Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2013-14 / Γυναικείο πρωτάθλημα μπάσκετ! Δηλώστε συμμετοχή τώρα!

Γυναικείο πρωτάθλημα μπάσκετ! Δηλώστε συμμετοχή τώρα!

Μετά την καθιέρωση του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» στις συνειδήσεις των μπασκετόφιλων ως του καλύτερου ερασιτεχνικού πρωταθλήματος μπάσκετ στην Αττική, γίνεται άνοιγμα για να συμπεριλάβει στην αγκαλιά του και το γυναικείο μπάσκετ, προκηρύσσοντας για την περίοδο 2013-14 το Γυναικείο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρογιάννης»!

Το 2012-13 περισσότερες από 80 ομάδες έπαιξαν στους κόλπους της αντρικής βερσιόν του πρωταθλήματος, το «Πάνος Ζαχαρογιάννης» τρέχει με απόλυτη επιτυχία, και το Age of Basketball έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ποιότητα της δουλειάς των διοργανωτών, την οποία στηρίζει έμπρακτα με τη δημοσιογραφική του παρουσία στη λίγκα.

Το Age of Basketball χαίρεται ακόμα περισσότερο που μπορεί, πλέον, να ανακοινώσει ότι θα δώσει διέξοδο άθλησης σε ερασιτεχνικό επίπεδο και σε όσες γυναίκες θέλουν να δοκιμάσουν ξανά τις δυνάμεις τους με την πορτοκαλί θεά στα χέρια, περιμένοντάς τες στο μαγικό του κόσμο για έναν μπασκετικό χειμώνα!

Περισσότερα για τη λίγκα μπορείτε να δείτε σε αυτό το link που εξηγεί τον κόσμο που έχει δημιουργήσει και τις παροχές του πρωταθλήματος (το άρθρο εκείνο αναφέρεται στην αντρική βερσιόν του πρωταθλήματος, αλλά οι παροχές θα είναι οι ίδιες και στη γυναικεία πλευρά του, παροχές οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν εντός των επόμενων μηνών καθώς έπονται ανακοινώσεις από τους διοργανωτές).

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Υπάρχουν δύο τρόποι για να συμμετάσχουν οι αθλήτριες που το επιθυμούν στο πρωτάθλημα:

– Ο πρώτος είναι να φτιάξετε την ομάδα σας και να δηλώσετε συμμετοχή στο πρωτάθλημα!
– Ο δεύτερος απλοποιεί τα πράγματα ακόμα περισσότερο, αφού ακόμα και αν δεν μπορείτε να βρείτε τον απαιτούμενο αριθμό παικτριών για να σχηματίσετε ολόκληρη ομάδα, μπορείτε να δηλώσετε μεμονωμένη συμμετοχή στο πρωτάθλημα και θα σας τοποθετήσει η διοργανώτρια σε ομάδες που θα σχηματίσει πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος!

Όταν συμπληρωθεί επαρκής αριθμός παικτριών, τότε οι διοργανωτές θα χωρίσουν τις μεμονωμένες παίκτριες για να δημιουργηθούν οι ομάδες που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα! Βεβαίως, εννοείται ότι αν φτιάξετε τη δική σας ομάδα, τότε δεν πρόκειται να «σπάσει», αλλά θα κατέβει αυτούσια στο πρωτάθλημα όπως τη δηλώσατε!


ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 2013-14

Στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης προκηρύσσεται το ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ «ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ», για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 το οποίο θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους ακόλουθους όρους.

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Η έναρξη του τουρνουά ορίζεται τον Οκτώβριο του 2013. Για την επίσημη έναρξη θα ενημερωθείτε από τον διοργανωτή με συμπληρωματική προκήρυξη.

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

i. Α ΦΑΣΗ( Όμιλος): Όλες οι ομάδες θα τοποθετηθούν σε ομίλους. Η κάθε ομάδα θα αγωνιστεί με τις άλλες συμμετέχουσες στον όμιλο σε διπλά ή μονά παιχνίδια (ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων).

ii. Β ΦΑΣΗ (Play-offs): Με βάση την κατάταξη των ομίλων θα διεξαχθούν αγώνες μεταξύ των ομάδων με το σύστημα των play-offs με σκοπό την τελική κατάταξη των ομάδων.

Το ακριβές σύστημα των play offs που θα εφαρμοσθεί θα ανακοινωθεί έγκαιρα, πριν την έναρξη της σειράς αυτών των αγώνων.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται σε κλειστό γήπεδο στην Αγία Βαρβάρα, στο κλειστό της Ζωφριάς, στο κλειστο «Αγ. Νικολάου-Ανω Λιόσια, στο κλειστό «Σταύρος Βενέτης» στο Αιγάλεω, σε κλειστά γήπεδα στο Κερατσίνι, Με συμπληρωματική προκήρυξη θα ανακοινωθούν και όσα ακόμη κλειστά γυμναστήρια ενταχθούν το «Πάνος Ζαχαρογιαννης».

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το «Πάνος Ζαχαρογιάννης» είναι το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με τις περισσότερες και τις καλύτερες παροχές και ως τέτοιο έχει εντυπωθεί στις μνήμες των μπασκετόφιλων. Αυτό θα συνεχιστεί και για την περίοδο 2013-14. Ανάμεσα στις παροχές του πρωταθλήματος βρίσκονται οι εξής:

– Παρουσία γιατρού ή φυσικοθεραπευτή σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος.
– Βίντεο από τους όλους αγώνες του πρωταθλήματος τα οποία θα ανεβαίνουν στο YouTube.
– Φωτογραφικό υλικό από όλα παιχνίδια των ομάδων.
– Πλήρης κάλυψη του πρωταθλήματος από το site Age of Basketball, με αναλυτικές περιγραφές των αγώνων, στατιστικά, preview, βαθμολογία, αναλύσεις.
– Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση ολόκληρων αγώνων, με περιγραφή και σχολιασμό από δημοσιογράφο.
– Χώρος στο Facebook που αποτελεί το σημείο συνάντησης όλων των αθλητών, με συνεχή Posts, συζητήσεις, σχόλια, το μέρος που «ανεβαίνουν» όλες οι φωτογραφίες και όλα τα βίντεο του πρωταθλήματος.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ
Ο διοργανωτής θα μεριμνά για να παρέχει μπάλες στις ομάδες για το ζέσταμα αλλά και για την διεξαγωγή του αγώνα. Οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα χρήσης των αποδυτηρίων στα γήπεδα που θα διεξάγονται οι αγώνες.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο διοργανωτής θα μεριμνά για την παρουσία ενός επίσημου διαιτητή σε κάθε αγώνα. Οι διαιτητές των αγώνων ορίζονται από την ΚΕΔ και όχι από τους διοργανωτές, που απλώς στέλνουν το πρόγραμμα των αγώνων στην ΚΕΔ. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετά από συνεννόηση με τον διοργανωτή θα γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς του για την παρουσία και δεύτερου διαιτητή, ο οποίος όμως θα βαρύνει οικονομικά την/τις ομάδες που τον ζήτησαν.

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο προπονητής της κάθε ομάδας υποχρεούται να προσκομίσει στην γραμματεία τα ονόματα των παικτριών που θα αποτελούν την σύνθεση της ομάδος στον συγκεκριμένο αγώνα. Οι παίκτριες που θα δηλωθούν πριν την έναρξη του αγώνα και μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Οι παίκτριες συνολικά δεν μπορούν να είναι περισσότερες από 12. Οι παίκτριες πρέπει να δηλώνονται με το επίθετο και το αρχικό του μικρού τους ονόματος, ενώ στο φύλλο αγώνα κάθε ομάδα πρέπει να δηλώνει την αρχηγό της και τον προπονητής της στο εν λόγω ματς (μπορούν να είναι δύο από τις παίκτριες του ρόστερ).

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται Α) Σαββατοκύριακο κατά ώρες τις οποίες θα ορίσει ο διοργανωτής ανάλογα με την χρήση των γηπέδων Β) θα παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής σε καθημερινή και σε ώρα πρόσφορη για την τέλεση του, σαν τέτοια ορίζεται στο διάστημα μεταξύ 21.30 και 22.30. Οι αγώνες, οι ώρες και οι ημερομηνίες είναι δεσμευτικές μετά την ανακοίνωση τους και ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.

ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Κατά την περίπτωση την οποία λόγω κωλύματος της διοργανώτριας τότε και μόνο τότε μπορεί να γίνει τροποποίηση του προγράμματος.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΑ
Οι αγώνες του τουρνουά θα πραγματοποιούνται με την ακόλουθη αλλαγή. Ο χρόνος επίθεσης της κάθε ομάδας ορίζεται στα 24 δευτερόλεπτα, 8 δευτερόλεπτα για να περάσει η μπάλα το κέντρο, η επαναφορά του χρονομέτρου στα 24 δευτερόλεπτα γίνεται μετά από υπόδειξη φάουλ, σε όλες τις άλλες διακοπές μετρά ο χρόνος από το σημείο διακοπής μέχρι εξαντλήσεως των υπολειπόμενων δευτερολέπτων για την συμπλήρωση των 24.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Μοναδικός οικονομικός όρος και υποχρέωση της κάθε ομάδας είναι η καταβολή ποσού το οποίο θα ανακοινωθεί μετά την οριστικοποίηση του, σε συμπληρωματική προκήρυξη, για κάθε παιχνίδι το οποίο και θα καταβάλλεται στον υπεύθυνο πριν την έναρξη του αγώνα. Ομάδα η οποία δεν προσέρχεται σε αγώνα οφείλει να καταβάλλει το αναλογούν τίμημα στον επόμενο αγώνα της. Η μη καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεων επιφέρει την αποβολή από το Πρωτάθλημα.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΡΟΥΧΑ ΟΜΑΔΩΝ
Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να φέρουν πλήρη ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ αθλητική περιβολή σε κάθε αγώνα. Οι εμφανίσεις είναι υποχρεωτικές και το κόστος βαρύνει την κάθε ομάδα. Δεν θα γίνεται δεκτή συμμετοχή αθλήτριας χωρίς τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό, φανέλα με αριθμό και αθλητικό παντελονάκι. Οι εμφανίσεις θα πρέπει να έχουν αριθμό και στην πλάτη αλλά και στην μπροστινή τους πλευρά. Εφόσον οι ομάδες επιλέξουν διπλής όψεως εμφανίσεις θα πρέπει να φέρουν νούμερα και στις 2 πλευρές.

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
i. Οι ομάδες οι οποίες θέλουν να συμμετάσχουν στο τουρνουά πρέπει να εκδηλώσουν έγγραφο ενδιαφέρον με αίτηση συμπληρώνοντας την, και να την προσκομίσουν στην διοργανώτρια αυτοπροσώπως.
ii. Το ρόστερ κάθε ομάδας μπορεί να αριθμεί έως και είκοσι (20) αθλήτριες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει λιγότερες από δέκα (10).
iii. Δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο τουρνουά έχουν όλες οι ενδιαφερόμενες αθλήτριες, είτε είναι εν ενεργεία είτε όχι.
iv. Για κάθε αθλήτρια η οποία επιθυμεί την συμμετοχή της στο τουρνουά θα πρέπει να αναφέρεται το όνομά της στην λίστα της ομάδας και να προσκομίζεται μαζί με την αίτηση της ομάδας ξεχωριστά για κάθε αθλήτρια θεωρημένο φωτοαντίγραφο και των 2 όψεων της αστυνομικής ταυτότητάς της και μια φωτογραφία. Με βάση τα στοιχεία αυτά η διοργανώτρια αρχή θα εκδώσει ειδικό ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΗ, με ισχύ ΜΟΝΟ στο Πρωτάθλημα «ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ». Τα δελτία είναι υποχρέωση των ομάδων να τα φέρουν στο γήπεδο σε όλους τους αγώνες τους στην διάθεση ελέγχου. Οι λίστες αθλητών των ομάδων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης αλλά και σε εκείνη του Χορηγού Επικοινωνίας.
v. Ενδιαφερόμενος ο οποίος δεν ικανοποιεί όλες τις προαναφερθείσες παραγράφους του άρθρου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά.
vi. Αθλητές μπορούν να δηλωθούν για μία ομάδα μέχρι και την τελική ημερομηνία ανάρτησης των λιστών.
vii. Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα διατηρεί ο διοργανωτής για να μπορεί να πραγματοποιεί έλεγχο πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και όποια άλλη στιγμή χρειαστεί.
viii. Όλες οι αθλήτριες που έχουν δηλωθεί στην αρχική λίστα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε φάση των αγώνων.
ix. Η διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα σε ομάδες ή σε μεμονωμένες παίκτριες κατά το δοκούν.

ΑΡΘΡΟ 13ο: ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Στο τουρνουά θα τηρηθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ ο πειθαρχικός έλεγχος της ΕΟΚ. Τις αποφάσεις για τα παραπτώματα εκδίδει ο διοργανωτής αφού λάβει υπόψη του τις εκθέσεις Α) του εκπροσώπου της διοργάνωσης που θα παρακολουθεί τον αγώνα, Β) του διαιτητή του αγώνα Γ) της Γραμματείας Δ) τα υπομνήματα των εμπλεκομένων καθώς επίσης και πιθανή ύπαρξη φωτογραφιών η βίντεο όπου εμφανίζεται το συμβάν.
Οι αποφάσεις είναι τελεσίδικες, δεν προσβάλλονται. Μη συμμόρφωση σε απόφαση πειθαρχική επιφέρει άμεση αποβολή από το Πρωτάθλημα.

ΑΡΘΡΟ 14ο
Η εκπρόσωπος κάθε ομάδος, και μόνο αυτή, υποχρεούται να επικοινωνεί με τον υπεύθυνο διοργάνωσης για κάθε θέμα που απασχολεί την ομάδα του αλλά και να μεταφέρει όλες τις ανακοινώσεις της διοργανώτριας αρχής στις συναθλήτριές του. Όλες οι ανακοινώσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και του Χορηγού Επικοινωνίας.

ΑΡΘΡΟ 15ο
Για οτιδήποτε άλλο δεν διευκρινίζεται στην παρούσα προκήρυξη θα τηρηθούν οι κανόνες των FIBA-EOK.

ΑΡΘΡΟ 16ο
Η Διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης άρθρου η άρθρων της παρούσας προκήρυξης οποτεδήποτε το κρίνει σκόπιμο και προς όφελος της διοργάνωσης.

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές τα Κουλουβάχατα!

Τα Κουλουβάχατα κατέκτησαν τον τίτλο στο 1ο γκρουπ του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *