Home / EUROCUP / Μαρούσι και πάσης Ευρώπης!

Μαρούσι και πάσης Ευρώπης!

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2009

Άρχισε η φάση των «16» στο Eurocup την Τρίτη και μπορούμε κατά το ήμισυ να… χαιρόμαστε. Θα ξεκινήσω από το μισό που δεν μας έκανε χαρούμενους, ήτοι την ήττα του Πανελληνίου στη Μόσχα. Μπορεί στο τέλος να μην τους κοστίσει, μπορεί να αποκλειστεί και από τα άλλα παιχνίδια, μπορεί να προκριθεί από τα άλλα παιχνίδια, αλλά από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, η ήττα αυτή είναι αποτυχία.

Τι εννοώ; Εντάξει, ο Πανελλήνιος έπαιζε στη Μόσχα εναντίον μιας πολύ δυνατής ομάδας με πολύ καλό προπονητή. Αυτά γνωστά. Αλλά υπήρχε περίπτωση ποτέ η συγκυρία να είναι καλύτερη για την ομάδα του Ηλία Ζούρου από αυτή της Τρίτης; Εντάξει, υπήρχε ο Χάνσεν, ο Νάχμπαρ, ο Γιαφτόκας, ακόμα και ο Μπίκοφ αν θέλετε (λέμε τώρα), αλλά έλειπε ο Πάργκο και ο Πράις. Ο Μπλατ είχε δηλώσει μια μέρα νωρίτερα ότι θέλει να φύγει και ότι οι καλοί παίκτες το ίδιο. Ε, όσο και να το κάνεις ήταν η καλύτερη δυνατή συγκυρία. Δεν γινόταν να περίμενε ο Πανελλήνιος να είχαν πάθει δηλητηρίαση από… νερά για να κερδίσει τον αγώνα.

Παρόλα αυτά μπήκε πολύ άσχημα στο ματς και έμεινε πίσω από νωρίς. Δέκα πόντοι στο πρώτο δεκάλεπτο, 12 στο ημίχρονο. Μετά επέστρεψε και ισοφάρισε, αλλά στο τέλος, πηγαίνοντας χέρι-χέρι με τους Ρώσους, δεν άντεξε. Έμεινε 10 πόντους πίσω στα μισά της τελευταίας περιόδου, γύρισε, μείωσε στους 2, αλλά στο τέλος δεν είχε Νάχμπαρ ούτε… Μπίκοφ.

Δεν είναι καταστροφή μια εκτός έδρας ήττα στο πρώτο ματς του ομίλου, αλλά αν κοιτάξουμε τις τρεις έδρες που πρέπει να επισκεφτεί, ήταν μακράν η πιο μεγάλη του ευκαιρία.

Δεν μπορώ παρά να σταθώ έστω και με διάθεση χιούμορ στη χρησιμοποίηση του Μουσταφά Σακούρ (καμία σχέση με τον… Τούπακ), ο οποίος αποκτήθηκε για το Eurocup και στο 1ο από τα 6 ματς που θα παίξει πάτησε παρκέ για 27 ολόκληρα δευτερόλεπτα. Δεν θεωρούσα ότι θα βοηθούσε ιδιαίτερα, αλλά θα μπορούσε ο Ζούρος τουλάχιστον να του έδινε την ευκαιρία να το… αποδείξει.

Στο ΟΑΚΑ, το Μαρούσι, όπως πάντα μεταξύ συγγενών και φίλων, μετά τους «αιωνίους» ξεμπρόστιασε ένα ακόμη από τα ακριβότερα ρόστερ της Ευρώπης. Ντελφίνο, Γκαρμπαχόσα, Ουίλκινσον, ΜακΚάρτι, Παλάσιο, Ράνικο και Φριτζόν, Σαμπάλκιν Πονκρασόφ υποκλίθηκαν στην αρμάδα που έχει φτιάξει ο Μαρκόπουλος.

Εμείς στο blog δεν έχουμε καμία… τύψη, καθώς για το ρόστερ και τις δυνατότητες που έχει το Μαρούσι φέτος τα γράφαμε από την αρχή της σεζόν, όταν άλλοι μιλούσαν για μέτριο ρόστερ και μάλιστα από μικροφώνου.

Το Μαρούσι πραγματικά εξέθεσε τη Χίμκι, αφού την κράτησε στους 58 πόντους. Όσα λάθη και να έκανε στο ματς, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει όταν η άμυνά του ήταν όπως ήταν. Έκανε 23 λάθη, τα 15 εκ των οποίων στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κράτησε τους Ρώσους στο 39% στα δίποντα και στο 13% στα τρίποντα, κάτι που εύγλωττα μεταφράζεται σε συνολικά 58 πόντους από μια ομάδα που είχε 75 μέσο όρο μέχρι την Τρίτη.

Έτσι, αν παίζει με αυτόν τον τρόπο, το Μαρούσι δεν θα περάσει απλά στο final-8, αλλά θα περάσει και άνετα. Βέβαια, ο όμιλός του είναι πάρα πολύ δύσκολος, όμως αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει το πάνω χέρι. Ακόμη και η διαφορά με την οποία κέρδισε τη Χίμκι είναι σημαντική, καθώς οι 13 πόντοι είναι δύσκολο να ανατραπούν, οπότε σε περίπτωση ισοβαθμίας θα έχει λογικά το πάνω χέρι, ακόμη κι αν χάσει στη Ρωσία.

About nikolask11

Check Also

Συνεχίζουν αήττητοι οι δύο του Eurocup!

Χωρίς ήττα συνεχίζουν οι δύο εκπρόσωποί μας στο Eurocup, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος διπλασίασαν τις νίκες …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *