Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview τελικού: Κούπα και παραλία!

Preview τελικού: Κούπα και παραλία!

ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – Μπροστά στο τελευταίο ματς της σεζόν για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρογιάννης», και δεν είναι άλλο από τον τελικό του τρίτου ομίλου της λίγκας. Σε αυτόν Αττική και Run ‘n’ Gun θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με φόντο το τελευταίο τρόπαιο της σεζόν και το ευτυχισμένο τέλος σε όσα περνούν από το μυαλό τους την ώρα που θα χαλαρώνουν σε κάποια παραλία περιμένοντας τη νέα χρονιά.

RUN ‘N’ GUN – ΑΤΤΙΚΗ

Την Κυριακή στις 21:30 οι Run ‘n’ Gun και η Αττική θα στηθούν στο τελευταίο τζάμπολ της σεζόν. Παλιοί γνώριμοι, καθώς τα ρόστερ των δύο ομάδων περιλαμβάνουν πολλούς παίκτες από την Αττική και τους Gastone του πρώτου ομίλου, όπου έχουν δημιουργήσει τη δική τους προϊστορία από πέρσι με 7 αναμετρήσεις ήδη.

Στον τρίτο όμιλο μπήκαν εξαρχής ως τα φαβορί, μέσα στην κανονική περίοδο το απέδειξαν με τον πλέον περίτρανο τρόπο, έφτασαν ως τον τελικό της λίγκας χωρίς να ηττηθούν ποτέ από κάποια από τις υπόλοιπες 12 ομάδες της λίγκας. Συνδυάστηκαν για 28-0 συμπεριλαμβανομένων και των πλέι οφς απέναντι στους υπόλοιπους της λίγκας, με 23 από αυτά τα 28 ματς να λήγουν με διψήφια διαφορά!

Οι Run ‘n’ Gun κέρδισαν με 90-71 τους New World Dons στα προημιτελικά και επιβίωσαν της μάχης απέναντι στον Γ.Σ.Π. στον ημιτελικό με 58-52 στην παράταση, ενώ η Αττική νίκησε με 75-49 τους Ροζ Πάνθηρες στην οκτάδα και επικράτησε με 68-49 της Havana Rum στην τετράδα.

Όλα αυτά, όμως, οι 14 νίκες του καθενός απέναντι στους υπόλοιπους της λίγκας, ακόμα και το 65-60 των Run ‘n’ Gun στο μεταξύ τους παιχνίδι της κανονικής περιόδου, όλα θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων ως άχρηστα, ή στην καλύτερη ως απλώς μια παρηγοριά στον άρρωστο, αν την Κυριακή το βράδυ δεν συνδυαστούν με την κατάκτηση του τροπαίου.

Απουσίες και τραυματίες μπαίνουν στην άκρη, η Αττική έχει πολλούς από αυτούς (Καραλής Α., Ματσάγκας, Τρικαλιώτης, Μπέλλος, Σταυρόπουλος Αν. θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι η βασική της πεντάδα) αλλά κανείς δεν θα καταπιεί ευκολότερα ενδεχόμενη ήττα την Κυριακή το βράδυ επειδή τα πράγματα… ίσως να ήταν αλλιώς αν ήταν πλήρης. Την Κυριακή θα μετρήσουν μόνο οι 12 που θα παραταχθούν στο παρκέ από κάθε πλευρά, τίποτα παραπάνω.

Απ’ τη μία ο MVP του πρώτου και του τρίτου ομίλου, Πανδής Γ., ο οποίος μπαίνει στον 4ο τελικό του τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά ήδη μετράει 0/3. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός θα αποτελέσει τον βασικό πονοκέφαλο για την Αττική, που θα πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι του, πράγμα πολύ δύσκολο αφού ο Πανδής γίνεται απειλή για το αντίπαλο καλάθι από τη στιγμή που θα μπει… μέσα από τα 10 μέτρα στην επίθεση της ομάδας του.

Δίπλα του ο Αντωνίου, που αποτελεί τον συνοδηγό στους Run ‘n’ Gun, η ικανότητά του να διεισδύει έχει βγάλει από τη δύσκολη θέση την ομάδα του πάρα πολλές φορές φέτος. Κανείς δεν μπορεί να το παραγνωρίσει αυτό, ιδίως από τη στιγμή που τον είδε να βάζει 9 από τους τελευταίους 11 πόντους της ομάδας του στον ημιτελικό πριν την παράταση.

Στη ρακέτα ο Βλαχογεώργης αποτελεί εγγύηση για τους Run ‘n’ Gun, το παιχνίδι του είναι εξίσου καλό και κοντά και μακριά από το καλάθι, με τον Διαμαντή, τον Πάλλα, τον Περρή να τον συνεπικουρούν και τον Ρήγα να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: όλη τη βρώμικη δουλειά.

Ο Παράσχος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην περιφέρεια, ο Βασιλείου με την ταχύτητά του δημιουργεί προβλήματα, ενώ ο Καραλής μπορεί να έκανε μέτριο ημιτελικό αλλά είναι μόνιμη απειλή. Ο Μαρίνης μπορεί να προσαρμόσει το παιχνίδι του και θα αναζητήσει τα ελεύθερα μακρινά σουτ στα οποία είναι πολύ καλός, γενικά οι λύσεις των Run ‘n’ Gun στην επίθεση είναι πολλές και ιδιαίτερα καλές.

Αλλά τέτοιες έχει και η Αττική. Και, μάλιστα, σε αυτόν τον τομέα έχει την… καλύτερη λύση του ομίλου, ο Φάββας ήταν 1ος σκόρερ σε σύνολο και σε μέσο όρο πόντων στον τρίτο όμιλο, εν ολίγοις, ήταν ο πιο δύσκολος παίκτης για να αναχαιτιστεί από τις αντίπαλες άμυνες. Στον τελικό θα έχει πολλή δουλειά να κάνει και θα… τραβήξει και πολλή προσοχή από την άμυνα των Run ‘n’ Gun.

Στην περιφέρεια της Αττικής ο Γαλάνης με τον Ξερέα ξέρουν πότε να παίρνουν προσπάθειες και πότε να φτιάχνουν παιχνίδι, βγάζουν ενέργεια στην άμυνα και κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των συμπαικτών τους. Κοντά τους ο Λαζάκης με τα πιο γρήγορα πιθανότατα πόδια στον τελικό, θα κυνηγήσει τους αιφνιδιασμούς, με τον Χλιαουτάκη να τον έχει βρει πολλές φορές μπροστά στα ημιτελικά.

Ο Σταυρόπουλος Αγ. είναι από τους πιο clutch σουτέρ της λίγκας, δεν παίρνει πολλές προσπάθειες, αλλά όταν το κάνει γράφει καθοριστικά καλάθια, με τον Κοντό να βγάζει ενέργεια στην άμυνα και να προσφέρει λύσεις με το αθλητικό του κορμί στην επίθεση.

Στη ρακέτα ο Τσομπάνος θα έχει πολλές μάχες να δώσει, θα πρέπει να μείνει ήρεμος, να προφυλαχθεί από τα φάουλ, αλλά αποτελεί δύναμη για την Αττική το παιχνίδι του στο ζωγραφιστό. Ο Κωστούλας είναι πολύ αποτελεσματικός με την μπάλα στα χέρια, σκοράρει με μεγάλη ευχέρεια από μέση απόσταση και μέσα από τη ρακέτα και τους πόντους του θα τους χρειαστεί η Αττική. Και, βεβαίως, ο Καραντζούνης θα είναι εκεί για να δώσει με την ευχέρειά του στο σκοράρισμα ακόμα περισσότερες λύσεις. Ήταν ο καλύτερος τρίποντος στον πρώτο όμιλο, είναι παίκτης που ξεκάθαρα δεν μπορείς να αφήσεις μόνο του στην πεντάδα, αλλά και παίκτης που ξέρει πότε να σουτάρει από μακριά και πότε να πλησιάζει στη ρακέτα. Χριστόπουλος και Καραλής Δ. θα είναι στις επάλξεις και όποτε τους ζητηθεί θα προσφέρουν πολύτιμη ενέργεια στις μάχες της ομάδας τους.

Βεβαίως, θα ήταν ελλιπής η αναφορά μου στην Αττική αν δεν σημείωνα και τη δουλειά που γίνεται από τον πάγκο της ομάδας, όπου ο Μπουργαζάς καθοδηγεί τους παίκτες του, έχοντας δίπλα του την πολύτιμη βοήθεια του Σταυρόπουλου Αν..

Ο ρυθμός του αγώνα είναι ένα ζήτημα, πάντως και οι δύο αρέσκονται στο να τρέχουν. Όποιος καταφέρει να σταματήσει τους αιφνιδιασμούς του άλλου αλλά παράλληλα να τρέξει τους δικούς του θα έχει τον πρώτο λόγο. Τα ριμπάουντ είναι πολύ σημαντικά, από μερικά τέτοια παραλίγο να βρεθούν εκτός τελικού οι Run ‘n’ Gun. Ο έλεγχός τους συνήθως οδηγεί και στον έλεγχο του ρυθμού.

Σε τέτοια παιχνίδια το καλό ξεκίνημα πάντα είναι σημαντικό, αλλά συνήθως και οι δύο ομάδες αρχίζουν με νευρικότητα το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού τους, μέχρι ο ιδρώτας και το λαχάνιασμα να τους δώσουν μια ηρεμότερη προοπτική του τι κυνηγούν. Τα μακρινά σουτ παίζουν το ρόλο τους, όπως, βεβαίως, και το αν ο ένας από τους δύο αντιπάλους ευτυχήσει να δει κάποιον παίκτη του στη… ζώνη του λυκόφωτος. Σε κάθε περίπτωση, είναι το τελευταίο ματς της χρονιάς, ας το ευχαριστηθούμε περιμένοντας από δύο καλές ομάδες να μας βοηθήσουν να το απολαύσουμε.

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές οι Run ‘n’ Gun! – Τελική κατάταξη

ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – Ο τελικός του τρίτου ομίλου σηματοδότησε το καλοκαιρινό «αντίο» του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *