Home / NBA / Μανίκια τέλος;

Μανίκια τέλος;

Ο Άνταμ Σίλβερ διανύει το πρώτο διάστημα που βρίσκεται στον θώκο του NBA, αλλά ήδη έχει αρχίσει να ασχολείται με… πολύ σοβαρά ζητήματα. Μετά την γκρίνια του ΛεΜπρον Τζέιμς ότι δεν αντέχει τις εμφανίσεις με μανίκι, ο Σίλβερ δήλωσε ότι το καλοκαίρι θα βρεθεί με τον Τζέιμς και θα συζητήσουν το θέμα, με σκοπό ίσως την κατάργηση των εμφανίσεων με μανίκι.

Οι εν λόγω εμφανίσεις, πέραν της στιλιστικής γελοιότητας που έχουν για εμφανίσεις μπάσκετ, δημιουργήθηκαν από την Adidas ως τρόπος για να αυξηθεί και πάλι ο αριθμός πωλήσεων εμφανίσεων ανάμεσα στους φίλους της λίγκας. Η Adidas δηλώνει ικανοποιημένη από την ανταπόκριση και τις πωλήσεις, αν και οι εν λόγω εμφανίσεις έχουν κατακριθεί σχεδόν από όλους.

Πάρα πολλοί παίκτες βγήκαν μετά την πρώτη φορά που τις φόρεσαν και είπαν ότι δεν μπορούν να παίξουν με αυτές. Βεβαίως, τότε δεν είχε γίνει κάτι, μέχρι που άρχισε να γκρινιάζει και ο Τζέιμς ύστερα από ένα βράδυ με 6/18 σουτ και ήττα με 118-87 από τους Σπερς μέσα στον Μάρτη.

«Δεν ψάχνω δικαιολογίες, αλλά δεν είμαι οπαδός αυτών των εμφανίσεων. Κάθε φορά που πήγαινα να σουτάρω, κάτι μου τραβούσε το χέρι προς τα κάτω»
, είπε ο Τζέιμς, για να αναγκάσει τον Σίλβερ να ανακοινώσει συνάντηση με τον αστέρα της λίγκας.

«Είχα συζητήσεις με τον ΛεΜπρον για τις εμφανίσεις και συμφωνήσαμε ότι θα αφήσουμε το θέμα στην άκρη ως το τέλος της σεζόν. Μόλις τελειώσει η χρονιά, μου ζήτησε να καθίσουμε και να μιλήσουμε γι’ αυτές», είπε ο Σίλβερ, που δήλωσε ότι αν αρκετοί παίκτες παραπονεθούν, η λίγκα θα σκεφτεί μήπως τις αποσύρει.

Πάντως, προς το παρόν, δεν έχει παρατηρηθεί ουσιαστική διαφορά στην απόδοση των παικτών με τις εμφανίσεις με μανίκι. Σύμφωνα με το Bleacher Report, οι ομάδες της λίγκας σουτάρουν με 45.6% στα ματς που φοράνε μανίκι και με 46.1% στα ματς με τις κανονικές εμφανίσεις.

Ο Σίλβερ είπε ότι έχει ακούσει από αρκετούς παίκτες παράπονα για τις νέες εμφανίσεις, αλλά ότι κάποιες φορές νιώθει ότι υπερβάλλουν: «Γέλασα όταν μιλούσα σε μια ομάδα και ένας παίκτης μου έλεγε ‘δεν ξέρω αν μπορώ να σουτάρω με τον ίδιο τρόπο με μια φανέλα με μανίκι’. Του είπε ‘μόλις είδα την προπόνησή σου, φορούσες 3 μακρυμάνικες μπλούζες τη μία πάνω από την άλλη!’».

Και τους φίλους της λίγκας, πάντως, μοιάζει να ξενίζουν οι εν λόγω εμφανίσεις, καθώς σε δημοσκόπηση του ESPN το 79% απάντησε ότι «δεν του αρέσουν» ή «της μισεί» και μόλις το 21% ότι «τις λατρεύει» ή «του αρέσουν».

Βέβαια, ο Σίλβερ έχει και πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί, αφού φαίνεται τελικά να αποφάσισε ότι θα βάλει διαφημίσεις στις εμφανίσεις των παικτών της λίγκας. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει ουσιαστικά ξαναγίνει και το οποίο συναντά για κάποιο λόγο πολλές αντιρρήσεις από ομάδες, παίκτες και οπαδούς του NBA. Ο Σίλβερ είπε ότι θέλει να είναι πιο ανταγωνιστικό το NBA σε έσοδα σε σχέση με το ποδόσφαιρο, ο αντίλογος λέει ότι το μπάσκετ (και δη το NBA) έχει τα έσοδα από τις διαφημίσεις στα τάιμ άουτ, κάτι που δεν έχει το ποδόσφαιρο, και η συζήτηση καλά κρατεί, με πολλά επιχειρήματα εκατέρωθεν (ακόμα και το κλασσικό πια «ας βρει λύση πρώτα για το γεγονός ότι κανείς δεν παίζει άμυνα στο NBA μέχρι τα μέσα Απρίλη»). Μένει να δούμε πώς θα προχωρήσει το θέμα, που σίγουρα αν τελικά γίνει θα μας εισάγει σε μια νέα εποχή στη λίγκα, έστω και σε ένα δευτερεύον ζήτημα.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *