Home / NBA / «Σε παίζω για το Big Mac σου» 18 χρόνια αργότερα!

«Σε παίζω για το Big Mac σου» 18 χρόνια αργότερα!

Όταν τα McDonald’s δημιούργησαν τη διαφήμιση με τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Λάρι Μπερντ η ιδέα είχε κάνει πάταγο. Η διαφήμιση πρωτοπαρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του SuperBowl του 1993 σε δύο μέρη. Αρχικά ένα teaser 30 δευτερολέπτων με την αρχή της μάχης, δηλαδή το στοίχημα, και η συνέχεια μετά από λίγη ώρα με το τέλος της διαφήμισης. Ενδιάμεσα, ο Τζόρνταν έλεγε «Μάλλον θα είμαστε εδώ κάμποση ώρα. Λέω να πάτε να πάρετε ένα Big Mac».

Το στοίχημα συνεχίστηκε στη συνέχεια με τους δύο υπεραστέρες να δοκιμάζουν όλο και πιο δύσκολα σουτ για να δουν ποιος θα αστοχήσει πρώτος ώστε να κοιτάζει τον άλλον… να τρώει το Big Mac. Για να είναι δίκαιη η μάχη ο Μπερντ ξεκαθάρισε στην αρχή… «χωρίς καρφώματα».

Τελικά φτάνουν στην ταράτσα του απέναντι κτιρίου και πάλι δεν ξεκαθαρίζει ο νικητής σε μια από τις καλύτερες διαφημίσεις με αθλητές που έχουν γυριστεί ποτέ.

Ένα χρόνο αργότερα McDonald’s, Τζόρνταν και Μπερντ γυρίζουν τη συνέχεια μαζί με τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ, που περνάει πια στα όρια του… σουρεαλιστικού. Οι δυο παίκτες φτάνουν να σουτάρουν από το… διάστημα για να ξεκαθαρίσει ο νικητής, ενώ όλη την ώρα ο Μπάρκλεϊ τους παρακαλά να παίξει κι αυτός για τα… Big Mac τους, αλλά δεν τον αφήνουν!

Τα McDonald’s 18 χρόνια αργότερα χρησιμοποίησαν τους ΛεΜπρον Τζέιμς και Ντουάιτ Χάουαρντ για να γυρίσουν το remake της πρώτης διαφήμισης του 1993. Η διαφορά είναι (εκτός του ότι σε μονάκι οι τωρινοί δεν θα έπαιρναν καν… κατοχή μέχρι να τελειώσει)… «χωρίς σουτ», όπως λέει ο Χάουαρντ στον Τζέιμς πριν αρχίσουν έναν διαγωνισμό καρφωμάτων με όλο και πιο απίθανα καρφώματα.

Το πράγμα προχωρά μέχρι που… έστω και 18 χρόνια αργότερα ο Λάρι Μπερντ τρώει επιτέλους ένα Big Mac, καθώς αποδεικνύεται ότι τόση ώρα τους έβλεπε και έτρωγε το φαγητό τους. «Ποιος είναι αυτός;» λέει ο Χάουαρντ, «Δεν έχω ιδέα» απαντά ο Τζέιμς στο τέλος της διαφήμισης.

Δείτε τις τρεις διαφημίσεις:

Η original του 1993 με Τζόρνταν-Μπερντ:

Εκείνη του 1994 με τη συμμετοχή του Μπάρκλεϊ:

Η φετινή με Χάουαρντ-Τζέιμς:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *