Home / Α1 / Η άξια αναγνώριση του Μάκη

Η άξια αναγνώριση του Μάκη

Δημοσιεύτηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2009

Κυριακή βράδυ και ο ελληνικός αθλητισμός προσπαθεί για μια ακόμη φορά να μαζέψει τα κομμάτια του, αφού στα πλαίσια του final-8 του κυπέλλου βόλεϊ δυο αράδες χούλιγκανς κόντεψαν να διαλύσουν την Πάτρα. Όλοι το περίμεναν αλλά οι υπεύθυνοι πάλι «αιφνιδιάστηκαν» από τα γεγονότα! Λεπτομέρεια; Ο λόγος για τον οποία είχαν πάει όλοι στην Πάτρα, ο τελικός του κυπέλλου δεν πραγματοποιήθηκε.

Στα «δικά» μας τώρα, είδαμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι στα Τρίκαλα, μέσα σε εξαιρετική ατμόσφαιρα, όπου οι γηπεδούχοι παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ πήραν τη μεγάλη νίκη – παράταση ελπίδας στα όνειρα για παραμονή. Το ματς ήταν η αποθέωση για έναν αρκετά υποτιμημένο Ελληνο-Κύπριο παίκτη που, όμως, είναι ένας πολύ καλός μπασκετμπολίστας και ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες της Α1 εδώ και αρκετά χρόνια, τον Πρόδρομο Νικολαΐδη. Ο Μάκης είναι ένας από τους πιο εδραιωμένους Έλληνες σουτέρ, με πολύ γρήγορη εκτέλεση. Είναι ταχύς, με πάθος στο παιχνίδι του και στις καλές του βραδιές είναι καταλύτης για την ομάδα του. Μια τέτοια ήταν και η σημερινή, με τον Νικολαΐδη να παίζει 38 λεπτά και να βάζει 31 πόντους με ποσοστά για όσκαρ: 9/10 βολές, 5/8 δίποντα, 4/6 τρίποντα! Είχε ακόμα 7 ριμπάουντ και 9 κερδισμένα φάουλ. Το ότι το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη του κόσμου στα Τρίκαλα είναι η ελάχιστη αναγνώριση για έναν από τους συνεπέστερους μπασκετμπολίστες της κατηγορίας αυτή τη δεκαετία.

Ήταν ένα πολύ ωραίο ματς, με τον Νικολαΐδη να βρίσκει έναν εξίσου καλό συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Έιβερι, αφού μαζί σκόραραν σχεδόν 60 πόντους. Τα Τρίκαλα είχαν πάθος από την αρχή, συσπειρώθηκαν μετά τη μεγάλη νίκη του Αιγάλεω επί του Άρη και έπαιξαν ακριβώς όπως έπρεπε σε ένα ματς χωρίς αύριο, όντας επιπλέον πολύ ψύχραιμα στις βολές. Από την άλλη η Καβάλα στάθηκε εξαιρετικά απέναντι σε μια αποφασισμένη ομάδα. Είχε 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Καβαλιάουσκας να κυριαρχεί στη ρακέτα, και έβαλε δύο μεγάλα τρίποντα στο τέλος, αλλά δεν κατάφερε να πάρει μία ακόμα μεγάλη νίκη σαν αυτές που την έχουν φέρει μερικά σκαλοπάτια πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Πάντως, για ένα ακόμη παιχνίδι διαιτησίας του Λάζαρου Βορεάδη, ο έμπειρος διαιτητής με τεχνικές ποινές και ένα υπερβολικό αντιαθλητικό φάουλ στον Ντάνιελς αποφάσισε και πάλι να στρέψει την προσοχή πάνω του.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός ήταν μέτριος, χωρίς μεγάλη διάθεση, δέχθηκε αρκετούς πόντους από την περιφέρεια και παρότι είχε μια διψήφια διαφορά σε μεγάλο μέρος του αγώνα, στο τέλος δέχθηκε ένα σερί από μια, ως συνήθως, οργανωμένη Ολύμπια, που έφερε το ματς στους 5 πόντους. Αποτέλεσμα, ο κόσμος να αποδοκιμάσει την ομάδα και τον Γιαννάκη. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», ωστόσο, απάντησε πολύ εύστοχα, λέγοντας ότι «πουθενά στον κόσμο δεν μοιράζονται τίτλοι από τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο». Πάντως, έδωσε χρόνο στον Πάργκο (που είναι κάπως υπερβολικός στις προσπάθειές του) να δέσει με την υπόλοιπη ομάδα. Στα θετικά του αγώνα για τους γηπεδούχους η καλή παρουσία του Μπουρούση και το καλύτερο ματς που έκανε ο Σχορτσανίτης εδώ, ίσως και ένα χρόνο! Λέτε να βρήκε κίνητρο στα νέα για Καζλάουσκας;

Στη Λάρισα, τέλος, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αρκετά με την ΑΕΛ, που είχε εξαιρετικό και πάλι τον Φράνσις, να διεκδικεί ό,τι καλύτερο μπορούσε από μία άνιση μάχη. Οι «πράσινοι», που είχαν 5 από τους παίκτες τους που έπαιξαν τουλάχιστον 10 λεπτά να μη σκοράρουν πάνω από ένα καλάθι, χρειάστηκαν τον εξαιρετικό Γιασικεβίτσιους να τους «πάρει από το χέρι» και να τους οδηγήσει σε μια απρόσμενα δύσκολη νίκη. Άξιο αναφοράς και το δεύτερο συνεχόμενο πολύ καλό ματς του Πέκοβιτς.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *