Home / ΜΠΑΣΚΕΤΟΚΟΥΒΕΝΤΕΣ / Ανασκόπηση 2008: Οι χειρότερες στιγμές!

Ανασκόπηση 2008: Οι χειρότερες στιγμές!

Δημοσιεύτηκε στις 2 Ιανουαρίου 2008

Το 2008 έφυγε μετά από 365 ημέρες ζωής, αλλά πριν το αποχαιρετήσουμε ολοκληρωτικά, το βάλουμε στο ντουλαπάκι των αναμνήσεων και ατενίσουμε το 2009 ελπίζοντας για το καλύτερο, ας θυμηθούμε ένα ξεχωριστό γεγονός κάθε μήνα της χρονιάς που πέρασε. Αναμνήσεις καλές ή κακές, που όμως μας τράβηξαν την προσοχή. Ας αρχίσουμε από τις 12 άσχημες στιγμές του 2008.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Με την κλήρωση της 31ης Ιανουαρίου, οριστικοποιείται η πραγματοποίηση προολυμπιακού τουρνουά. Ένα τουρνουά που εξυπηρετεί μόνο την επιθυμία ορισμένων για περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες στην Ολυμπιάδα και καταφέρνει μόνο να κουράσει υπερβολικά τους παίκτες των ομάδων που θα προκριθούν.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Ο Μπόμπι Νάιτ αποφασίζει να αποχωρήσει από το χώρο του μπάσκετ μετά από 46 χρόνια. Κάτι το προπονητικό του ταλέντο, κάτι η εκρηκτική του ιδιοσυγκρασία καθιστούν το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο.

ΜΑΡΤΙΟΣ: Ο Παναθηναϊκός χάνει από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι στην τελευταία αγωνιστική του Top-16 στις 19 Μαρτίου και αποχαιρετά την Ευρωλίγκα. Ο πρωταθλητής Ευρώπης δεν θα είναι στα νοκ άουτ για να έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί το στέμμα του και οι «πράσινοι» φίλοι νιώθουν ένα μούδιασμα. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Παναθηναϊκός μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό Κυπέλλου κερδίζει τον Ολυμπιακό με 81-79 και στέφεται Κυπελλούχος Ελλάδας. Μπορεί ο αγώνας να ήταν διαφήμιση για το μπάσκετ, αλλά η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με μια από τις μεγαλύτερες ντροπές στην ιστορία του θεσμού, με την ΕΟΚ να επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να οργανώσει μια άρτια διοργάνωση. Το φάιναλ φορ έχει καταργηθεί, ο μονός τελικός γίνεται στο Ελληνικό μεταξύ συγγενών και φίλων, αφού ΕΟΚ και αστυνομία συμφωνούν για… 400 εισιτήρια στο κορυφαίο ματς της χρονιάς στο Κύπελλο.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Στις 21 Απρίλη 5-6 άνθρωποι επιτίθενται με πέτρες, λοστούς και αναμμένους πυρσούς στο αυτοκίνητο που βρίσκονταν ο Μάσεϊ και ο Ράιτ. Οι δύο παίκτες διατηρούν την ψυχραιμία τους και γλιτώνουμε τα χειρότερα από θαύμα.

ΜΑΪΟΣ: Ο Δημήτρης Δρόσος ανακοινώνει την οριστική αποχώρησή του από τα διοικητικά της ΑΕΚ, κατηγορώντας τον Γιάννη Φιλίππου για ασυνέπεια λόγων. Ο Δρόσος φεύγει, η ΑΕΚ κινδυνεύει με διάλυση και θα χρειαστεί τη βοήθεια του κόσμου της για να σωθεί.

ΙΟΥΝΙΟΣ: Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ανακοινώνει την αποχώρηση του από την Εθνική Ελλάδας. Η προπαγάνδα και η «λάσπη» ορισμένων οδηγεί τον Λάζο σε αυτήν την απόφαση για να μη διαταραχθεί το κλίμα της ομάδας.

ΙΟΥΛΙΟΣ: Ο Νίκος Μπουντούρης ανακοινώνει την αποχώρησή του από το Μαρούσι, κάτι που θα σημάνει τελικά και την οριστική του αποχώρηση από το μπάσκετ. Μετά από 19 χρόνια καριέρας (από τις 7 Οκτωβρίου 1989) έφυγε από το μπάσκετ όντας ο απόλυτος ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία της Α1 με 572 αγώνες.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Τους 15 πόντους από την Ισπανία τους αντέξαμε, τους 23 από τους Αμερικάνους τους χωνέψαμε ψελλίζοντας απειλές ενόψει των νοκ άουτ αγώνων, αλλά οι 2 πόντοι της ήττας από την Αργεντινή στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν κάτι που δεν άντεξε ούτε ο πιο σκληρός φίλος της εθνικής μας. Το σουτ του Σπανούλη βρήκε σίδερο και μαζί του τα όνειρά μας για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Το τσίρκο με τη 14η ομάδα της Α1 συνεχίζεται. Η Καβάλα δεν μπορεί να πάρει πιστοποιητικό, η Δάφνη εκδίδει ανακοινώσεις, ο Ιωνικός Λαμίας υποβιβάζεται αυτοβούλως αποχωρώντας από το πρωτάθλημα της Α2 και η μεγαλύτερη μπασκετική διοργάνωση στη χώρα θυμίζει κακό ανέκδοτο.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Το ΑΣΕΑΔ αποφασίζει τη συμμετοχή της Καβάλας στην Α1, η Δάφνη καταφεύγει στο ΣτΕ, η ΕΕΑ απορρίπτει ως εκπρόθεσμη την αίτηση της Καβάλας για συμμετοχή στο πρωτάθλημα και η Α1 ξεκινά με 13 ομάδα για να ολοκληρωθεί η ξευτίλα που είχε διαφανεί από το καλοκαίρι. Στις 29 Οκτωβρίου και μετά από 4 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, η Καβάλα παίρνει πιστοποιητικό και κάνει την εμφάνισή της στην Α1.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Ο ΠΣΑΚ συνεχίζει τον αγώνα που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι, μιλάει σε μάτια κωφών, ανακοινώνει ότι κανένα από τα αιτήματά του δεν έχει ικανοποιηθεί από την Πολιτεία και την ΕΟΚ και προαναγγέλλει απεργία σε όλα τα πρωταθλήματα από τις 3 Ιανουαρίου.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας της εθνικής ομάδας με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της εθνικής Ελλάδας, ο άνθρωπος που έχει συνδυάσει το όνομά του με κάθε επιτυχία της εθνικής από το 1976 και μετά αποχωρεί από τον πάγκο της. Η εθνική μένει ακέφαλη και ψάχνει αντικαταστάτη.

About nikolask11

Check Also

Μπασκετική ανάσταση 2014!

Το Age of Basketball, συνεχίζοντας την παράδοση, στο κλίμα των ημερών, βρίσκει για άλλη μια …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *