Home / NBA / Ρόουζ: «Θα σκοτώσω και τη μάνα μου στο παρκέ»

Ρόουζ: «Θα σκοτώσω και τη μάνα μου στο παρκέ»

Ο Ντέρικ Ρόουζ ετοιμάζεται για να επιστρέψει από το πρόβλημα που είχε με τους χιαστούς στο γόνατο και έχει αρχίσει… να απειλεί τους πάντες. Προφανώς ο αστέρας των Μπουλς νιώθει καλύτερα και ψυχολογικά, μετά από αποχή περισσότερων από 17 μηνών, μέσα στους οποίους δέχτηκε πολύ σκληρή κριτική για την απόφασή του να μην γυρίσει καθόλου τη σεζόν 2012-13, κυρίως λόγω κακής ψυχολογίας και φόβου ότι θα ξαναχτυπήσει (έκανε κανονικά προπόνηση από τον Μάρτη), σκέφτεται να βάλει ξανά το σορτσάκι με το νο1 και να πατήσει παρκέ.

Και, βέβαια, προσπαθώντας να απαντήσει σε όλους όσοι τον σχολιάζουν ακόμα αρνητικά, ως φοβισμένο ή και… πρώην μπασκετμπολίστα για να τον πικάρουν, ο Ρόουζ έχει αρχίσει την αντεπίθεσή του από τις δηλώσεις.

«Είμαι ένας τύπος που όποιος βρεθεί στο παρκέ θα του ορμήσω. Μπορεί να είναι οι συμπαίκτες μου, μπορεί να είναι η μάνα μου στο παρκέ, θα τη σκοτώσω. Δεν με νοιάζει καθόλου ποιος βρίσκεται απέναντί μου. Για μένα, απλώς προσπαθώ να χτίσω την ψυχολογία που δεν με νοιάζει ποιος είναι εκεί έξω, θα παίζω με ακριβώς τον ίδιο τρόπο».

Τα καλά νέα για τους φίλους των Μπουλς είναι ότι ο Ρόουζ νιώθει πια πιο σίγουρος, μπορεί να πέρασαν 17 μήνες από τις 28 Απριλίου του 2012 όταν και έκοψε τους χιαστούς του, αλλά φέτος θα βρεθεί από το πρώτο τζάμπολ στο παρκέ: «Είμαι έτοιμος. Είμαι πανέτοιμος να βγω έξω και να παίξω. Κάθε μέρα γίνομαι δυνατότερος, δεν είχα κανένα πισωγύρισμα. Κοιτάω μπροστά στη μέρα που θα βγω στο παρκέ».

Ο Τομ Θιμποντό φυλάει ακόμα τα ρούχα του, τον αφήνει πού και πού έξω από το διπλό στην προπόνηση ως μέρος «σχεδιασμένης ξεκούρασης» από το ιατρικό επιτελείο, αλλά ο Ρόουζ δεν έχει θέμα: «Δεν το πολεμάω, ξέρω ότι αυτή είναι η υγεία μου. Ξέρω ότι πρόκειται να με κάνει καλύτερο σαν παίκτη και να με ξεκουράσει. Σήμερα (σ.σ. Δευτέρα) δεν έπαιξα σκληρά στην προπόνηση, λίγο στο διπλό και ένιωσα καλά».

Προφανώς και όλο το Σικάγο στηρίζει τον Ρόουζ, όπως και έκανε και όταν εκείνος δεν τολμούσε να πατήσει παρκέ, ενώ ιατρικά είχε πάρει το «ok», απογοητεύοντας πολλούς φίλους του μπάσκετ.

«Εγώ απλώς θα βγω εκεί έξω και θα παίξω το παιχνίδι μου, θα παίξω επιθετικά. Οι δικοί μου, η υπόλοιπη ομάδα, είναι ήδη σε ρυθμό. Τώρα με βάζουν κι εμένα στην εξίσωση, προσπαθώ να βρω ρυθμό και να βγω εκεί έξω και να παίξω απλά και να παίξω επιθετικά», λέει ο Ρόουζ.

Σε κάθε φράση του Ρόουζ φαίνεται πόσο πολύ θέλει να παίξει ξανά μπάσκετ, σίγουρα για έναν επαγγελματία αθλητή τέτοιου βεληνεκούς και στο σημείο της καριέρας του που βρέθηκε ο Ρόουζ όταν χτύπησε, είναι τεράστιο το διάστημα απουσίας των 17 μηνών. Η δίψα του Ρόουζ είναι τεράστια, ενώ κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα του μοιάζει σα να προσπαθεί να πείσει και τον εαυτό του να μην φοβάται πια: «Νιώθω τέλεια. Νιώθω τέλεια, εκτός από την κούραση δεν έχω άλλο πρόβλημα».

Προφανώς με αυτόν τον τρόπο εξηγείται και η τόσο μεγάλη απουσία, ο Ρόουζ δεν ήθελε να γυρίσει κάτω από το 100%, δεν ήθελε να ξεφτίσει τον μύθο του μια περίοδος στην οποία θα προσπαθούσε να βρει πατήματα. Βέβαια, αυτή είναι η μία όψη, η άλλη μιλάει για όσο πιο γρήγορη επιστροφή αστέρων (πάρα πολλά τα παραδείγματα) για χάρη της ομάδας.

Απ’ την άλλη, με τον δρόμο που επέλεξε να πάρει ο Ρόουζ, τώρα δεν θα υπάρχει περίοδος χάριτος (υπήρχε μέσα στους 17 μήνες απουσίας, που θα γίνουν 18 μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι των Μπουλς), οι απαιτήσεις θα είναι πολύ υψηλές από το ξεκίνημα.

Σε κάθε περίπτωση, η 29η Οκτωβρίου (30/10 στις 03:00 το ξημέρωμα ώρα Ελλάδας), η ανυπομονησία για τους φίλους των Μπουλς (και όλους τους μπασκετόφιλους) για να δουν τον Ρόουζ ξανά στο παρκέ, θα λάβει τέλος, η σεζόν ξεκινά με Χιτ-Μπουλς στο Μαϊάμι και ο Ρόουζ θα έχει μια πρώτη ευκαιρία να ξεδιψάσει την μπασκετική του δίψα.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *