Home / NBA / Κιριλένκο: «Φταίνε οι θεωρίες συνωμοσίας και η KGB»

Κιριλένκο: «Φταίνε οι θεωρίες συνωμοσίας και η KGB»

Ο Αντρέι Κιριλένκο αποχώρησε από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, το οποίο θα του απέφερε 10.2 εκατομμύρια δολάρια, για να υπογράψει στους Μπρούκλιν Νετς για δύο χρόνια έναντι 3.18 εκατομμυρίων δολαρίων την πρώτη σεζόν. Αυτή του η απόφαση έχει κάνει πολλούς να απορήσουν και να μιλήσουν για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ξυπνώντας… ψυχροπολεμικές μνήμες και θεωρίες συνωμοσίας.

Οι Νετς ανήκουν στον Μιχαήλ Προχόροφ, με πολλούς υπεύθυνους ομάδων να αναρωτιούνται off the record αλλά μεγαλοφώνως αν ο Προχόροφ έδωσε κάτω από τραπέζι στον Ρώσο αστέρα τη διαφορά των 7 εκατομμυρίων δολαρίων που έχουν τα δύο συμβόλαια του Κιριλένκο, αφού, όπως αναφέρουν, δεν… εμπιστεύονται τον Ρώσο επιχειρηματία ότι είναι τόσο σωστός και καθαρός όπως αυτοί. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο Κιριλένκο και ο Προχόροφ έχουν φιλικές σχέσεις από την περίοδο που συνυπήρξαν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Κιριλένκο, πάντως, έσπευσε να απορρίψει τις φήμες γελώντας ειρωνικά: «Όπως είπα, τέτοιου είδους φήμες για συνωμοσίες δεν μπορώ να τις ελέγξω. Μάλλον προέρχονται από την ιστορία της Ρωσίας και την KGB. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό, τι κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται. Κάνει το όλο θέμα να μοιάζει λίγο αστείο, αλλά εγώ τι μπορώ να κάνω;».

Ο AK-47 ξεκαθάρισε ότι έφυγε από τους Τίμπεργουλβς επειδή θίχτηκε ο εγωισμός του γιατί ένιωσε ότι ο Σόντερς δεν τον πίστευε: «Δεν αποφάσισα να κάνω opt-out από το συμβόλαιο γιατί ήθελα να υπογράψω με τους Νετς. Εκείνη την περίοδο ένιωθα ότι θέλω να είμαι στη Μινεσότα για πολύ καιρό, αλλά όπως θα ξέρετε έκαναν αλλαγές στη Μινεσότα, εγώ σέβομαι πολύ τον Φλιπ Σόντερς, σέβομαι την απόφασή του, αλλά αυτός επέλεξε να μην με ανανεώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι με αυτό, αυτό ήταν που με έκανε να κοιτάξω τις επιλογές μου. Άρχισα να κοιτώ σε άλλες ομάδες και να συγκρίνω καταστάσεις με άλλες ομάδες».

Για να συνεχίσει ότι ρόλο στην απόφασή του έπαιξε το γεγονός ότι θέλει να κατακτήσει τον τίτλο: «Είμαι 32 και ήρθε η ώρα να χτυπήσω την κούπα. Νομίζω ότι έχουμε ό,τι χρειάζεται για να φτάσουμε σε αυτόν τον στόχο. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη και ανυπομονώ για τη νέα σεζόν».

Ο Κιριλένκο, πάντως, παραδέχεται ότι η παρουσία του Προχόροφ έπαιξε ρόλο στην απόφασή του, ενώ επιμένει ότι δεν τον ενδιαφέρει που «πέταξε» 7 εκατομμύρια δολάρια, αφού πιστεύει ότι οι Νετς είναι η καλύτερη επιλογή για την καριέρα του: «Όταν ο Προχόροφ πήρε την ομάδα, χάρηκα πάρα πολύ που επιτέλους ένας Ρώσος θα είχε ομάδα του NBA. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ καλή πλατφόρμα για όσους Ρώσους παίκτες έχουν ό,τι χρειάζεται για το NBA, το γεγονός ότι υπάρχει Ρώσος ιδιοκτήτης εδώ».

Ο Κιριλένκο στους Νετς θα ξαναβρεί τον παλιό του συμπαίκτη από τους Γιούτα Τζαζ, Ντερόν Ούλιαμς: «Το ότι θα ξαναπαίξω με τον Ντερόν είναι εκπληκτικό. Περιμένω ότι θα περάσουμε πολύ καλά. Περάσαμε πολύ καλά και στη Γιούτα. Η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, είναι πολύ φίλοι με την οικογένεια του Ντερόν, οπότε και αυτοί θα περάσουν υπέροχα. Έχουμε τρομερή χημεία και αυτό μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε».

Ο Κιριλένκο, επίσης, ανέφερε ότι αρχικά ήταν σκεπτικός ως προς το ρόλο που θα είχε στους Νετς, αλλά μια κουβέντα με τον προπονητή πια Τζέισον Κιντ, τον έπεισε: «Νομίζω το να έχεις 8 ή 10 παίκτες που να μπορούν να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο και να μοιράζονται τα λεπτά του αγώνα μεταξύ τους είναι τεράστιο προνόμιο. Ελάχιστες ομάδες έχουν τέτοιο βάθος. Συνήθως έχει δύο ή τρεις υπεραστέρες να παίζουν πάρα πολύ και οι υπόλοιποι είναι βοηθητικοί. Εδώ έχουν 7 ή 8 παίκτες που μπορούν να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο και που θα ξεκινούσαν πεντάδα σε κάθε άλλη ομάδα του NBA».

Ο Κιριλένκο εμφανίζεται σίγουρος για το πόσο σκληρός αντίπαλος θα είναι οι Νετς απέναντι σε Μαϊάμι και Ιντιάνα: «Δεν ανησυχώ για το πόσο ανταγωνιστικοί θα είμαστε απέναντι στο Μαϊάμι, ή απέναντι στην Ιντιάνα. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα μπορέσουμε να βρούμε χημεία μέσα στην ομάδα, όχι μόνο στα αποδυτήρια, γιατί δεν ανησυχώ για τα αποδυτήρια, έχουμε τρομερά παιδιά στο ρόστερ. Ανησυχώ για το παρκέ, για το πόσο γρήγορα θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο. Μέχρι στιγμής έχουμε παρέες, εγώ έπαιξα με τον Ντερόν, ξέρω τι κάνει, ο Πιρς έπαιξε με τον Γκαρνέτ, ξέρει ο ένας τι κάνει ο άλλος, αλλά το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα συνδυαστούμε μεταξύ μας και πόσο γρήγορα θα προσαρμοστούμε».

Όσο για την πιθανότητα να έρχεται από τον πάγκο; «Δεν με νοιάζει να ξεκινάω το ματς από τον πάγκο. Ποτέ δεν είχα θέμα με αυτό. Στη Γιούτα αυτό ήταν κάτι που το συζητούσα συνέχεια με τον Τζέρι Σλόαν. Ποτέ δεν ήταν θέμα, αρκεί να παίζω 25-30 λεπτά ανά αγώνα».

Οι Νετς έχουν στο ρόστερ τους εκτός από τους Ουίλιαμς, Πιρς, Γκαρνέτ και Κιριλένκο, και τους Τζο Τζόνσον, Μπρουκ Λόπεζ, Τζέισον Τέρι, Ρέτζι Έβανς, Αντρέι Μπλατς, Μίρζα Τελέτοβιτς.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *