Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Ο «δολοφόνος» με το αγγελικό πρόσωπο

Ο «δολοφόνος» με το αγγελικό πρόσωπο

Δημοσιεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου 2008

Αυτή η εβδομάδα της Ευρωλίγκας σηματοδότησε ένα σημαντικό ρεκόρ για ένα από τα μεγάλα ονόματα των τελευταίων χρόνων στη «γηραιά ήπειρο». Ο Γιάκα Λάκοβιτς, σκοράροντας 22 πόντους έγινε μόλις ο 4ος παίκτης που πέρασε το «φράγμα» των 2000 πόντων στη διοργάνωση, φτάνοντας τους 2002.

Ο Λάκοβιτς παίζει φέτος για 8ο χρόνο στην Ευρωλίγκα, έχοντας φορέσει τη φανέλα τριών ομάδων. Στην Κρκα Νόβο Μέστο έκανε μια εντυπωσιακή σεζόν (20,9 πόντοι με 53,7% στα δίποντα, 43,6% στα τρίποντα και 89% στις βολές) και προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Από αυτούς τον κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Στην Ελλάδα, ο Σλοβένος γκαρντ πέρασε από την αναγνώριση στην καταξίωση. Όντας πάντα ο πρωταγωνιστής στην επίθεση του «τριφυλλιού» κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα Ελλάδας, ενώ έφτασε σε 1 φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας.

Το καλοκαίρι του 2006 έφυγε για την Ισπανία για να γίνει μέρος της προσπάθειας που ξεκίνησε η Μπαρτσελόνα, με σημαντικές επενδύσεις, για να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Προς το παρόν, δεν έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, αλλά ο ίδιος συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις.

Με καλό χειρισμό και πάσα, εξαιρετική επαφή με το καλάθι, ο Σλοβένος γκαρντ ανήκει πια στην ελίτ των Ευρωπαίων παικτών και η καθιέρωσή του ως πολύ σημαντικού σκόρερ ήρθε πλέον και με την επιβεβαίωση των αριθμών. Ο Λάκοβιτς είναι ο 4ος σκόρερ σε σύνολο όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα, πίσω από τους Μάρκους Μπράουν, Λουίς Σκόλα και Τζέι-Αρ Χόλντεν. Με τον τρίτο μάλιστα τραυματία και τον δεύτερο στο NBA, δεν αποκλείεται το τέλος της σεζόν να βρει τον πλέι-μέικερ της Μπαρτσελόνα στη δεύτερη θέση.

Ο επόμενος που θα περάσει τους 2000 πόντους είναι ο Νικόλα Βούισιτς, που έχει 1980, ενώ λογικά φέτος θα τους περάσει και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος τώρα έχει 1891. Πρώτος είναι ο Μάρκους Μπράουν, με 2361 πόντους, ενώ έχει και τον υψηλότερο μέσο όρο από τους πρώτους με 16,28.

Η φετινή χρονιά για την Μπαρτσελόνα είναι καθοριστική, αφού η ομάδα δεν μπορεί πλέον παρά να αποσκοπεί σε κάποιον μεγάλο τίτλο. Στο γεμάτο ρόστερ των Καταλανών ο Λάκοβιτς έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και, παρότι και ο ίδιος είναι σπουδαίος σκόρερ, θα πρέπει να είναι αυτός που κρατάει την ισορροπία ανάμεσα στους «τρελούς» περιφερειακούς συμπαίκτες του (Ναβάρο, Μπαζίλε) και τους ικανούς ψηλούς (Άντερσεν, Βάθκεθ, Ιλιασόβα, Σαντιάγο). Ο Σλοβένος έχει τόσο την ικανότητα, όσο και την εμπειρία για να είναι αυτός που θα είναι σταθερά καλός όλη τη σεζόν, αλλά και μπορεί να είναι καθοριστικός στα δύσκολα.

Ο Λάκοβιτς, σήμερα στα 30 του, μοιάζει εξίσου νέος όσο και στα 24 του όταν ήρθε στην Ελλάδα. Το αμούστακο παιδί της Σλόβαν, είναι ο ίδιος «δολοφόνος» με το αγγελικό πρόσωπο της Κρκα και του Παναθηναϊκού. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Λάκοβιτς της Μπαρτσελόνα, μετά από 6 χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο, «διψάει» περισσότερο από κάθε άλλη φορά για τον ευρωπαϊκό τίτλο.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *