούν να είναι περισσότεροι από 12. Οι παίκτες πρέπει να δηλώνονται με το επίθετο και το αρχικό του μικρού τους ονόματος, ενώ στο φύλλο αγώνα κάθε ομάδα πρέπει να δηλώνει τον αρχηγό της και τον προπονητής της στο εν λόγω ματς (μπορούν να είναι δύο από τους παίκτες του ρόστερ).

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται Α) Σαββατοκύριακο κατά ώρες τις οποίες θα ορίσει ο διοργανωτής ανάλογα με την χρήση των γηπέδων Β) θα παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής σε καθημερινή και σε ώρα πρόσφορη για την τέλεση του, σαν τέτοια ορίζεται στο διάστημα μεταξύ 21.30 και 22.30 . Οι αγώνες, οι ώρες και οι ημερομηνίες είναι δεσμευτικές μετά την ανακοίνωση τους και ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.
ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Κατά την περίπτωση την οποία λόγω κωλύματος της διοργανώτριας τότε και μόνο τότε μπορεί να γίνει τροποποίηση του προγράμματος.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΑ
Οι αγώνες του τουρνουά θα πραγματοποιούνται με την ακόλουθη αλλαγή. Ο χρόνος επίθεσης της κάθε ομάδας ορίζεται στα 24 δευτερόλεπτα, 8 δευτερόλεπτα για να περάσει η μπάλα το κέντρο, η επαναφορά του χρονομέτρου στα 24 δευτερόλεπτα γίνεται μετά από υπόδειξη φάουλ , σε όλες τις άλλες διακοπές μετρά ο χρόνος από το σημείο διακοπής μέχρι εξαντλήσεως των υπολειπόμενων δευτερολέπτων για την συμπλήρωση των 24.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Μοναδικός οικονομικός όρος και υποχρέωση της κάθε ομάδας είναι η καταβολή ποσού το οποίο θα ανακοινωθεί μετά την οριστικοποίηση του, σε συμπληρωματική προκήρυξη, για κάθε παιχνίδι το οποίο και θα καταβάλλεται στον υπεύθυνο πριν την έναρξη του αγώνα. Ομάδα η οποία δεν προσέρχεται σε αγώνα οφείλει να καταβάλλει το αναλογούν τίμημα στον επόμενο αγώνα της. Η μη καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεων επιφέρει την αποβολή από το Πρωτάθλημα.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΡΟΥΧΑ ΟΜΑΔΩΝ
Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να φέρουν πλήρη ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ αθλητική περιβολή σε κάθε αγώνα. Οι εμφανίσεις είναι υποχρεωτικές και το κόστος βαρύνει την κάθε ομάδα. Δεν θα γίνεται δεκτή συμμετοχή αθλητή χωρίς τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό, φανέλα με αριθμό και αθλητικό παντελονάκι. Οι εμφανίσεις θα πρέπει να έχουν αριθμό και στην πλάτη αλλά και στην μπροστινή τους πλευρά. Εφόσον οι ομάδες επιλέξουν διπλής όψεως εμφανίσεις θα πρέπει να φέρουν νούμερα και στις 2 πλευρές.

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
i. Οι ομάδες οι οποίες θέλουν να συμμετάσχουν στο τουρνουά πρέπει να εκδηλώσουν έγγραφο ενδιαφέρον με αίτηση συμπληρώνοντας την, και να την προσκομίσουν στην διοργανώτρια αυτοπροσώπως έως την Παρασκευή 20/09/13.
ii. Το ρόστερ κάθε ομάδας μπορεί να αριθμεί έως και εικοσιπέντε (25) αθλητές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει λιγότερους από δεκαπέντε (15).
iii. Δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο τουρνουά έχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι εν-ενεργεία αθλητές για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, με εξαίρεση μέχρι 2 (δυο) αθλητές που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Δ’ ΕΣΚΑ/ ΕΣΚΑΝΑ.
v. Για κάθε αθλητή ο οποίος επιθυμεί την συμμετοχή του στο τουρνουά θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του στην λίστα της ομάδας και να προσκομίζεται μαζί με την αίτηση της ομάδας ξεχωριστά για κάθε αθλητή θεωρημένο φωτοαντίγραφο και των 2 όψεων της αστυνομικής ταυτότητας του και μια φωτογραφία. Με βάση τα στοιχεία αυτά η διοργανώτρια αρχή θα εκδώσει ειδικό ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΗ, με ισχύ ΜΟΝΟ στο Πρωτάθλημα «ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ». Τα δελτία είναι υποχρέωση των ομάδων να τα φέρουν στο γήπεδο σε όλους τους αγώνες τους στην διάθεση ελέγχου.
Οι λίστες αθλητών των ομάδων θα πρέπει να οριστικοποιηθούν μέχρι 20/10/13 οπότε και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης αλλά και σε εκείνη του Χορηγού Επικοινωνίας.
vi. Ενδιαφερόμενος ο οποίος δεν ικανοποιεί όλες τις προαναφερθείσες παραγράφους του άρθρου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά.
vii. Αθλητές μπορούν να δηλωθούν για μία ομάδα μέχρι και την τελική ημερομηνία ανάρτησης των λιστών 20/10/13.
viii. Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα διατηρεί ο διοργανωτής για να μπορεί να πραγματοποιεί έλεγχο πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και όποια άλλη στιγμή χρειαστεί.
ix. Όλοι οι αθλητές που έχουν δηλωθεί στην αρχική λίστα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε φάση των αγώνων.
x. Η διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα σε ομάδες ή σε μεμονωμένους παίκτες κατά το δοκούν.

ΑΡΘΡΟ 13ο: ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Στο τουρνουά θα τηρηθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ ο πειθαρχικός έλεγχος της ΕΟΚ. Τις αποφάσεις για τα παραπτώματα εκδίδει ο διοργανωτής αφού λάβει υπόψη του τις εκθέσεις Α) του εκπροσώπου της διοργάνωσης που θα παρακολουθεί τον αγώνα, Β) του διαιτητή του αγώνα Γ) της Γραμματείας Δ) τα υπομνήματα των εμπλεκομένων καθώς επίσης και πιθανή ύπαρξη φωτογραφιών η βίντεο όπου εμφανίζεται το συμβάν.
Οι αποφάσεις είναι τελεσίδικες, δεν προσβάλλονται. Μη συμμόρφωση σε απόφαση πειθαρχική επιφέρει άμεση αποβολή από το Πρωτάθλημα.

ΑΡΘΡΟ 14ο:
O εκπρόσωπος κάθε ομάδος, και μόνο αυτός, υποχρεούται να επικοινωνεί με τον υπεύθυνο διοργάνωσης για κάθε θέμα που απασχολεί την ομάδα του αλλά και να μεταφέρει όλες τις ανακοινώσεις της διοργανώτριας αρχής στους συναθλητές του. Όλες οι ανακοινώσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και του Χορηγού Επικοινωνίας.

ΑΡΘΡΟ 15ο: Για οτιδήποτε άλλο δεν διευκρινίζεται στην παρούσα προκήρυξη θα τηρηθούν οι κανόνες των FIBA-EOK.

ΑΡΘΡΟ 16ο: Η Διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης άρθρου η άρθρων της παρούσας προκήρυξης οποτεδήποτε το κρίνει σκόπιμο και προς όφελος της διοργάνωσης.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *