Home / NBA / Ισόβιος αποκλεισμός στον Στέρλινγκ!

Ισόβιος αποκλεισμός στον Στέρλινγκ!

Με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά το NBA και ο νέος κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ, ανακοίνωσαν την ποινή για τον Ντόναλντ Στέρλινγκ, αποκλείοντάς τον δια βίου από τη λίγκα, τους αγώνες και οποιαδήποτε απόφαση γι’ αυτήν, και επιβάλλοντάς του πρόστιμο 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων (το υψηλότερο δυνατό με βάση τους κανονισμούς). «Πάρτι» από ομάδες, παίκτες, διασημότητες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το NBA να στέκεται στο ύψος του!

Ο Άνταμ Σίλβερ ήταν έξω φρενών με τον Στέρλινγκ και τα όσα είπε και δεν έκανε καμία προσπάθεια να το κρύψει. Μετά την εξοντωτική ποινή που του επέβαλε με συνοπτικές διαδικασίες πρόσθεσε ότι θέλει να εξαναγκάσει τον Στέρλινγκ να πουλήσει τους Κλίπερς: «Περιμένω την υποστήριξη από τους άλλους ιδιοκτήτες ομάδων ώστε να τον αφαιρέσουμε».

Η ποινή είναι η πιο σκληρή που έχει ανακοινώσει ποτέ το NBA στην ιστορία του και μια από τις σκληρότερες σε ιδιοκτήτη ομάδας στην ιστορία των επαγγελματικών σπορ. Ο Σίλβερ αποκάλυψε μάλιστα ότι ο ίδιος ο Στέρλινγκ διέρρευσε τις κασέτες στη δημοσιότητα: «Είμαστε μαζί στο να καταδικάσουμε τις απόψεις του κ. Στέρλινγκ. Δεν έχουν θέση στο NBA», ενώ πρόσθεσε ότι ο Στέρλινγκ παραδέχτηκε ότι εκείνος ήταν στην κασέτα.

Προς το παρόν κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει ο Στέρλινγκ, ενώ νομικοί κύκλοι από το NBA αναφέρουν ότι περιμένουν μήνυση από τον ιδιοκτήτη των Κλίπερς ως κάτι πολύ πιθανό: «Η λίγκα είναι μεγαλύτερη από κάθε ιδιοκτήτη, κάθε προπονητή και κάθε παίκτη», είπε κοφτά ο Σίλβερ, δείχνοντας απίστευτη πυγμή στην πρώτη του σημαντική απόφαση.

«Όλα αυτά έγιναν σε τρεις ημέρες, οπότε ελπίζω ότι δεν θα στοιχίσουν μακροπρόθεσμα στη λίγκα και τους Κλίπερς. Αλλά, όπως είπα και νωρίτερα, είμαι εξοργισμένος, οπότε προφανώς και καταλαβαίνω την οργή όλων. Θα πάρει χρόνο και είναι απαραίτητο να υπάρξει η απαραίτητη επούλωση», πρόσθεσε ο Σίλβερ.

Οι Κλίπερς αμέσως μετά την απόφαση «μαύρισαν» την επίσημη ιστοσελίδα τους με το μήνυμα «We are one», όπως και σχεδόν όλες οι ομάδες του NBA έσπευσαν να κάνουν, σε ένα ξεκάθαρο αντιρατσιστικό μήνυμα. Η ομάδα εξέδωσε και ανακοίνωση: «Με όλη μας την καρδιά υποστηρίζουμε και αγκαλιάζουμε την απόφαση του NBA και του κομισάριου Άνταμ Σίλβερ σήμερα. Τώρα ξεκινά η διαδικασία επούλωσης».

Ο Μαρκ Κιούμπαν, που τη Δευτέρα μίλησε για «επικίνδυνο δρόμο» αν το NBA έδιωχνε τον Στέρλινγκ, έγραψε στο Twitter μετά την απόφαση: «Συμφωνώ 100% με τα ευρήματα του Κομισάριου Σίλβερ και τις ενέργειες που πήρε εναντίον του Ντόναλντ Στέρλινγκ».

Ο Τζέρι Ράινσντορφ των Σικάγο Μπουλς, έγινε επίσημα ο πρώτος ιδιοκτήτης ομάδας που δημόσια αποκάλυψε ότι θα στηρίξει τον Σίλβερ στην προσπάθεια να διώξουν τον Στέρλινγκ από τους Κλίπερς: «Ο κομισάριος ήταν σωστός στο να αποκλείσει τον κ. Στέρλινγκ από κάθε επίσημη δουλειά του NBA, στο να του επιβάλει το πιο βαρύ πρόστιμο, και εμείς θα στηρίξουμε την πρότασή του να πιέσει ώστε να παραδώσει ο κ. Στέρλινγκ την ιδιοκτησία της ομάδας των Κλίπερς». Από κοντά και ο Μάτζικ Τζόνσον με την Ένωση Παικτών, που ζήτησαν από το NBA να φτάσει μέχρι τέλους και να αναγκαστεί ο Στέρλινγκ να αφήσει τους Κλίπερς.

Η ανακοίνωση του Άνταμ Σίλβερ προς τους φίλους της λίγκας σχετικά με την ποινή, έχει ως εξής:

«Αγαπητοί φίλαθλοι,

Σήμερα το απόγευμα ανακοίνωσα ότι, μετά την ολοκλήρωση της ενδελεχούς έρευνας σε μια ηχητική κασέτα που είχε στην κατοχή του το TMZ, απέκλεισα τον Ντόναλντ Στέρλινγκ δια βίου από κάθε συσχέτιση με τους Κλίπερς ή το NBA, με άμεση ισχύ. Ο κ. Στέρλινγκ δεν μπορεί να παρακολουθεί αγώνες NBA ή προπονήσεις, δεν μπορεί να είναι παρόν στα γραφεία ή τις εγκαταστάσεις των Κλίπερς, δεν μπορεί να συμμετέχει σε οποιαδήποτε επαγγελματική απόφαση ή απόφαση για παίκτη ή υπάλληλο, που αφορά στην ομάδα. Επίσης, τιμώρησα τον κ. Στέρλινγκ με πρόστιμο 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που είναι το υψηλότερο ποσό που επιτρέπεται από το Σύνταγμα του NBA. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που είναι αφιερωμένοι στις προσπάθειες κατά των διακρίσεων και υπέρ της ανοχής, οργανισμούς που θα επιλεγούν από το NBA και την Ένωση Παικτών από κοινού.

Οι απόψεις που εκφράστηκαν από τον κ. Στέρλινγκ είναι βαθύτατα προσβλητικές και επιβλαβείς. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για την διαφορετικότητα της λίγκας μας, το σεβασμό στις κουλτούρες, και δεν θα επιτρέψω στις μισαλλόδοξες απόψεις ενός ανθρώπου να μας καθορίσουν. Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: οι απόψεις του κ. Στέρλινγκ δεν έχουν θέση στο NBA.

Αυτό ήταν ένα οδυνηρό επεισόδιο για όλα τα μέλη της οικογένειας του NBA. Εκτιμώ αφάνταστα την κατανόησή σας στη διάρκεια της διαδικασίας. Θέλω επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και το θαυμασμό μου στον κόουτς Ντοκ Ρίβερς, στον Κρις Πολ, όλο τον οργανισμό των Κλίπερς, για τον επαγγελματισμό τους καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του ζητήματος, και στον Κρις και τον δήμαρχο Κέβιν Τζόνσον για την ηγεσία τους και την συναδελφικότητά τους εκ μέρους της Ένωσης Παικτών.

Και τώρα θέλω πολύ να στρέψω ξανά τους προβολείς εκεί που ανήκουν: στο παιχνίδι που όλοι αγαπάμε και στα συγκινητικά αυτά πλέι οφς, που είναι από τα πιο συναρπαστικά που έχω δει στα 22 χρόνια μου στη λίγκα. Ελπίζω να διασκεδάσετε το υπόλοιπο των πλέι οφς και τους Τελικούς.

Άνταμ Σίλβερ»

Νίκος Κουσούλης

Υ.Γ.: Ο Τζίμι Κίμελ για το σκάνδαλο Στέρλινγκ:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *