Home / NBA / Κόμπι Μπράιαντ: «Δεν έχει τελειώσει η καριέρα μου»

Κόμπι Μπράιαντ: «Δεν έχει τελειώσει η καριέρα μου»

Ο Κόμπι Μπράιαντ βρέθηκε στον Τζίμι Κίμελ και απάντησε στις ερωτήσεις του για την καριέρα του, τους Λέικερς, τον Ντουάιτ Χάουαρντ, τον Σακίλ Ο’ Νιλ, τη χρονιά που έγινε ντραφτ, το πόσο πολύ θέλει το 6ο δαχτυλίδι, αλλά και για τον αχίλλειο τένοντά του και την πορεία της αποθεραπείας του. Όλα αυτά μία ημέρα αργότερα από το «12ους βλέπω…» που είχε γράψει στο Twitter ως απάντηση σε δημοσίευμα του ESPN για τη θέση των Λέικερς στη Δύση τη σεζόν που έρχεται.

Το ESPN έβγαλε τις προβλέψεις του για το πού θα τερματίσουν οι ομάδες το NBA τη νέα περίοδο και έχει τους Λέικερς 12ους στη Δύση, κάτω από τους Πέλικανς. Στον Κόμπι αυτό δεν άρεσε καθόλου, προφανώς, και πρόσθεσε ένα ακόμα όνομα στην… περίφημη μαύρη λίστα που βάζει όλους όσοι τον αμφισβητούν από τότε που τραυματίστηκε.

Ο Μπράιαντ απάντησε ένα ξεκάθαρο «Ναι» όταν ο Κίμελ τον ρώτησε αν θα κλείσει την καριέρα του στους Λέικερς, ενώ δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος αν θα είναι έτοιμος να παίξει στις 29 Οκτωβρίου, στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν των Λέικερς, αλλά παραμένει μπροστά από το πρόγραμμά της αποθεραπείας του και «δεν ξέρω αν θα παίξω στις 29 Οκτώβρη, αλλά κάνω τα πάντα για να γυρίσω το συντομότερο δυνατό».

Και μετά πήγε στο ζουμί της υπόθεσης: «Η καριέρα μου ξεκάθαρα δεν έχει τελειώσει. Το μόνο που θέλω είναι αυτό το δαχτυλίδι. Ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τι εμμονή έχω με το να κερδίζω».

Η αίθουσα ήταν γεμάτη από 7.100 φίλους των Λέικερς, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο Family Foundation, φιλανθρωπικό οργανισμό των Μπράιαντ που βοηθά τους αστέγους. Ο Κίμελ πιάστηκε από αυτό και ρώτησε τον Κόμπι: «Αν υπήρχε μόνο ένας άστεγος σε όλο τον κόσμο, θα ήσουν χαρούμενος αν αυτός ήταν ο Ντουάιτ Χάουαρντ;».

Το κοινό ξέσπασε σε αποδοκιμασίες στο άκουσμα του ονόματος του Χάουαρντ, αλλά ο Κόμπι προσπάθησε να είναι όσο πιο… διπλωμάτης μπορούσε, αν και δεν το συνηθίζει: «Ο Ντουάιτ είναι τρομερό παιδί. Αλλά έχουμε διαφορετικές φιλοσοφίες ως προς το τι χρειάζεται για να κερδίσεις».

Ο Κίμελ τον ρώτησε για το ντραφτ του 1996 όπου τον επέλεξαν οι Σάρλοτ Χόρνετς και μετά έγινε ανταλλαγή στους Λέικερς. Ο Κόμπι θυμήθηκε ότι είχε κάνει προπόνηση με τους Σέλτικς και τους Κλίπερς πριν το ντραφτ: «Πέρασα πολύ ωραία και έκανα καλή προπόνηση με τους Κλίπερς. Μου είπαν ‘αυτή είναι η καλύτερη προπόνηση ρούκι που έχουμε δει ποτέ. Αλλά δεν θα σε κάνουμε ντραφτ από το Λύκειο. Θέλουμε να γίνουμε καλή ομάδα, να ανατρέψουμε την κατάσταση ως οργανισμός και νιώθουμε ότι αν παίρναμε ένα 17χρονο παιδί, κανείς στο Λ.Α. δεν θα μας πάρει στα σοβαρά’».

Ο Μπράιαντ αναφέρθηκε και στο θέμα του Κρις Πολ, τότε που πήρε μετεγγραφή από τους Χόρνετς στους Κλίπερς, όταν το NBA είχε τον έλεγχο των Χόρνετς, λέγοντας ότι ο Πολ θα έπρεπε τώρα να παίζει στους Λέικερς αφού η πρότασή τους είχε γίνει δεκτή: «Ο Κρις με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είχε κλείσει η συμφωνία. Και μετά, με παίρνει 30 λεπτά αργότερα και μου λέει ‘δεν θα το πιστέψεις, ο Στερν σκότωσε τη συμφωνία’».

Ο Μπράιαντ είπε ότι αν είχε πάει κολέγιο θα προτιμούσε το Νορθ Καρολάινα (παρότι είχε προτάσεις και από το Ντιουκ, το Κάνσας και το Ουέστ Πόιντ), καθώς εκεί είχε πάει ο Βινς Κάρτερ και θα του άρεσε να τον αντιμετωπίζει και να ανταγωνίζονται κάθε μέρα στην προπόνηση.

Ο Κόμπι μίλησε και για τον Σακίλ Ο’ Νιλ και το τέλος της συνεργασίας τους στους Λέικερς: «Ήταν μια δύσκολη εποχή. Αυτός κι εγώ απλώς δεν μπορούσαμε να παίξουμε μαζί πια. Έπρεπε να αποδείξω ότι μπορώ να κερδίσω και χωρίς αυτόν».

Κούπτσακ: «Αδυναμία μας η αβεβαιότητα»

Την ίδια ώρα, ο Μιτς Κούπτσακ, τζένεραλ μάνατζερ των Λέικερς, δεν αμφισβητεί τον Κόμπι, ούτε το δυνατό του χαρακτήρα, αλλά μιλάει για την αβεβαιότητα που έχει ο σχεδιασμός της ομάδας μετά την αποχώρηση του Χάουαρντ και με τους Κόμπι και Νας τραυματίες:

«Η βασική μας αδυναμία είναι η αβεβαιότητα. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι μυστικό. Ο καλύτερός μας παίκτης, ένας από τους καλύτερους που έπαιξαν ποτέ, αναρρώνει από τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα και ένας ακόμα από τους καλύτερους όλων των εποχών, ο Στιβ Νας, τελείωσε τη σεζόν τραυματίας. Ο Στιβ, απ’ όσο καταλαβαίνω, είναι κοντά στο 100%, αλλά δεν είναι πια τόσο νέος όσο ήταν κάποτε και ο Κόμπι είναι ένα τεράστιο ερωτηματικό. Είμαστε αισιόδοξοι, κάνει θεραπεία κάθε μέρα, είναι στις εγκαταστάσεις της ομάδας και τώρα, αλλά δεν έχει πατήσει παρκέ. Η αβεβαιότητα μας οδηγεί, με την κατάσταση της υγείας μας να είναι το μεγαλύτερο ερωτηματικό».

Η Τζίνι Μπας συμφώνησε με τον Κόμπι ότι πρέπει να μείνει λιμνάνθρωπος για πάντα: «Ο Κόμπι είναι μέρος της οικογένειας των Λέικερς και θα είναι για πάντα. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που παίζουν 18-19 χρόνια με την ομάδα ομάδα και είναι σημαντικό για εμάς, να του δοθεί η ευκαιρία να παίξει όλη του την καριέρα με τους Λέικερς. Θέλω ο Κόμπι να πάρει τον χρόνο του για να γίνει υγιής. Δεν θέλω να τον δω να βιάζεται να γυρίσει στο παρκέ, και ξέρω ότι αυτός θα ξέρει πότε θα είναι έτοιμος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον Κόμπι να κάνει το οτιδήποτε θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία του».

Προφανώς η Μπας αναφερόταν στο γεγονός ότι ο Μπράιαντ είναι στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του με τους Λέικερς, που θα του αποφέρει 30.5 εκατομμύρια δολάρια, τα περισσότερα από κάθε άλλον στη λίγκα.

Ο Κούπτσακ έφερε μια πιο «επαγγελματική» άποψη για το θέμα: «Αν μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο δεν βλέπω γιατί να μην είναι με εμάς σε τρία χρόνια. Αλλά δεν έχουμε μιλήσει πέρα από αυτή τη σεζόν, για προφανείς λόγους. Έχεις έναν παίκτη που είναι μεγάλος σε ηλικία και μόλις έπαθε έναν καταστροφικό τραυματισμό. Έχουμε δημιουργήσει ένα περιβάλλον που ψάχνουμε να έχουμε οικονομική ευελιξία του χρόνου το καλοκαίρι, οπότε και αυτό μετράει. Είμαστε σε έναν κύκλο. Ελπίζουμε σε ένα χρόνο από τώρα να έχουμε αρκετή ευελιξία. Ελπίζουμε ο Παού και ο Κόμπι να μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν και να έχουμε επιλογές να ξαναχτίσουμε την ομάδα».

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *