Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Έγινε η κλήρωση της Ευρωλίγκας!

Έγινε η κλήρωση της Ευρωλίγκας!

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η κλήρωση των ομίλων της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2013-14, κλήρωση στην οποία προφανώς βρέθηκαν και ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό. Στην κανονική περίοδο το σύστημα δεν αλλάζει, έχουμε 4 ομίλους με 6 ομάδες στον καθένα, οι 23 από τις 24 ομάδες είναι ήδη γνωστές, ενώ μία θα προκύψει από τα προκριματικά της διοργάνωσης.

Οι ομάδες έχουν ήδη αρχίσει τις κινήσεις τους και το θερμόμετρο στην επερχόμενη Ευρωλίγκα ήδη ανεβαίνει προς το κόκκινο. Η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Ολυμπιακός ανανέωσε με τον Έισι Λο, είναι μόλις δύο από τις τελευταίες σημαντικές κινήσεις στο μετεγγραφικό παζάρι.

Το σύστημα είναι όπως και πέρσι, που σημαίνει ότι δεν έχουμε άλλη κλήρωση μέσα στη σεζόν. Οι 4 πρώτες κάθε ομίλου προκρίνονται στο Top-16, όπου θα έχουμε πάλι 2 γκρουπ των 8 ομάδων. Από εκεί, οι 4 πρώτοι κάθε γκρουπ προκρίνονται στα προημιτελικά, σε σειρές best-of-5, δηλαδή στις 3 νίκες. Η σεζόν ξεκινά την 1η του Οκτώβρη με τα προκριματικά, που θα διαρκέσουν ως τις 4/10, με την κανονική περίοδο να έχει πρώτο τζάμπολ την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Μοναδική διαφορά σε σχέση με πέρσι το γεγονός ότι οι 8 ομάδες που θα αποκλειστούν στο τέλος της κανονικής περιόδου, φέτος θα συνεχίσουν στο Eurocup στη φάση των 32.

Η Ευρωλίγκα, επίσης, όπως αναμενόταν, πήρε το φάιναλ φορ από το Λονδίνο, μετά την… “επιτυχία” που πάντως ανακοίνωσε ότι είχε (δηλαδή το γεγονός ότι κανείς Εγγλέζος δεν ήξερε ότι γινόταν εκεί ή το τι είναι το μπάσκετ). Έτσι, ο πρωταθλητής θα στεφθεί τον Μάιο του 2014 στο Μιλάνο, το Mediolanum Forum, έδρα της Αρμάνι και θα είναι ο πρώτος πρωταθλητής Ευρώπης που θα στεφθεί σε ιταλικό έδαφος μετά την κούπα του Παναθηναϊκού το 2002 στην Μπολόνια.

Τέλος, την Πέμπτη, πριν την κλήρωση, ο Γιώργος Μπαρτζώκας βραβεύτηκε με το Αλεξάντερ Γκομέλσκι βραβείο ως Προπονητής της Χρονιάς στην Ευρωλίγκα, αφού οδήγησε τον Ολυμπιακό στο δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιό του.

Οι όμιλοι παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον, παρότι ακόμα είναι αρκετά νωρίς για να ξέρουμε τη δυναμικότητα όλων των ομάδων.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός είναι στον Όμιλο C μαζί με τη Σιένα, τη Μάλαγα, τη Γαλατασαράι, την Μπάγερν Μονάχου και τη Στέλμετ Ζιέλονα Γκόρα, την πρωταθλήτρια Πολωνίας για το 2012-13.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στον Όμιλο D μαζί με τις Μακάμπι Τελ Αβίβ, Λαμποράλ Βιτόρια (η Κάχα Λαμπράλ), Λοκομοτίβ Κιουμπάν, Ερυθρό Αστέρα και τη νικήτρια των προκριματικών.

Η νικήτρια των προκριματικών θα προκύψει από ένα final-8 που θα γίνει σε 4 ημέρες και μην φανταστείτε ότι θα είναι ο «φτωχός συγγενής» της διοργάνωσης. Ανάμεσα στις 8 που θα μπουν στα προκριματικά είναι η Λιέτουβος και η Χίμκι. Παρακάτω το διάγραμμα των προκριματικών:

Πέραν των δύο δικών μας, στον Α Όμιλο θα βρούμε Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε, Μπουντιβέλνικ, Παρτιζάν και την πρωταθλήτρια Γαλλίας, Ναντέρ (η οποία μπήκε ως 8η στα πλέι οφς φέτος για να πάρει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της).

Στον Β Όμιλο βρίσκονται οι Ρεάλ Μαδρίτης, Αναντολού Εφές, Ζαλγκίρις Κάουνας, Μπαμπέργκ, Αρμάνι Μιλάνο και Στρασμπούργκ.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *