Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Εξοντωτικές ποινές σε Μπέγκιτς, Πρίντεζη

Εξοντωτικές ποινές σε Μπέγκιτς, Πρίντεζη

Η Ευρωλίγκα εξάντλησε όλη της την αυστηρότητα στο περιστατικό ανάμεσα σε Μπεγκιτς, Πρίντεζη και Μένσα-Μπόνσου, ουσιαστικά χωρίς να αναγνωρίζει ελαφρυντικό σε κανέναν από τους 3 παίκτες που αναμίχθηκαν στο περιστατικό. Και οι τρεις θα ξαναδούν παρκέ στο Top-16, ενώ ο Ολυμπιακός θα κληθεί να παίξει και έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών λόγω των όσων έκαναν οι οπαδοί του.

Η Ευρωλίγκα τιμώρησε με:

– Αποκλεισμό 4 αγωνιστικών τον Μίρζα Μπέγκιτς και πρόστιμο 15.000 ευρώ.
– Αποκλεισμό 3 αγωνιστικών τον Γιώργο Πρίντεζη και πρόστιμο 10.001 ευρώ.
– Αποκλεισμό 3 αγωνιστικών τον Ποπς Μένσα-Μπόνσου και πρόστιμο 10.001 ευρώ.

Επίσης τιμώρησε τον Ολυμπιακό με:

– Αποκλεισμό 1 αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 15.000 ευρώ για τα αντικείμενα που πέταξαν οι οπαδοί του στο παρκέ.
– Πρόστιμο 10.001 ευρώ για επίθεση οπαδών κατά παίκτη.
– Πρόστιμο 6.000 ευρώ για κροτίδες και φωτοβολίδες.
– Πρόστιμο 8.000 ευρώ για τα λέιζερ.

Ο Πρίντεζης θα χάσει τα ματς με Μπάγερν Μονάχου, Μοντεπάσκι Σιένα και Ζιέλονα Γκόρα, ενώ ο Μπέγκιτς θα χάσει τα 3 αυτά συν το 1ο του Top-16.

Οι ποινές είναι αρκετά σκληρές, ιδίως εκείνες στους παίκτες, μιας και η αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών ήταν λογικό επακόλουθο των όσων έγιναν μετά τον καυγά και θα έπρεπε να την περιμένει ο Ολυμπιακός.

Όμως, οι αγωνιστικές που μοίρασε η Ευρωλίγκα χωρίς σκέψη στους τρεις παίκτες, δείχνουν ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά κοινή γραμμή και ακολουθία έργων σε τέτοιες περιπτώσεις από τη διοργάνωση. Αν και δεν μου αρέσει να το κάνω, θα θυμούνται όσοι είχαν διαβάσει την αναφορά μου στον καυγά στο ματς με τη Γαλατασαράι ότι δεν είχα μιλήσει γι’ αυτό, υπάρχει το πολύ πρόσφατο παράδειγμα του περσινού αγώνα Μπιλπμπά-Σαρλερουά, του Eurocup.

Ο καυγάς έγινε αμέσως μετά το τέλος του ματς, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα έπρεπε να διαφοροποιεί τις ποινές. Με εμφανίσεις ήταν οι παίκτες και βρίσκονταν στο παρκέ με την ιδιότητα των μελών των ομάδων τους. Παρά, όμως, το ξύλο που έπεσε κι εκεί (με αρκετές πολύ πιο επικίνδυνες ενέργειες από αυτές που είδαμε την περασμένη εβδομάδα, όπως το δολοφονικό σπρώξιμο του Ράκοβιτς), οι ποινές ήταν πρόστιμα.

Δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός και η Γαλατασαράι θα εφεσιβάλουν την ποινή (λογικό να το κάνει), όμως, για ακόμα μία φορά η Ευρωλίγκα επιδεικνύει σημαντικές οργανωτικές ατέλειες και προβλήματα, σε θέματα που, κατ’ εμέ, πλήττουν το πρεστίζ και το όνομα της διοργανώτριας. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ευρωλίγκα δείχνει οργανωτική ανακολουθία, είναι κάτι για το οποίο μοιάζει να αδιαφορεί, σίγουρα το μεγαλύτερο φάουλ της.

Νίκος Κουσούλης

Υ.Γ. Το βίντεο από τον καυγά στο ΣΕΦ και το βίντεο από τον καυγά στο Μπιλμπάο:

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *