Home / NBA / Όταν ο ΛεΜπρον έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο!

Όταν ο ΛεΜπρον έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο!

Ή αλλιώς… British be crazy! «Τρελαμένοι» είναι οι Βρετανοί εδώ και δυο μέρες από το γεγονός ότι στην επίσκεψη του βασιλικού ζευγαριού του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ στις Η.Π.Α. ο ΛεΜπρον Τζέιμς έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο. Την ώρα που Ουίλιαμ-Κέιτ πόζαραν για φωτογραφία με τον Τζέιμς εκείνος έκανε το… απίστευτο λάθος να περάσει το χέρι του στον ώμο της Δούκισσας του Κέμπριτζ, Κέιτ. Και οι Βρετανοί έφτασαν σε σημεία παράκρουσης στις εφημερίδες τους!

Ο Ουίλιαμ Χάνσον, ειδικός καλών τρόπων και σωστής συμπεριφοράς, είπε ότι παρότι η Δούκισσα μάλλον… θα τον συγχωρήσει τον Τζέιμς, εκείνος θα έπρεπε να έχει κρατήσει τα χέρια του μακριά της: «Είμαι σίγουρος ότι η Δούκισσα του Κέμπριτζ δεν θα ανησύχησε, αλλά ο κύριος Τζέιμς θα έπρεπε να μην είχε βάλει το χέρι του γύρω της. Οι Αμερικανοί ψηλαφίζουν πολύ περισσότερο από εμάς τους Βρετανούς και αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα ενός Αμερικανού που παραπιάνει ένα Βρετανικό βασιλικό πρόσωπο. Θα περίμενε κανείς να έχουν μάθει ως τώρα».

Οι βρετανικές εφημερίδες παραλίγο να θεωρήσουν το περιστατικό… αφορμή πολέμου, αν κρίνω από τα ογκώδη δημοσιεύματά τους. Και το γεγονός ότι ο Τζέιμς (μετά από αγώνα) ήταν ιδρωμένος, δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Ο Χάνσον συνέχισε για το θέμα: «Το να κάνει ένα ντους θα ήταν προτιμότερο, αλλά ήταν αμέσως μετά από αγώνα, αυτός όμως αποτελεί έναν ακόμα λόγο γιατί δεν θα έπρεπε να ανοίξει τις μασχάλες του και να σηκώσει το χέρι του βάζοντάς το γύρω από την Αυτήν Βασιλική Μεγαλειοτάτη!».

Το βίντεο με την… πολύ σοβαρή στιγμή:

Οι Βρετανοί σχολιάζουν και το γεγονός ότι οι Αμερικανοί υπερασπίζονταν τον Τζέιμς στο Twitter λέγοντας ότι απλώς ήταν φιλικός. Και εννοείται θυμήθηκαν το 2009 όταν η Μισέλ Ομπάμα έγινε η πρώτη γυναίκα που έσπασε το πρωτόκολλο εκατοντάδων χρόνων βάζοντας το χέρι της γύρω από τους ώμους της Βασίλισσας της Αγγλίας σε δεξίωση στο Μπάκιγχαμ. Τότε, η κίνηση της Ομπάμα να περάσει το χέρι της γύρω απ’ την πλάτη της Βασίλισσας (και όπως λένε και οι Βρετανοί «να της τρίψει κιόλας την πλάτη!») είχε αναγκάσει το Μπάκιγχαμ να βγάλει ανακοίνωση, καθώς το πρωτόκολλο λέει «ό,τι κι αν κάνεις, μην ακουμπήσεις ποτέ τη Βασίλισσα», με το Μπάκιγχαμ να μιλάει για μια «αυθόρμητη κίνηση εκτίμησης και αγάπης». Βέβαια, πρώτος τη… βλακεία την είχε κάνει το 1992 ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, ο οποίος πέρασε το χέρι του γύρω απ’ τη μέση της Βασίλισσας, με αποτέλεσμα να μείνει γνωστός στους Άγγλους ως η «Σαύρα του Οζ». Και την τελευταία μέρα του 1999 η Βασίλισσα είχε δείξει (κατά τους Άγγλους) ξεκάθαρα την αποστροφή της, όταν ο Τόνι Μπλερ της έσφιξε το χέρι κουνώντας το πάνω κάτω.

Υπάρχουν, πάντως, και οι βασιλικές πηγές που αναφέρουν ότι δεν υπάρχει βασιλικό πρωτόκολλο ουσιαστικά και ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας όταν συναντούν «ανθρώπους» θέλουν να τους κάνουν να νιώσουν όσο πιο άνετα γίνεται. Όμως, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει στο σάιτ του οδηγίες για το πώς θα χαιρετίσει κάποιος ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Για όσους θέλουν να έχουν… ολοκληρωμένη εικόνα της βραδιάς, στο ματς το βασιλικό ζεύγος αφού χαιρετήθηκε με το βασιλικό ζεύγος του Μπρούκλιν (Jay-Z και Μπιγιόνσε) έκατσε δίπλα στον Ντικέμπε Μουτόμπο (τον οποίο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν άφηνε ήσυχο όπου κι αν πήγαινε να κάτσει) και έφαγε ποπκορν πίνοντας νερό.

Το καλό είναι ότι οριακά αποφεύχθηκε το διπλωματικό επεισόδιο, αφού η Δούκισσα του Κέμπριτζ έδειξε κλάση και συγχώρεσε τον ΛεΜπρον για το ατόπημά του…

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *