Home / NBA / Στους Σέλτικς ο Μπραντ Στίβενς!

Στους Σέλτικς ο Μπραντ Στίβενς!

Αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν πολλά από τα μεγάλα κολέγια των Η.Π.Α. κατάφεραν ο Ντάνι Έιντζ και οι Μπόστον Σέλτικς, να δελεάσουν τον Μπραντ Στίβενς μακριά από το πανεπιστήμιο του Μπάτλερ. Από το απόγευμα της Τετάρτης ο Στίβενς είναι ο νέος προπονητής των Σέλτικς, γυρίζοντας νέα σελίδα στην καριέρα του.

Ο Στίβενς θα πάρει τη θέση του Ντοκ Ρίβερς, ο οποίος πήγε στους Λος Άντζελες Κλίπερς, και θα βρει τους Σέλτικς χωρίς Γκαρνέτ και Πιρς. Ουσιαστικά θα κληθεί να χτίσει από την αρχή τους νέους Σέλτικς.

Στα 36 του γίνεται ο νεαρότερος προπονητής στο NBA και ο μόνος στη λίγκα που προσλαμβάνεται απευθείας από τους κολεγιακούς πάγκους. Η απόφαση για τον Στίβενς προφανώς και δεν θα ήταν εύκολη. Με 166-49 είχε οδηγήσει το Μπάτλερ σε 2 συμμετοχές στο φάιναλ φορ στις 6 σεζόν που κάθεται στον πάγκο του, 2 φορές στον τελικό του NCAA.

Οι 166 νίκες του είναι οι περισσότερες στην ιστορία του NCAA από οποιονδήποτε προπονητή στις πρώτες 6 χρονιές της καριέρας του. Από αυτό και μόνο φαίνεται πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να αφήσει κάτι που είχε φτιάξει για να μεταβεί στο NBA. Είχε ήδη αρνηθεί προτάσεις από άλλα κολέγια, όπως το UCLA, ενώ είχε ανανεώσει και το συμβόλαιό του ως το 2021-22.

Πλέον, ο προπονητής που έχει ανοιχτά δηλώσει ότι του αρέσει πάρα πολύ να αναλύει το παιχνίδι μέσα από τα στατιστικά και ότι «ο τρόπος που οι προπονητές βλέπουν το μπάσκετ θα αλλάξει» όταν μαθευτεί το πώς δούλευε το επιτελείο του στο Μπάτλερ (όπου είχε στατιστικούς γκουρού, όπως ο Ντρου Κάνον, να αναλύουν στατιστικά κάθε πτυχή του παιχνιδιού της ομάδας) θα έχει την ευκαιρία να δοκιμαστεί σε επίπεδο NBA.

Η απόφασή του είναι μεγάλο ρίσκο, δεδομένης της επιτυχίας που είχε στο κολεγιακό μπάσκετ, η απόφαση της Βοστόνης είναι επίσης τεράστιο ρίσκο, το να προσλάβει στα 36 του έναν τόσο επιτυχημένο κολεγιακό προπονητή που ποτέ, όμως, δεν έχει προπονήσει παίκτες βεληνεκούς αστεριών του NBA. Συνήθως με το μεγάλο ρίσκο είναι και μεγάλη η ανταμοιβή, ή μεγάλη η πτώση.

Πόσο εύκολη ή δύσκολη θα είναι για τον Στίβενς η μετάβαση από τους κολεγιακούς πάγκους σε αυτούς του NBA, είναι κάτι που μένει να δούμε, με την ιδιαιτερότητα ότι πάει σε μια Βοστόνη που μόλις διέλυσε την ομάδα που της χάρισε τον πρώτο τίτλο μετά το 1986 και που θα χτιστεί ξανά από την αρχή. Αυτό του δίνει την ευχέρεια να έχει πίστωση χρόνου, να φτιάξει την ομάδα όπως τη θέλει (ιδίως αν η Βοστόνη κρατήσει χώρο για το 2014), αλλά απ’ την άλλη θα του δώσει κι ένα πολύ κακό ξεκίνημα στο NBA, αν η φετινή χρονιά φύγει εντελώς χαμένη. Σίγουρα οι επόμενοι μήνες θα είναι αρκετά ενδιαφέροντες για τη Βοστόνη και τον Στίβενς.

Ο Στίβενς δεν θα είναι ο μόνος πρωτάρης (πρώτος) προπονητής φέτος στο NBA, καθώς άλλοι 7 ήδη ετοιμάζονται για τις πρώτες τους σεζόν: ο Μπράιαν Σο (Νάγκετς), ο Ντέιβ Γέργκερ (Γκρίζλις), ο Τζέισον Κιντ (Νετς), ο Στιβ Κλίφορντ (Μπόμπκατς), ο Μάικ Μπαντενχόλτσερ (Χοκς), ο Τζεφ Χόρνασεκ (Σανς) και ο Μάικλ Μαλόουν (Κινγκς) ετοιμάζονται για το πρώτο τους παιχνίδι ως επικεφαλής τεχνικών επιτελείων στο NBA.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *