Home / NBA / Παραιτήθηκε ο Ντ’ Αντόνι!

Παραιτήθηκε ο Ντ’ Αντόνι!

Ντ’ Αντόνι τέλος από τους Λέικερς. Ο Μάικ Ντ’ Αντόνι παραιτήθηκε από προπονητής των Λος Άντζελες Λέικερς επειδή οι Λέικερς αρνήθηκαν να ενεργοποιήσουν την οψιόν που είχαν για τον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του. Έτσι, η ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή, γεγονός που ήδη έχει κάνει… αρκετούς στο Λ.Α. πολύ χαρούμενους.

Ο Μάικ Ντ’ Αντόνι είχε συμβόλαιο και το 2014-15 αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων, με τους Λέικερς να έχουν την οψιόν για το 2015-16 έναντι 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Ντ’ Αντόνι τους ζήτησε να ενεργοποιήσουν την οψιόν της τελευταίας χρονιάς, αλλά η ομάδα αρνήθηκε και οι δυο πλευρές κατέληξαν σε διαζύγιο.

Στην πρώτη του πλήρη σεζόν με τους Λέικερς, ο Ντ’ Αντόνι τους οδήγησε στο 2ο χειρότερο ποσοστό (32.9%) νικών στην ιστορία τους, στο χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας (27-55) από τότε που το NBA έχει 82 αγώνες και στις λιγότερες νίκες από τότε που μετακόμισαν στο Λος Άντζελες από τη Μινεσότα το 1960. Εν ολίγοις, δύσκολα θα μπορούσε να κάνει κάτι χειρότερο στον πάγκο των Λέικερς από αυτό.

Τώρα, το γεγονός ότι οι Λέικερς δεν ενεργοποίησαν την οψιόν της τελευταίας σεζόν ίσως θεωρείται ότι εξώθησαν τον Ντ’ Αντόνι σε απόλυση, αλλά ό,τι και να λέμε ένας τόσο σημαντικός οργανισμός δεν θα μπορούσε να ενεργοποιήσει αυτή την οψιόν μετά το 27-55. Μετά από μια τέτοια χρονιά, μετά από ατάκες όπως αυτή του Κόμπι Μπράιαντ «δεν είμαι διατεθειμένος να περάσω κι άλλη χρονιά με αυτόν τον τρόπο» και μετά από τόσα ρεπορτάζ ότι ο Μπράιαντ δεν ήθελε να ξαναπαίξει για τον Ντ’ Αντόνι, και μόνο το γεγονός ότι οι Λέικερς είχαν πει ότι συνεχίζουν με τον Ντ’ Αντόνι μοιάζει απίστευτο. Απ’ την άλλη, ο Ντ’ Αντόνι έχει και πάρα πολλές δικαιολογίες για την άθλια σεζόν. Ο Μπράιαντ έπαιξε 6 ματς όλα κι όλα, ο Νας 15, η ομάδα αποτελούταν από μισθοφόρους που ήξεραν ότι δεν είχαν μέλλον εκεί.

Πια, οι Λέικερς αναζητούν νέο προπονητή. «Δεδομένων των συνθηκών, δεν ξέρω αν θα μπορούσε κάποιος άλλος να κάνει καλύτερη δουλειά από αυτή που έκανε ο Μάικ τα τελευταία δύο χρόνια. Εκ μέρους των Λέικερς ευχαριστούμε τον Μάικ για το εργασιακό του ήθος, τον επαγγελματισμό του και τη θετική διάθεση που έφερνε στην ομάδα κάθε μέρα. Του ευχόμαστε κάθε τύχη», είπε ο Μιτς Κούπτσακ, τζένεραλ μάνατζερ των Λέικερς.

«Είχαμε φτάσει σε ένα ανυπέρβλητο αδιέξοδο και ο Μάικ δεν θα είναι πλέον προπονητής των Λέικερς», είπε ο Ουόρεν ΛεΓκάρι, ατζέντης του Ντ’ Αντόνι. Στην ουσία, το όλο θέμα μοιάζει σα να κατάφεραν και οι δύο πλευρές να ξεφύγουν από μια κατάσταση στην οποία δεν ήθελαν να βρίσκονται μέσα.

Οι Λέικερς ξεκινούν την αναζήτηση προπονητή, έχοντας ακόμα μπροστά τους το ντραφτ, στο οποίο θα έχουν ένα πικ στις πρώτες 9 θέσεις, αλλά και την αγορά των free agents, όπου έχουν αρκετό χώρο στο σάλαρι καπ για να υπογράψουν παίκτη με μάξιμουμ συμβόλαιο. Μένει να δούμε ποιος θα πάρει αυτές τις αποφάσεις, ο νέος προπονητής ή η ομάδα πριν υπογράψει προπονητή.

Ο Μάτζικ Τζόνσον, που εδώ και πολύ καιρό είχε κάνει ξεκάθαρες τις απόψεις του εναντίον του Ντ’ Αντόνι, στο άκουσμα της είδησης δεν κρατήθηκε και έγραψε στο Twitter: «Οι ευτυχισμένες ημέρες ήρθαν ξανά! Ο Μάικ Ντ’ Αντόνι παραιτήθηκε. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος!». Μαζί του φαίνεται να συμφωνούν και οι φίλοι των Λέικερς, καθώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μοιάζει να υπάρχει ενθουσιασμός για το νέο. Το πόσο δικαιολογημένος είναι ο ενθουσιασμός υπάρχει πολύς καιρός μπροστά για να το δούμε, μιας και οι Λέικερς έχουν πάρα πολλά θέματα να λύσουν ενόψει της νέας σεζόν. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, είτε οι Λέικερς πάνε καλύτερα του χρόνου είτε όχι, η αλήθεια είναι ότι η όλη φετινή κατάσταση είχε φθείρει και τις δύο πλευρές και είχε ανεπανόρθωτα καταστρέψει τις σχέσεις του κόσμου με τον Ντ’ Αντόνι, οπότε λογικά το να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών στην παρούσα φάση μάλλον δεν θα οδηγούσε σε τίποτα καλό.

Νίκος Κουσούλης

 

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *