Home / NBA / Σφάζονται παλικάρια στην ποδιά του!

Σφάζονται παλικάρια στην ποδιά του!

Ο Καρμέλο Άντονι, από τη στιγμή που ο Φιλ Τζάκσον υπέγραψε στους Νιου Γιορκ Νικς, έγινε αυτομάτως το αντικείμενο συζήτησης σε όλο το NBA. Εκεί που αρκετοί φίλοι της ομάδας τα είχαν βάψει μαύρα και σκέφτονταν ότι ο Άντονι μετά τη φετινή τραγική χρονιά των Νικς θα αποχωρήσει για άλλες πολιτείες, πλέον, όλοι θεωρούν ότι ο Τζάκσον έχει τον τρόπο για να τον πείσει να μείνει.

Το όνομα και οι περγαμηνές του Τζάκσον, οι ατάκες των Παού Γκασόλ («αξίζει κάθε σεντ από τα 60 εκατομμύρια που θα του δώσουν») και Κόμπι Μπράιαντ («δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι Λέικερς προσπέρασαν για 2η φορά τον Τζάκσον»), κάνουν τους Νικς να νιώθουν βασιλιάδες εν μέσω μιας σεζόν καταστροφικής για τα όνειρά τους.

Όμως, κατά πόσο ο Καρμέλο Άντονι θα παραμείνει στη Νέα Υόρκη; Ο Άντονι έχει αυτός την οψιόν στο συμβόλαιό του το καλοκαίρι και έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι οι Νικς έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά θα κοιτάξει τις επιλογές του.

Ο Φιλ Τζάκσον ξεκαθάρισε ότι θέλει τον Καρμέλο στους Νικς («δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι ο Καρμέλο είναι στα μελλοντικά μου σχέδια») είπε ότι οι μέρες που ο Άντονι σκόραρε μόνος του με καταστάσεις απομόνωσης τελείωσαν, καθώς οι Νικς θα εφαρμόσουν τριγωνική επίθεση, ενώ προτίθεται να προσλάβει τον Στιβ Κερ για να την εφαρμόσει ως προπονητής της ομάδας. Ο Τζάκσον πρόσθεσε ότι ο Άντονι θα μείνει στη Νέα Υόρκη, γιατί τώρα υπάρχει ελπίδα για τίτλο εκεί.

Απ’ την άλλη, η πλευρά του Άντονι μοιάζει να ιντριγκάρεται και από δύο άλλες επιλογές, αυτές των Μπουλς και των Ρόκετς. Οι Ρόκετς πιστεύουν ότι μπορούν να αδειάσουν το ρόστερ τους έτσι ώστε να προσφέρουν στον Άντονι ένα συμβόλαιο κοντά στο μάξιμουμ και να τον βάλουν δίπλα σε Χάρντεν και Χάουαρντ για τον τίτλο. Αυτό είναι κάτι που πολύ δύσκολα θα μπορούσε ο καθένας να προσπεράσει. Ακόμα κι αν οι Νικς έχουν περισσότερα χρήματα να του δώσουν, ή οι Μπουλς έχουν τον Ρόουζ και πιο εύκολο τρόπο να αδειάσουν χώρο στο σάλαρι καπ για τον Άντονι.

Μέσα σε όλα το IActAFool ανέβασε ένα άρθρο στο Twitter που έλεγε ότι «ο ΛεΜπρον Τζέιμς λέγεται ότι σκέφτεται να πάει στους Νικς για να βρει τον Καρμέλο και τον Τζάκσον», με τον Άντονι να το βάζει στα «αγαπημένα» του, και, προφανώς, τη δική του κίνηση να έχει μεγαλύτερη αξία από το ίδιο το άρθρο, το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε από πουθενά.

Λάδι στη φωτιά έριξε και ο Ρέιτζον Ρόντο που είπε στην Boston Globe ότι «κατά βάση οι παίκτες παίζουν για το μεγαλύτερο συμβόλαιο. Δεν σε νοιάζει το να βρίσκεσαι σε αυτή την ομάδα. Σε νοιάζει το να βρίσκεσαι σε αυτό το πρωτάθλημα».

Ο Άντονι βρίσκεται μπροστά στο πιο κομβικό καλοκαίρι της καριέρας του. Απ’ τη μία οι Νικς του Φιλ Τζάκσον ο οποίος έχει στην καριέρα του 229 νίκες στα πλέι οφς και 13 παρουσίες σε τελικούς, περισσότερα απ’ όσα οι Νικς σε όλη την ιστορία τους (186 και 8), απ’ την άλλη οι Μπουλς ή οι Ρόκετς με το δεδομένο συνύπαρξης με άλλους αστέρες, στους Ρόκετς με την… big three να είναι ήδη έτοιμη αν δεχτεί να πάει. Πόσο εύκολο είναι να γυρίσεις την πλάτη στον Φιλ Τζάκσον; Αλλά και πόσο εύκολο είναι να γυρίσεις την πλάτη στο ενδεχόμενο μιας τριάδας με Χάουαρντ-Χάρντεν, ή στη συνύπαρξη με τον Ρόουζ;

Σε κάθε περίπτωση από την απόφασή του θα εξαρτηθούν πολλά για τις μελλοντικές σεζόν ολόκληρης της λίγκας. Οι Νικς έχουν να κερδίσουν τίτλο από το 1973, τη σεζόν που ο Φιλ Τζάκσον κατέκτησε μαζί τους τον τελευταίο του τίτλο ως παίκτης.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *