Home / NBA / Σβήσιμο αποβολής για Γκρίφιν!

Σβήσιμο αποβολής για Γκρίφιν!

Οι Λος Άντζελες Κλίπερς με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς αγωνίστηκαν σε ένα από τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια του NBA, μόνο που οι παίκτες δεν ήταν και τόσο σε Christmas mode. Κάτι οι κοντομάνικες εμφανίσεις, κάτι το γεγονός ότι αντί να τρώνε κουραμπιέδες έπαιζαν μπάσκετ, είχαν όλοι νευράκια και είχαν βαλθεί να αποδείξουν σωστό το «rivalry» με το οποίο διαφήμιζε το NBA το ματς. Το παιχνίδι ήταν ματσάρα, κρίθηκε με 105-103 στο τελευταίο σουτ για τους Ουόριορς, αλλά είχε αγκωνιές, σπρωξίματα, δύο αποβολές και καυγά μέχρι και μετά τη λήξη του. Όλα τα καλά, δηλαδή. Μία από τις αποβολές ήταν αυτή του Μπλέικ Γκρίφιν, που βγήκε κάτι σαν «και κερατάς και δαρμένος» από το παιχνίδι για να γκρινιάζει επί δύο ημέρες, μέχρι το NBA, τελικά, να του σβήσει την αποβολή αναγνωρίζοντας το δίκιο του.

Ο Γκίφιν πρώτα είδε τον Ντρέιμοντ Γκριν να του σκάει χωρίς κανένα λόγο αγκωνιά στο πρόσωπο. Ο Γκριν αποβλήθηκε, ο Γκρίφιν δέχτηκε τεχνική ποινή. Η φάση:

Λίγο αργότερα, ο Γκριφιν με τον Μπόγκατ έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο σε ένα ριμπάουντ, σπρώχτηκαν, τραβήχτηκαν, «κλείδωσαν» χέρια και χρεώθηκαν και οι δύο με μία τεχνική ποινή ο καθένας, συν ένα αντιαθλητικό στον Μπόγκατ. Όμως, αυτή ήταν η 2η τεχνική ποινή για τον Γκρίφιν, που είδε τα τελευταία 10:42 από τα αποδυτήρια μια και αυτομάτως αποβλήθηκε απ’ τον αγώνα.

Μετά το ματς ο Γκρίφιν τα είχε με όλους και με όλα: «Αν δεις τι έγινε, δεν έκανα τίποτα και αποβλήθηκα από τον αγώνα. Όλα τελικά κατέληξαν στο ότι οι διαιτητές τσίμπησαν. Αυτό για μένα είναι δειλία. Είναι δειλό μπάσκετ το πώς έπαιξαν οι Ουόριορς. Αντί θα παίξουν στα ίσα και να παίξουμε μπάσκετ, έγινε κάτι περισσότερο και είναι κρίμα, γιατί θες να παίξεις το παιχνίδι σαν άντρας προς άντρα. Δεν θες να παίξεις άλλα παιχνίδια και δειλό μπάσκετ. Ο Μπόγκατ με τράβαγε και έδωσαν φάουλ, μετά άρχισε να τραβάει το γιακά της φανέλας μου, οπότε έκανα πίσω, ξέροντας ότι είχαν ήδη μία τεχνική ποινή. Αλλά έκαναν καλή δουλειά, το πούλησαν καλά. Και οι διαιτητές τσίμπησαν. Απόψε θεωρώ ότι πήρα δύο τεχνικές ποινές για το τίποτα».

Η φάση των δύο:

Και ο Ντοκ Ρίβερς συμφώνησε με τον αστέρα του: «Ειλικρινά τους είχαμε δώσει να καταλάβουν και άρχισαν να κάνουν κάτι άλλο από μπάσκετ, για να είμαι ειλικρινής (sic). Αλλά είναι εντάξει. Νομίζω ότι το Γκόλντεν Στέιτ προσπαθούσε να βγάλει τον Μπλέικ έξω από το ματς και τα κατάφερε. Μόνο αυτό μπορώ να σκεφτώ για το τι έγινε».

Δύο ημέρες αργότερα ο Ροντ Θορν και το NBA έβγαλαν ανακοίνωση ότι «μετά από μελέτη του αγώνα, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο Μπλέικ Γκρίφιν δεν θα έπρεπε να έχει αποβληθεί. Θα έπρεπε να έχει χρεωθεί με απλό φάουλ επειδή προσπάθησε να βγάλει από τη θέση του τον Άντριου Μπόγκατ, και μετά τεχνική ποινή στον Μπόγκατ επειδή άρπαξε τον Γκρίφιν από τη φανέλα και πάλεψε μαζί του».

Πάντως, μπορεί να του έσβησε την αποβολή αλλά το NBA δεν παρέλειψε να τιμωρήσει τον Γκρίφιν με 15.000 δολάρια πρόστιμο επειδή δεν έφυγε γρήγορα από το γήπεδο μετά την αποβολή του. Ο Γκρίφιν πρόλαβε να παίξει 33 λεπτά και είχε 20 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 ασίστ με 8/16 σουτ και 4/6 βολές πριν την αποβολή του.

Μετά την αποβολή, το πράγμα είχε ζεσταθεί για τα καλά και στο τέλος του αγώνα ο Κρις Πολ περνώντας δίπλα από τον Μπόγκατ του χτύπησε την μπάλα από τα χέρια για να του την πάρει, δημιουργώντας νέα εστία καυγά. Ο Μπόγκατ αντέδρασε, οι παίκτες και των δύο ομάδων όρμησαν για καυγά, αλλά οι ψυχραιμότεροι επικράτησαν πριν ξεφύγει πολύ η κατάσταση. Αργότερα ο Πολ αναγνώρισε το λάθος του: «Μάλλον θα έπρεπε να είμαι ήρεμος, προσπάθησα να αρπάξω την μπάλα μετά, αυτό ήταν λάθος μου. Είναι λάθος μου, θα έπρεπε απλώς να φύγω από το γήπεδο».

Βέβαια, ο Ματ Μπαρνς δεν έχασε ευκαιρία (αν βάλουμε και ένα ψιλομανούριασμα του Χόλινς με τον Μπόγκατ στο οποίο ο πρώτος χτυπάει τον δεύτερο στη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ, είχαν ήδη προηγηθεί 3 καυγάδες και για κάποιο περίεργο λόγο ο Μπαρνς δεν ήταν αναμεμιγμένος σε κανέναν τους) και πήγε να ζητήσει τα ρέστα:

Όλα αυτά, πάντως, παρότι πράγματι δημιούργησαν μια αντιπαλότητα, όπως διαφήμιζε το ματς το NBA πριν γίνει (a rivalry), δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τη γραφικότητα των κοντομάνικων εμφανίσεων, για τις οποίες, όμως, γκρίνιαξε μόνο ο Μπένο Ούντριχ (στο Χριστουγεννιάτικο ματς των Νικς), που μετά από ένα τρίποντο που βρήκε στο πλάι του ταμπλό σήκωνε απεγνωσμένα τα μανίκια πάνω από τον ώμο του και είπε αργότερα «έχω συνηθίσει να μπορώ να σηκώνω το χέρι μου όταν σουτάρω, όχι να με εμποδίζει η φανέλα».

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *