Home / NBA / Η μάχη του Στιβ Νας

Η μάχη του Στιβ Νας

Το Grantland γύρισε ένα πάρα πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ με αφορμή την επιστροφή του Στιβ Νας στους Λος Άντζελες Λέικερς μετά από τον τραυματισμό του και τα όσα πέρασε ο 40χρονος αστέρας από τη στιγμή που χτύπησε στη μέση, μέχρι τη στιγμή που ξαναπάτησε παρκέ. Μέσα από τα μάτια του ίδιου του Νας, με τον Καναδό να κάνει και την αφήγηση, σε πρώτο πρόσωπο, το ντοκιμαντέρ είναι κάτι που θα κάνει κάθε μπασκετόφιλο να «κολλήσει» για 10 λεπτά στην οθόνη του υπολογιστή του.

Μπορεί το μισό Λος Άντζελες να του ζητά επιτακτικά να αποσυρθεί, μιας και οι Λέικερς νιώθουν ότι απλώς πληρώνουν το συμβόλαιό του χωρίς λόγο, όμως, για όποιον αγαπά το μπάσκετ, αυτό που κάνει ο Νας είναι η πεμπτουσία του αθλήματος. Αν δεν μπορούμε να το δούμε έτσι, αν δεν μπορούμε να συνταχθούμε με την απίστευτη προσπάθεια ενός παίκτη του βεληνεκούς του Νας να στύψει λίγο ακόμα μπάσκετ μέσα από το καταπονημένο κορμί του, τότε μάλλον κάπου έχουμε στρίψει λάθος.

Ο Νας θα μπορούσε να κάθεται σε μια πολυθρόνα τον επόμενο 1,5 χρόνο και να βγάλει σχεδόν 19 εκατομμύρια δολάρια. Όμως, παλεύει συνεχώς για να παίξει μπάσκετ. Γύρισε από ένα σοβαρό πρόβλημα στην πλάτη, είχε 9 ασίστ στο πρώτο του παιχνίδι, τη βραδιά που γινόταν 40 χρονών έβαλε 19 πόντους με 5 ασίστ και 53% εντός παιδιάς, μόνο για να χτυπήσει πάνω στο γόνατο του Χάινριχ και να πρέπει να παλέψει ξανά.

Όπως λέει και ο ίδιος: «Πάλεψα για να επιστρέψω. Γιατί αγαπώ το παιχνίδι». Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον Νας ως την επιστροφή του από το πρόβλημα στην πλάτη:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *