Home / NBA / «The Truth… a little late!»

«The Truth… a little late!»

Όταν η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Πολ Πιρς στο απίστευτο εκτός ισορροπίας τρίποντο από τη γωνία στην εκπνοή του αγώνα των Ουίζαρντς με τους Χοκς, με το σκορ 91-94 υπέρ της Ατλάντα, το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ήταν το σενάριο που έγραψε τον επίλογο της σειράς. Ο «Truth» ευστόχησε σε ένα τρελό σουτ, ήταν τρίποντο και όχι δίποντο, όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι για την ισοφάριση, αλλά το instant replay έδειξε ότι η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Πιρς κλάσματα του δευτερολέπτου μετά την εκπνοή του αγώνα.

Έτσι, το 94-94 έγινε ξανά 91-94, η σειρά αντί να πάει στην παράταση πήγε στο 4-2 για την Ατλάντα και οι Χοκς για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια προκρίθηκαν στους τελικούς της Ανατολής. Και οι Ουίζαρντς έμειναν με σφιγμένο το στομάχι να ξέρουν ότι για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου θα ήταν ακόμα ζωντανοί. Γιατί το έζησαν. Γιατί το είδαν να γίνεται. Γιατί ο Πιρς το έκανε:

Ο Ουόλ με 6.4 στην επαναφορά άργησε, κλείστηκε, η μπάλα δεν πήγε αμέσως στον Πιρς, εκείνος χρειάστηκε μια δυο ντρίμπλες για να βρει ισορροπία, ήθελε να μιμηθεί το φινάλε του 3ου αγώνα, όταν με buzzer-beater είχε δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Αλλά το replay ήταν αμείλικτο. Οι Χοκς θα κάνουν το πρώτο τους ταξίδι σε τελικούς περιφέρειας από όταν το 1970-71 το NBA έφτιαξε το σύστημα των περιφερειών. Καμία χρονιά από το 1968-69 που μεταφέρθηκαν στην Ατλάντα (έχουν πάρει τίτλο το 1958 όταν ακόμα ήταν στο Σεντ Λούις) δεν είχαν οι Χοκς κερδίσει δύο σειρές πλέι οφς την ίδια σεζόν.

Μέχρι τότε ο Πιρς είχε 4 πόντους στο ματς με 1/7 σουτ, και τελικά σε αυτούς έμεινε. Ο Ουόλ είχε 20 πόντους και 13 ασίστ, ο Μπιλ 29 πόντους. Για την Ατλάντα, που θα αντιμετωπίσει τους Καβαλίερς τώρα, ο Κάρολ είχε 25 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Μίλσαπ 20 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο Τιγκ 20 πόντους και 7 ασίστ.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *