Home / NBA / «Τελείωσα με το NBA, πάω Κίνα»

«Τελείωσα με το NBA, πάω Κίνα»

Το γεγονός ότι οι Λος Άντζελες Λέικερς χρησιμοποίησαν σε αυτόν το «amnesty clause» προφανώς και στοίχισε στον Ειλικρινά Ευχόμενο Παγκόσμια Ειρήνη, και αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις του. Ο Παγκόσμια Ειρήνη έχει πολύ κακή ψυχολογία και, μάλιστα, έσπευσε να δηλώσει ότι τελείωσε με το NBA.                 

Βέβαια, όσο κι αν τον έχει βοηθήσει ο… ψυχίατρός του (θα θυμάστε προφανώς τον λόγο του μετά τον τίτλο των Λέικερς), ο πρώην Αρτέστ είναι ένας παίκτης με πολλά σκαμπανεβάσματα στη συμπεριφορά και τις απόψεις του, οπότε είναι πιθανό να αλλάξει γνώμη. Όμως, προς το παρόν μοιάζει καταρρακωμένος, χωρίς πλάκα: «Δεν θέλω να παίξω για κανέναν. Δεν θέλω να πάω πουθενά. Θέλω να πάω στην Κίνα, ή να προπονήσω, ή να παίξω ράγκμπι σάλας».

Ο Παγκόσμια Ειρήνη είπε ότι ήδη μίλησε με τον Γιάο Μινγκ για να παίξει στους Σανγκάι Σαρκς, την ομάδα του Γιάο στην Κίνα. Μάλιστα, πηγές λένε ότι μίλησε με παίκτες όπως ο Μάρμπερι, ο Φράνσις, ο Αρίνας και είδε ότι η Κίνα θα ήταν κάτι που θα του ταίριαζε.

«Δεν ζεις δύο φορές. Δεν είσαι 33 δύο φορές. Δεν μπορείς να παίξεις στην Κίνα και να είσαι σε καλό επίπεδο ξανά. Δεν θα μπορώ να παίξω ξανά στην Κίνα και να έχω ας πούμε μέσο όρο 40 πόντων ή και περισσότερων. Θα είχε πλάκα αυτό»
, είπε ο Παγκόσμια Ειρήνη.

Βέβαια, όλο αυτό μπορεί να είναι και ένα καλό τρικ από τον Παγκόσμια Ειρήνη, ώστε καμία ομάδα να μην τον επιλέξει όσο βρίσκεται υπό επιλογή (48 ώρες), για να μπορέσει να γίνει unrestricted free agent μετά και να υπογράψει με όποια από τις υπόλοιπες 29 ομάδες θέλει (ακόμα και ομάδες πάνω από το όριο του φόρου πολυτελείας).

Σε κάθε περίπτωση, ο Παγκόσμια Ειρήνη προσπαθεί να το κάνει όσο το δυνατόν πιο δύσκολο να τον επιλέξει μια ομάδα, αναφερόμενος και στον τραυματισμό που είχε τον Μάρτιο στο γόνατο: «Με πονάει το γόνατό μου. Να ξέρετε ότι σίγουρα δεν πρόκειται να πιέσω το γόνατό μου τώρα που με έδιωξαν. Δεν το σκέφτομαι καν ότι θα το πιέσω. Είμαι καλά εδώ που είμαι. Αλλά στην Κίνα είναι μικρή η σεζόν, 30-κάτι παιχνίδια. Μπορώ να πάω όποτε θέλω».

Οι Λέικερς, εντωμεταξύ, άρχισαν τις κλασσικές βλακώδεις δηλώσεις τέτοιων περιπτώσεων, που δεν βγάζουν κανένα νόημα: «Είναι προφανώς αποτέλεσμα της συλλογικής σύμβασης το τι έγινε. Ως άνθρωπο και ως παίκτη, δεν θα μπορούσα να βρω κανέναν καλύτερο. Είναι υπέροχος. Μου άρεσε πολύ που τον προπόνησα. Ελπίζω να βρει κάτι υπέροχο. Του αξίζει. Δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι της διοίκησης. Πρέπει να κανονίζουν το χώρο στο salary cap», είπε ο Ντ’ Αντόνι, αλλά προφανώς δεν έπεισε κανέναν.

Ο Παγκόσμια Ειρήνη ανέφερε ότι είπε στον Μιτς Κούπτσακ ότι θέλει να μείνει στους Λέικερς ως προπονητής: «Θέλω να επιστρέψω ως προπονητής φέτος. Μη σκας για ό,τι έγινε. Καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνετε, θα μου άρεσε να βοηθήσω τα νέα παιδιά. Θέλω να προπονήσω. Θέλω να σας βοηθήσω να πάρετε το πρωτάθλημα».

Μόλις οι Λέικερς έδιωξαν τον Παγκόσμια Ειρήνη, στο μυαλό όλων ήρθε η Νέα Υόρκη, καθώς πολλές φορές στην καριέρα του έχει ακουστεί ότι θα παίξει στη γενέτειρά του. Όμως, προς το παρόν ο ίδιος το απορρίπτει ως ενδεχόμενο, λέγοντας ότι γέρασε: «Είχα ευκαιρία να παίξω στη Νέα Υόρκη στο παρελθόν. Ήθελα να παίξω στη Νέα Υόρκη όταν ήμουν στα ντουζένια μου, όταν ήμουν νέος, άγριος, τρομερός αμυντικός. Το Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, θα ήταν απίστευτο. Αλλά τώρα; Η Κίνα είναι μια περιπέτεια που μου ταιριάζει πολύ περισσότερο».

Βέβαια, το καλοκαίρι είναι νεαρό ακόμα, ιδίως για τις μπασκετικές μετεγγραφές. Ο Παγκόσμια Ειρήνη το πιο πιθανό είναι να συνεχίσει στο NBA, ενώ αν συνεχίσει να επιμένει ότι αυτή η πόρτα έκλεισε γι’ αυτόν, πολύ δύσκολα θα μείνουν αδιάφορες οι καλές ευρωπαϊκές ομάδες στην προοπτική να πάρουν έναν παίκτη ένα θηρίο όπως αυτός στα ρόστερ τους. Εννοώ πριν κάνει το ταξίδι προς Κίνα…

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *