Home / ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2013 / Πιανιτζάνι: «Καταραμένο καλοκαίρι»! – Εκτός και ο Λοτζέσκι

Πιανιτζάνι: «Καταραμένο καλοκαίρι»! – Εκτός και ο Λοτζέσκι

Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι έχει προ πολλού αρχίσει να σιχτιρίζει την τύχη του, αλλά πλέον, αυτό που συμβαίνει με την Ιταλία είναι στα όρια του τραγελαφικού. Οι Ιταλοί, που στην κλήρωση του Ευρωμπάσκετ μιλούσαν για επιστροφή στην κορυφή και νέα εποχή για την ομάδα τους, πια θα πρέπει να παλέψουν σκληρά ακόμη και για να περάσουν από τον πρώτο γύρο.      

Τελευταίο θύμα της… κατάρας ο Στέφανο Μαντσινέλι ο οποίος χτύπησε στον μυ στο δεξί του πόδι στο φιλικό με τη Λιθουανία την Τρίτη (στο Ακρόπολις) και την Πέμπτη, μετά τη μαγνητική αποδείχτηκε ότι θα χάσει το Ευρωμπάσκετ, καθώς θα χρειαστεί 4 εβδομάδες αποθεραπείας!

Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι είναι στα πρόθυρα της παράνοιας, καθώς την ημέρα που είδε τον Λουίτζι Ντατόμε να επιστρέφει σε αγωνιστικούς ρυθμούς μετά την τραυματισμό του, έχασε τον Μαντσινέλι από το Ευρωμπάσκετ.

Ο Μαντσινέλι έρχεται να προστεθεί στις απουσίες των Ντανίλο Γκαλινάρι, Αντρέα Μπαρνιάνι, Ακίλε Πολονάρα και Ντάνιελ Χάκετ. Οι 5 τους θα μπορούσαν να είναι η βασική πεντάδα των Ιταλών, ή τουλάχιστον 5 από τους 7-8 πρώτους παίκτες (γιατί υπάρχουν και ο Μπελινέλι, ο Ντατόμε, ο Αραντόρι).

«Ο Μαντσινέλι ανέβαζε ρυθμούς μετά από μία σεζόν που δεν έπαιξε αρκετά. Αυτό είναι άλλο ένα χτύπημα για εμάς κατά τη διάρκεια ενός καταραμένου καλοκαιριού», είπε ο Πιανιτζάνι, εμφανώς απογοητευμένος.

Εκτός και ο Λοτζέσκι

Μεγάλο πρόβλημα έχει πλέον και το Βέλγιο, καθώς ο Ματ Λοτζέσκι, που προοριζόταν για ηγέτης της ομάδας, έπαθε θλάση στον τετρακέφαλο και δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τους Βέλγους. Οι Βέλγοι άργησαν να το ανακοινώσουν επίσημα, ενώ φαινόταν από το Σάββατο ότι κάπως έτσι θα ήταν, καθώς περίμεναν να δουν μήπως ο τραυματισμός δεν ήταν τόσο σοβαρός. Τελικά, η ελπίδα άργησε αλλά πέθανε, και το ντεμπούτο του Λοτζέσκι με την εθνική Βελγίου αναβάλλεται.

About nikolask11

Check Also

Ίβκοβιτς τέλος, με Ορένγκα οι Ισπανοί

Το Ευρωμπάσκετ τελείωσε, οι Γάλλοι γεύονται ακόμα το νέκταρ της πρώτης νίκης της ιστορίας τους, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *