Home / NBA / Στην… Κίνα (για μπάσκετ) ο Ραντούλιτσα

Στην… Κίνα (για μπάσκετ) ο Ραντούλιτσα

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν κι άλλο στο Μουντομπάσκετ, όπου ήταν ο βασικός σέντερ της ασημένιας Σερβίας κι έκανε πολύ καλό τουρνουά. Όμως, οι Κλίπερς που πήραν τα δικαιώματά του από τους Μπακς αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο (πριν το Μουντομπάσκετ, στις 29 Αυγούστου), οπότε ο Ραντούλιτσα είχε δύο λογικές επιλογές: ή να ψάξει για μια σοβαρή ομάδα ή να… παίξει στην Κίνα.

Στα 26 του και με χρονιά στο NBA πίσω του, συν 13.0 πόντους και 4.6 ριμπάουντ στο Μουντομπάσκετ με τη Σερβία, η πλέον λογική λύση ήταν να γίνει για ένα εξάμηνο… πρώην μπασκετμπολίστας πηγαίνοντας στην Κίνα. Οι Shandong Flaming Bulls (από όνομα πάντως σκίζουν) του πρόσφεραν 2 εκατομμύρια δολάρια, κανείς άλλος δεν δίνει τόσα για μισή σεζόν, οπότε ο Σέρβος σέντερ αποφάσισε (και ανακοίνωσε μέσω Twitter όπως όλοι πλέον) να πάει στην Κίνα.

Βέβαια, το θέμα είναι τι συμφωνία έχει υπογράψει (αν έχει όρο για την ελευθέρας του), καθότι, αν τυχόν οι Φλεγόμενοι Ταύροι φτάσουν στους τελικούς, δεν θα μπορεί να βρει ομάδα μετά (πέρσι το πρωτάθλημα στην Κίνα τελείωσε στις 30 Μαρτίου). Η λήξη της μετεγγραφικής περιόδου στο NBA είναι στις 19 Φεβρουαρίου, ενώ και στην Ευρωλίγκα εκεί γύρω στις 20-25 Φλεβάρη θα τελειώσει ο πρώτος γύρος του Top-16 και μαζί του και η προθεσμία για τις μετεγγραφές.

Πέραν τούτου (και πέραν του οικονομικού, βεβαίως), το πόσο θα βοηθήσει στην εξέλιξή του (ή και στη συντήρηση των όσων έχει στο οπλοστάσιό του) έναν παίκτη 26 χρονών που προέρχεται από το NBA, μια σεζόν με μηδαμινές προκλήσεις και μηδενική πίεση, είναι αρκετά συζητήσιμο. Ο Ραντούλιτσα δούλευε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να ανεβάσει τις μετοχές τους, από την Άλμπα στην Παρτιζάν, από την Άζοβμας στους Μπακς, για να επιλέξει τώρα την Κίνα και ένα εξάμηνο… μπασκετικών διακοπών.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *