Home / Α1 / Η Κυριακή του all-star game

Η Κυριακή του all-star game

Ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο του all-star game και φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, αποτελεί ένα στοίχημα για τον ΕΣΑΚΕ η πορεία του και η επιτυχία του. Βέβαια, η λογική στην περίπτωση του ελληνικού μπάσκετ είναι περισσότερο στο «εδώ ο κόσμος χάνεται και ο ΕΣΑΚΕ χτενίζεται», αλλά τουλάχιστον… έχουμε all-star game. Μπορεί πολλοί να λένε ότι το στοίχημα του ΕΣΑΚΕ είναι από πριν χαμένο, αλλά ας περιμένουμε την Κυριακή το βράδυ για την… τυπική κατάληξη του θέματος και για να περάσουν απ’ το «ταμείο» οι κακεντρεχείς.

Το Σάββατο έγινε ο αγώνας των μικρών, με τους… λιγότερο μικρούς (U22 δηλαδή) να κερδίζουν τους περισσότερο μικρούς (U20 τουτέστιν) με 69-68. MVP αναδείχτηκε ο Λίνος Χρυσικόπουλος του Άρη από τους U20 που είχε 14 πόντους και 10 ριμπάουντ. Το παιχνίδι… ψιλοστέρεψε στο δεύτερο ημίχρονο (20-24 το επιμέρους σκορ), αλλά επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Βαγγέλη Μάντζαρη στον ώμο.

Την παράσταση έκλεψαν, βεβαίως, οι τσιρλίντερ της Χίμκι, αλλά και οι δύο μασκότ (εννοείται ότι η μία ήταν ο… απίστευτος Κολοσσάρας). Στον αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο, η Ολυμπία κέρδισε την Ήλιδα με 54-46 με όλους τους αθλητές να δίνουν ένα μάθημα ζωής σ’ εμάς τους υπόλοιπους.

Τι θα δούμε την Κυριακή, λοιπόν;

Τον αγώνα ανάμεσα σε Έλληνες και Ξένους, όπως έχει επικρατήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Τα ρόστερ των δύο ομάδων έχουν ως εξής, με τον ΕΣΑΚΕ να αντικαθιστά τον Θοδωρή Παπαλουκά με τον Νικ Καλάθη (ο αμέσως επόμενος σε ψήφους γκαρντ, όχι συνολικά ο επόμενος):

Greek Stars
Βουγιούκας Ίαν
(Παναθηναϊκός)
Καλάθης Πατ (Κολοσσός Ρόδου)
Μαυροκεφαλίδης Λουκάς (Ολυμπιακός)
Διαμαντίδης Δημήτρης (Παναθηναϊκός)
Σπανούλης Βασίλης (Ολυμπιακός)
Καλάθης Νικ (Παναθηναϊκός)
Καϊμακόγλου Κώστας (Παναθηναϊκός)
Φώτσης Αντώνης (Παναθηναϊκός)
Ταπούτος Χρήστος (Άρης)
Χαρίσης Κώστας (Κολοσσός Ρόδου)
Περπέρογλου Στράτος (Παναθηναϊκός)
Μπάρλος Νίκος (Πανιώνιος)
Προπονητές:
Αλεξανδρης Βαγγέλης (Μαρούσι)
Σφαιροπουλος Γιάννης (Κολοσσός Ρόδου)

Rest of the World
Σμιθ Στίβεν
(Πανελλήνιος)
Έρτσεγκ Ζόραν (Ολυμπιακός)
Νεστέροβιτς Ράσο (Ολυμπιακός)
Τεόντοσιτς Μίλος (Ολυμπιακός)
Νίκολας Ντρου (Παναθηναϊκός)
Χάρις Λανς (Ίκαρος Καλλιθέας)
Παλάσιο Μιλτ (Καβάλα)
Μπατίστ Μάικ (Παναθηναϊκός)
Μπάξτερ Τζίμι (Ηλυσιακός)
Σίμονς Σέντρικ (Καβάλα)
Μάρσαλ Ρόουλι (ΠΑΟΚ)
Τόμπσον Ντιόν (Ίκαρος Καλλιθέας)
Προπονητές:
Ομπράντοβιτς Ζέλικο (Παναθηναϊκός)
Πρίφτης Δημήτρης (Καβάλα)

Όπως βλέπετε, ούτε φέτος μπορέσαμε να αποφύγουμε το φιλικό… Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να αδικηθούν αρκετοί παίκτες, όπως κάθε χρόνο. Οι 8 απ’ τους 12 των Ελλήνων και οι 5 από τους 12 των ξένων είναι από τους δύο «αιώνιους», αποτέλεσμα της εξ ολοκλήρου απόφασης του κοινού για τα δύο ρόστερ (προφανώς και δεν κατηγορώ τον κόσμο, λογικό είναι να ψηφίζει ο καθένας όποιους του αρέσουν).

Παίκτες όπως ο Σμους Πάρκερ του Ηρακλή, ο Τζάρεντ Τζόρνταν του Κολοσσού, ο Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς του Αμαρουσίου, ο Τορίν Φράνσις του Πανελληνίου, ο Αλέξης Κυρίτσης του Ηλυσιακού, ο Δήμος Ντικούδης της ΑΕΚ, ο Ζόραν Βρκιτς του Περιστερίου, ο Ράιβον Κόβιλ του Πανιωνίου (και αρκετοί άλλοι), θα έπρεπε οπωσδήποτε να είναι στο all-star game με βάση τα στατιστικά τους στο πρωτάθλημα. Για να… μην ξεχνιόμαστε ας πούμε και φέτος τα ίδια: θα ήταν σίγουρα καλύτερα αν ο κόσμος επέλεγε τους βασικούς μόνο και οι υπόλοιποι επιλέγονταν από τους προπονητές, αλλά και να υπήρχε όριο παικτών από κάθε ομάδα (2 σε κάθε ρόστερ;), ώστε να μην είχαμε το φαινόμενο των 8 παικτών από τους «αιώνιους» στο ρόστερ των Ελλήνων και να είχαμε καλύτερη εκπροσώπηση. Αλλά αυτά είναι μικρά γράμματα.

Οι διαγωνισμοί

Το μενού της Κυριακής, εκτός από το παιχνίδι, περιέχει και διαγωνισμούς τριπόντων και καρφωμάτων. Όσοι είπατε… «ωχ» επειδή θυμηθήκατε την προχειρότητα των περασμένων χρόνων και στους δύο διαγωνισμούς (ιδίως αυτόν των καρφωμάτων), καλά κάνατε και το είπατε. Πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι και φέτος. Από το να είναι σαφείς οι κανονισμοί σε όλους, μέχρι το να έχει προετοιμαστεί η ΕΡΤ για το πώς θα δείξει κάθε κάρφωμα (και σε ποια μπασκέτα θα γίνει, πότε θα γίνει, για να μην ξεχνάμε τα παλιά…). Να ελπίσουμε ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό φέτος από πλευράς οργάνωσης, ενώ τίποτα δεν μας προδιαθέτει για κάτι τέτοιο; Για να δούμε…

Οι συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς θα είναι εξής, χωρίς, βεβαίως, να μπορούμε να υπολογίσουμε τις έκτακτες απουσίες και αρνήσεις συμμετοχής της τελευταίας στιγμής (είπαμε, όταν κάτι είναι πρόχειρο, έχει και τέτοια):

Καρφώματα
Χάρις Λανς
(Ίκαρος Καλλιθέας)
Μπάξτερ Τζίμι (Ηλυσιακός)
Παπανικολάου Κώστας (Ολυμπιακός)
Τόμπσον Ντιόν (Ίκαρος Καλλιθέας)
Σίμονς Σέντρικ (Καβάλα)
Βρκιτς Ζόραν (Περιστέρι)
Ράπτης Αλέξης (ΑΕΚ Άργους)

Τρίποντα
Νίκολας Ντρου
(Παναθηναϊκός)
Καλάθης Πατ (Κολοσσός Ρόδου)
Νικολαΐδης Μάκης (ΑΕΚ)
Τεόντοσιτς Μίλος (Ολυμπιακός)
ΜακΑλάρνι Κάιλ (Ίκαρος Καλλιθέας)
Έρτσεγκ Ζόραν (Ολυμπιακός)
Βασιλόπουλος Φώτης (Παγκράτι)
Κώστας Σλούκας (Άρης)

Βεβαίως, η λίστα των τριπόντων είναι στην τύχη, καθώς απουσιάζουν ο Σκοτ του Περιστερίου που έχει σουτάρει τα περισσότερα (και είναι 2ος σε εύστοχα), ο Καραποστόλου της Καβάλας, αλλά και οι Μπάξτερ, Γιόροβιτς, Μπατής και Μάρσαλ, που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα αυτών με τα περισσότερα εύστοχα, ο Πέτροβιτς του Ηρακλή, οι Χατζής, Γκεσέφσκι. Στη θέση τους είναι παίκτες, όπως οι Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς, Π. Καλάθης, που είναι σαφώς πιο κάτω φέτος στις σχετικές λίστες (η επιλογή του Έρτσεγκ δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα).

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινά στις 17:00. Ας έχουμε χαλαρή διάθεση και ας προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε. Τουλάχιστον αυτή την εβδομάδα τα μόνα παρατράγουδα θα έχουν σχέση με όσα γίνονται στο παρκέ και μόνο και θα προξενούν μόνο ευθυμία.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *