Home / NBA / Ρεκόρ από Καρμέλο!

Ρεκόρ από Καρμέλο!

Ο Καρμέλο Άντονι ήταν… στη ζώνη του λυκόφωτος το βράδυ της Παρασκευής στο παιχνίδι των Νιου Γιορκ Νικς με τους Σάρλοτ Μπόμπκατς, σπάζοντας το ρεκόρ πόντων σε αγώνα κανονικής περιόδου στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, αλλά και το ρεκόρ πόντων στην ιστορία των Νικς, βάζοντας 62 πόντους σε 39 λεπτά.               

Ο Καρμέλο είχε 17/24 δίποντα, 6/11 τρίποντα και 10/10 βολές, με 13 ριμπάουντ και 0 λάθη. Τελείωσε το ματς με 66% εντός παιδιάς, αλλά κάπου λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου είχε 20/26 σουτ, δηλαδή 77% εντός παιδιάς! Το βιντεάκι με τα κατορθώματα του Καρμέλο, που, προφανώς, έκανε στο ματς πράγματα που… δεν γίνονται:

Το ρεκόρ στην ιστορία των Νικς μέχρι χτες το βράδυ ήταν 60 πόντοι από τον Μπέρναρντ Κινγκ το 1984, ενώ το ρεκόρ στο Γκάρντεν ήταν 61 πόντοι από τον Κόμπι Μπράιαντ. Και τα δυο έσπασαν, με τον Μάικ Γούντσον να τον βγάζει αμέσως μετά από τον αγώνα, παρά τις… διαμαρτυρίες αρκετών φιλάθλων και παικτών (ο ΛεΜπρον ζήτησε μέσω Twiiter από τον Γούντσον να τον αφήσει μέσα για να περάσει τους 70 πόντους).

Ο Άντονι έσπασε το δικό του ρεκόρ πόντων με 3:54 ακόμα για το 3ο δωδεκάλεπτο, αλλά είχε πολύ ακόμα μπροστά του. Τους 62 πόντους τους έφτασε με 7:22 ακόμα για το τέλος του αγώνα.

Το παιχνίδι του Άντονι ήταν μοναδικό στην ιστορία του NBA. Ο Άντονι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που βάζει 62 πόντους χωρίς να κάνει λάθος (τα λάθη εισήχθηκαν στη στατιστική το 1977-78).

Μπήκε σε μια εκλεκτή λίστα με 13 (πλέον) παίκτες που έχουν βάλει 62 πόντους και πάνω σε έναν αγώνα: Ουίλτ Τσέιμπερλεν (23 φορές), Κόμπι Μπράιαντ (3 φορές), Ντέιβιντ Τόμπσον, Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Έλτζιν Μπέιλορ (3 φορές), Μάικλ Τζόρνταν (2 φορές), Πιτ Μάραβιτς, Ρικ Μπάρι, Τζορτζ Γκέρβιν, Τζέρι Ουέστ, Τζο Φολκς, Τρέισι ΜακΓκρέιντι.

Πιο πρόσφατη 60άρα στο πρωτάθλημα ήταν αυτή του 2009 του Μπράιαντ απέναντι στους Νικς.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *