Home / NBA / Γκασόλ: «Δεν υπάρχει καμία πειθαρχία»

Γκασόλ: «Δεν υπάρχει καμία πειθαρχία»

Οι Λέικερς πάνε από το κακό στο χειρότερο, σε πρωτόγνωρα μονοπάτια για την ιστορία τους. Η μία ήττα διαδέχεται την άλλη, οι Λέικερς είναι στο 19-38 και αυτό σε παίκτες του βεληνεκούς του Παού Γκασόλ κακοφαίνεται πάρα πολύ. Η διαφορά το βράδυ της Τρίτης στο ματς με τους Πέικερς ήταν στους 3 πόντους στο ημίχρονο, 57-54, με την 3η περίοδο να κλείνει στο 34-16 για το 91-70, με το ματς να τελειώνει 118-98. Η παρουσία της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο έκανε τον Παού να εκραγεί.

Οι Λέικερς έχουν να κάνουν σεζόν κάτω από το 50% από το 2004-05, που τελείωσαν με 34-48. Για να φτάσουν εκεί φέτος θα πρέπει να γράψουν 15-10 από τώρα ως το τέλος, κάτι που όπως είναι η κατάσταση τώρα δεν μπορούν να το κάνουν. Ως τώρα είναι στο δρόμο για ένα από τα χειρότερα ρεκόρ της ιστορίας τους, για να βρούμε αντίστοιχα άσχημο, θα πρέπει να φτάσουμε στο 25-50 του 1959-60.

Οι 12 από τους 15 παίκτες των Λέικερς δεν έχουν συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν, γεγονός που έχει οδηγήσει σε χαλαρότητα και προβλήματα πειθαρχίας, με τον Παού Γκασόλ να… το χάνει στη συνέντευξη μετά τον αγώνα και να βγάζει την πίκρα του μιλώντας για τον Ντ’ Αντόνι ότι έχει χάσει την ομάδα: «Γι’ αυτό πρέπει να είσαι πειθαρχημένος και να επιβάλεις πειθαρχία, μόνο έτσι μπορείς να το κάνεις αυτό καλύτερο, ή τουλάχιστον να μην το κάνεις παράγοντα. Δεν υπάρχει πειθαρχία τώρα».

Οι Λέικερς έπαιξαν με χαμηλό σχήμα στο ματς με τους Πέισερς, με τα ριμπάουντ να είναι στο 62-42 υπέρ των Πέισερς. Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Γκασόλ τι είδους πειθαρχία αναζητά, για να απαντήσει ο Ισπανός: «Τον τύπο πειθαρχίας που θα μας επιτρέψει να γίνουμε λίγο περισσότερο ανταγωνιστικοί. Νομίζω ότι όταν έχεις απέναντί σου Ζακ Ράντολφ και Μαρκ Γκασόλ (σ.σ. παίζουν με τους Γκρίζλις) πρέπει να τους ματσάρεις αντίστοιχα, νομίζω. Αλλά ίσως είμαι μόνο εγώ έτσι».

Ο Γκασόλ κρατούσε πολλά μέσα του τόσο καιρό, παρόλο τον ασεβή τρόπο που του φερόταν (αγωνιστικά) ο Ντ’ Αντόνι από πέρσι, αλλά μάλλον αυτή η τακτική για τον Ισπανό είναι παρελθόν: «Αν θέλουμε να συνεχίζουμε να παίζουμε με χαμηλά σχήματα, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τα πλεονεκτήματα και την ταχύτητα. Αλλά αν μας παίρνουν 20 ριμπάουντ περισσότερα, δεν με νοιάζει ποιος είσαι και τι κάνεις, αυτό δεν λειτουργεί. Δεν πρόκειται να κερδίσεις».

Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Ουέσλι Τζόνσον των 97 κιλών για να ματσάρει τον Ζακ Ράντολφ των 118, ο Γκασόλ απάντησε: «Καλή τύχη, σωστά; Πρέπει να είσαι πραγματικά ενεργός αμυντικά όταν παίζεις με χαμηλό σχήμα και να δούμε τι θα γίνει, αν ο Ουές ξεκινήσει ή αν τελικά προσπαθήσουμε να τους ματσάρουμε και να χρησιμοποιήσουμε το μέγεθός μας, γιατί έχουμε κορμιά που μπορούν να το κάνουν καλά», είπε ο Γκασόλ, προφανώς αναφερόμενος στον Κρις Κάμαν και τον Ρόμπερτ Σέικρ.

Ο Ντ’ Αντόνι, απ’ την άλλη, πριν το ματς είπε «αν ματσάρουμε τους Πέισερς στο μέγεθος, θα μας σκίσουν». Και μετά το ματς, δεν είχε αλλάξει γνώμη παρότι με χαμηλό σχήμα έχασε 20 πόντους, για να πει μιλώντας για τα ριμπάουντ: «Δεν σημαίνουν τίποτα τα ριμπάουντ. Δεν παίξαμε καλά. Δεν γυρίσαμε την μπάλα. Πηγαίναμε στο ένας εναντίον ενός».

Ο Γκασόλ, όμως, είχε αρκετά να πει ακόμα: «Ο καθένας παίζει για τον εαυτό του τώρα. Δεν έχουμε καλό ρυθμό, δεν κυλάει το πράγμα. Έχεις δύο τύπους που μόλις ήρθαν στην ομάδα και παίζουν πολύ, η ομάδα θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να δέσει, και θα πρέπει οι μονάδες να καταλαβαίνουν η μία την άλλη και να είναι στην ίδια σελίδα. Θα πρέπει να παλέψεις, για να δώσεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία. Θα πρέπει να μην είμαστε εγωιστές. Αν δούμε κάποιον ελεύθερο, θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι αυτός θα πάρει την μπάλα. Αλλιώς, σκοτώνουμε την αυτοπεποίθησή του. Τραβάει όλη την ενέργεια από τον κάθε παίκτη αυτή η λογική».

Προφανώς ο Γκασόλ αναφερόταν στις μετεγγραφές των Κεντ Μπέιζμορ και ΜαρσΣον Μπρουκς, που ήρθαν από τους Ουόριορς την περασμένη εβδομάδα. Στο ματς οι δυο τους είχαν 12/29 σουτ με τους άλλους 9 παίκτες των Λέικερς να σουτάρουν 61 φορές όλοι μαζί.

Ο Γκασόλ μίλησε για την πειθαρχία στην ομάδα σε σχέση με τον Μπράιαντ, θυμίζοντας αυτό που είχε πει νωρίτερα μέσα στον μήνα: «Είναι σαν να λείπει ο μεγάλος αδερφός και να νιώθεις ότι μπορείς να αρχίσεις να κάνεις τρελά πράγματα». Όμως, διαφώνησε ότι το να είναι όλοι πειθαρχημένοι είναι δουλειά του Κόμπι: «Δεν θα έριχνα αυτή τη δουλειά σε αυτόν. Είναι ήδη εκνευρισμένος με την κατάσταση του τραυματισμού του. Πάντα θα βοηθάει και θα είναι μια θετική επιρροή, αλλά δεν νομίζω ότι αυτός θα πρέπει να επιβάλλει την πειθαρχία στους άλλους».

Μετά από όλο αυτό ο Παού έκλεισε απαντώντας σε ερώτηση για το πώς αντιμετωπίζει τις ήττες, λέγοντας ότι προσπαθεί… να μη χάνει την ψυχραιμία του: «Το αντιμετωπίζω μία μέρα τη φορά. Προσπαθώ να είμαι σίγουρος ότι δεν θα χάσω την ψυχραιμία μου».

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *