Home / ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2013 / Οριστικά εκτός ο Τεόντοσιτς – Έξω και ο Τζίλι

Οριστικά εκτός ο Τεόντοσιτς – Έξω και ο Τζίλι

Ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν θα ενισχύσει τη Σερβία στο Ευρωμπάσκετ του 2013, καθώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί στο γαστροκνήμιο. Ο Τεόντοσιτς είχε τραυματιστεί στο τελευταίο ματς της ΤΣΣΚΑ, μπήκε την περασμένη εβδομάδα στις προπονήσεις της Σερβίας, δεν έπαιξε σε κανένα φιλικό, αλλά όταν ταξίδεψε στη Μόσχα για να επανεξεταστεί από το ιατρικό επιτελείο της ΤΣΣΚΑ, δεν πήρε το πράσινο φως.

«Μου είπαν ότι πρέπει να κάνω άλλον ένα μήνα θεραπείες και μόνο μετά από αυτό θα μπορέσω σταδιακά να παίξω. Είμαι πραγματικά πάρα πολύ στενοχωρημένος που δεν μπορώ να ταξιδέψω με την ομάδα. Από τα 12 μου έχω περάσει κάθε καλοκαίρι με την εθνική ομάδα, με την εξαίρεση του 2006 όταν δεν μπήκα στην ομάδα για το Ευρωμπάσκετ U20», είπε ο Σέρβος γκαρντ.

Ο Τεόντοσιτς πέρασε όλο το καλοκαίρι με την εθνική, προσπάθησε να είναι έτοιμος, αλλά δεν τα κατάφερε: «Από την πλευρά μου έδωσα τα πάντα, ό,τι μπορούσα και θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω τους γιατρούς της εθνικής ομάδας που επένδυσαν πολύ από τον χρόνο τους και μεγάλη προσπάθεια στην ανάρρωσή μου. Αν δεν ήταν αυτοί δεν θα μπορούσα να είμαι στην κατάσταση που είμαι τώρα, να νιώθω δηλαδή ότι είμαι σχεδόν έτοιμος αλλά απλώς όχι απόλυτα έτοιμος να παίξω στο Ευρωμπάσκετ».

Μαζί με τον Τεόντοσιτς, εκτός αποστολής έμεινε και ο Βλαντιμίρ Λούσιτς, ο οποίος έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας με πόντους στη μέση και την Κυριακή απλώς επιβεβαίωσε αυτό που ήταν γνωστό λίγο πολύ από τα μέσα Αυγούστου, ότι δεν θα μπορέσει να είναι στο Ευρωμπάσκετ.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα ήθελε τους δύο παίκτες μαζί του, αλλά δεν είναι στο χέρι του, οπότε θα πρέπει να προσαρμόσει τα πλάνα του αλλιώς: «Ολοκληρώσαμε την προετοιμασία μας επιτυχώς, δουλέψαμε σε καλή ατμόσφαιρα και αυτός ήταν ο στόχος μας. Ξέροντας τα προβλήματα που είχαμε από την αρχή της προετοιμασίας, ξέραμε ότι θα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο καλά προετοιμασμένοι από άλλους για να πετύχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, θα παίξουμε χωρίς τον Μίλος και τον Βλάντιμιρ, που σημαίνει ότι θα πάμε παιχνίδι-παιχνίδι. Τα παιδιά έχουν δείξει πόσο ενωμένοι είναι και ομαδικό πνεύμα μέχρι στιγμής, πράγματα που είναι ζωτικής σημασίας στο μπάσκετ».

Εκτός και ο Τζίλι

Κι εκεί που οι Ιταλοί νόμιζαν ότι δεν θα έχουν άλλον τραυματισμό ενόψει Ευρωμπάσκετ, αφού μετά το Ακρόπολις δεν είχαν άλλο φιλικό παιχνίδι, μάλλον δεν τα είχαν υπολογίσει καλά, καθώς στην επιστροφή από την Ελλάδα ο Άντζελο Τζίλι διαμαρτυρήθηκε για πόνους στον παλιό του τραυματισμό στο γόνατο και δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την εθνική της χώρας του στο Ευρωμπάσκετ.

Ο Τζίλι είναι ο… 6ος παίκτης που χάνουν οι Ιταλοί από τραυματισμό (ή ασθένεια) φέτος το καλοκαίρι, μετά τους Γκαλινάρι, Μπαρνιάνι, Μαντσινέλι, Χάκετ και Πολονάρα! Ο Πιανιτζάνι παίρνει μαζί του τους 12 της αποστολής και η ευχή όλων των Ιταλών είναι πια… να γυρίσουν όλοι σώοι και αβλαβείς, καθώς κάποιος μοιάζει να έχει καταραστεί την εθνική τους φέτος.

About nikolask11

Check Also

Ίβκοβιτς τέλος, με Ορένγκα οι Ισπανοί

Το Ευρωμπάσκετ τελείωσε, οι Γάλλοι γεύονται ακόμα το νέκταρ της πρώτης νίκης της ιστορίας τους, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *