Home / NBA / Οι Κλίπερς σμπαράλιασαν τους Λέικερς!

Οι Κλίπερς σμπαράλιασαν τους Λέικερς!

Στο ντέρμπι του Λος Άντζελες το βράδυ της Πέμπτης, οι Κλίπερς ασέλγησαν πάνω στο ημιθανές φέτος σώμα των Λέικερς, συντρίβοντας όλα τα ρεκόρ διαφοράς και επίθεσης, με τους «λιμνανθρώπους» να ψάχνουν πέτρα για να κρυφτούν από κάτω, σε ένα ματς που έληξε με το αδιανόητο 94-142, κι αυτό γιατί η παρέα του Μπλέικ Γκρίφιν (που έκανε ένα κάρφωμα το οποίο θα κάνει όποιον είναι σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού σας την ώρα που το βλέπετε να έρθει να σας ρωτήσει αν είστε καλά από τη φωνή που θα βγάλετε) χαλάρωσε στην 4η περίοδο.

Η διαφορά έφτασε και τους 51 πόντους 21 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, 91-142, με τον Μάρσαλ να σκοράρει τρίποντο στο τέλος για το 94-142. Και οι 5 βασικοί των Κλίπερς είχαν τουλάχιστον +30 στη διαφορά πόντων, με τον Μπαρνς να φτάνει το +43.

Ο Κρις Πολ είχε 13 πόντους και 11 ασίστ σε 26 λεπτά, ενώ ο Μπλέικ Γκρίφιν είχε 20 πόντους, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε 26 λεπτά για το 36ο double-double της καριέρας του και το 22ο συνεχόμενο παιχνίδι του με τουλάχιστον 20 πόντους, σερί που είναι το καλύτερο στην καριέρα του.

Ο Κρις Πολ έχει 20.5 πόντους και 11.9 ασίστ ανά αγώνα σε 28 ματς απέναντι στους Λέικερς στην καριέρα του και μαζί με τον Αϊζάια Τόμας είναι οι μόνοι παίκτες στην ιστορία του NBA (απ’ όσους έχουν παίξει τουλάχιστον 5 ματς) με μέσους όρους 20 πόντων και 10 ασίστ απέναντι στους Λέικερς.

Πάμε να δούμε και τα ρεκόρ του αγώνα; Προφανώς και οι 48 πόντοι διαφοράς είναι η μεγαλύτερη νίκη των Κλίπερς στην ιστορία τους (προηγούμενη ήταν οι 45 επί των Σίξερς στις 9 Φλεβάρη του 2014). Οι 48 πόντοι είναι και η μεγαλύτερή τους νίκη απέναντι στους Λέικερς (προηγούμενη επίδοση οι 36 από τις 10 Ιανουαρίου του 2014). Οι 142 πόντοι είναι οι περισσότεροι πόντοι που έχουν βάλει ποτέ απέναντι στους Λέικερς (προηγούμενη επίδοση οι 138 από τον Νοέμβρη του 1981, όταν ακόμα οι δυο τους δεν ήταν συμπολίτες) αλλά και οι περισσότεροι πόντοι που έχουν βάλει στην ιστορία τους σε εκτός έδρας ματς (προηγούμενη επίδοση οι 140 επί των Νικς τον Μάρτιο του 2009 σε ματς με παράταση). Επίσης, οι 142 είναι η υψηλότερη επίδοση για τους Κλίπερς από τον Μάρτιο του 1998 (είχαν βάλει 152 στους Ράπτορς). Για τους Λέικερς αυτή είναι η πιο βαριά ήττα της ιστορίας τους, αφού κανείς δεν τους είχε κερδίσει ποτέ περισσότερο από τους 46 πόντους του Πόρτλαντ τον Ιανουάριο του 1995 στο 129-83 τότε. Η πιο βαριά ήττα τους ως τότε στην έδρα τους ήταν το 90-129 από τους Σέλτικς στις 9 Φλεβάρη του 1960.

Προφανώς και η ήττα αυτή δεν ξεπλένεται εύκολα, με την ομάδα του Ντ’ Αντόνι να ξευτιλίζει την ιστορία της, για να επιβεβαιωθεί με τον πλέον γλαφυρό τρόπο ο Παού Γκασόλ (21 πόντοι, 7 ριμπάουντ στο ματς) που μιλούσε για παντελή απουσία πειθαρχίας στην ομάδα πριν λίγες ημέρες. Οι Λέικερς συνεχίζουν την τραγική σεζόν τους, που προς το παρόν είναι στο δρόμο για να τελειώσει με το χειρότερο ρεκόρ από τότε που μετακόμισαν στο Λος Άντζελες από τη Μινεάπολις το 1959. Ο Τζόντι Μικς μετά το ματς ψέλιζε ότι δεν έπρεπε να χάσουν τόσο σε ματς… που το έδειχνε η τηλεόραση και ότι δεν πιστεύει ότι η διαφορά τους από τους Κλίπερς είναι 48 πόντοι. Πάντως, πριν ένα μήνα είχαν πάλι χάσει με 36…

Και μέσα σε όλα ο Μπλέικ Γκρίφιν έκανε ένα κάρφωμα που στην ουσία δεν γίνεται μέσα σε αγώνα. Alley-oop τομαχόκ πιάνοντας την μπάλα μόνο με το ένα χέρι σε αιφνιδιασμό, με το κεφάλι του να φτάνει στο ύψος της μπασκέτας:



Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *