Home / NBA / Το φαινόμενο Σπερς και τα ψυχολογικά των Πέισερς

Το φαινόμενο Σπερς και τα ψυχολογικά των Πέισερς

Τα αμερικανικά sites έγραφαν για «preview τελικού;» και άλλα συναφή. Τελικά, η αλήθεια απείχε αρκετά. Οι Σαν Αντόνιο Σπερς διέλυσαν με 77-103 τους Ιντιάνα Πέισερς μέσα στην Ιντιάνα για να επεκτείνουν το σερί τους στο 18-0 και να συνεχίσουν να μοιάζουν ανίκητοι, στέλνοντας τους Πέισερς στο ντιβάνι για ψυχανάλυση.           

Οι Σπερς έχουν να χάσουν από τις 21 Φεβρουαρίου, δηλαδή περισσότερο από ένα μήνα, και σίγουρα είναι μακράν η καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου στο φετινό NBA. Στα τελευταία 18 παιχνίδια που τρέχουν το αήττητο σερί τους οι Σπερς έχουν την καλύτερη αποτελεσματικότητα στην επίθεση και στην άμυνα στο NBA και το υψηλότερο ποσοστό στα τρίποντα, με 112.5 πόντους ανά 100 κατοχές στην επίθεση, 96.5 πόντους ανά 100 κατοχές στην άμυνα και 43,9% πίσω από τα 7.25 μέτρα.

Πλέον, είναι στο 58-16 και με 8 παιχνίδια ως το φινάλε η συζήτηση έχει πια φύγει από την πρωτιά της κανονικής περιόδου και έχει πάει στο… αν θα ξαναχάσουν. Μάλιστα, η 18η συνεχόμενη νίκη ήρθε στην 18η επέτειο της… 17ης συνεχόμενης νίκης στο ως χτες μεγαλύτερο σερί νικών των Σπερς στο NBA. Πλέον, το σερί είναι 18-0 και ενεργό.

Βέβαια, εμείς «τρελαινόμαστε» με το σερί και τα ρεκόρ των Σπερς, αλλά ο Πάρκερ ξέρει ότι υπάρχει κάποιος που δεν το βλέπει με καλό μάτι: «Νομίζω ότι ο Πόποβιτς θα χαρεί αν χάσουμε τώρα κοντά. Είμαι σίγουρος ότι θα ξεκουράσει τη μισή ομάδα για να το ‘πετύχει’».

Απ’ την άλλη, οι Πέισερς έχουν αρχίσει να επισκέπτονται ψυχολόγο. Δεν κάνω πλάκα, αλήθεια. Μετά τη νίκη επί των Χιτ την περασμένη Τετάρτη είχαν 3 αγώνες προβάδισμα για την 1η θέση της Ανατολής, αλλά έχασαν την πρωτιά… σε 3 ματς, αφού έγραψαν 3 συνεχόμενες ήττες, κλείνοντας τον Μάρτιο με 8-10 και όντας η χειρότερη επιθετικά ομάδα στο πρωτάθλημα τον μήνα αυτό (ναι, χειρότερη και από Σίξερς και Μπακς)!

Μοιάζουν να είναι σε κατάσταση πανικού πια, με τον Ρόι Χίμπερτ να μην μπορεί να εξηγήσει το πρόβλημα που οδήγησε στο 52-23 από το 46-13 και το 33-7 (ξεκίνησαν με 33-7 της σεζόν και από τότε έχουν 19-16): «Είναι απαίσιο, βρισκόμαστε σε καθοδική δίνη. Είχαμε πολλές συναντήσεις μόνο οι παίκτες, πολλές συναντήσεις ως ομάδα με τους προπονητές, συναντήσεις με τα υψηλότερα κλιμάκια της διοίκησης, οπότε δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Ίσως πρέπει να πάμε για ψυχοθεραπεία. Να κάτσουμε με τον δρ. Καρ και να βρούμε κάποια από αυτά που μας απασχολούν». Ο Κρις Καρ είναι ο ψυχολόγος των Πέισερς.

Και μέσα σε όλα οι Πέισερς έχασαν το 6ο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι από τους Σπερς.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *