Home / NBA / Τιμωρία-σοκ για Ράντολφ!

Τιμωρία-σοκ για Ράντολφ!

Σε μια απίστευτη απόφαση που έχει… σηκώσει πολλά φρύδια και εγείρει πολλά ερωτηματικά, το NBA τιμώρησε τον Ζακ Ράντολφ των Μέμφις Γκριζλις με αποκλεισμό ενός αγώνα, δηλαδή τον απέκλεισε από το 7ο ματς της σειράς με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Ο λόγος είναι η «μπουνιά» που έριξε στον Στίβεν Άνταμς στο σαγόνι.

Η φάση έγινε με 6:42 να απομένουν για το 84-104 των Θάντερ το βράδυ της Πέμπτης. Ο Ράντολφ πρώτα έριξε αγκωνιά στον Άνταμς και μετά τον χτύπησε με το δεξί του χέρι, σε κάτι που μοιάζει περισσότερο με σπρώξιμο παρά με μπουνιά:

Η απόφαση του NBA αφήνει τους Γκρίζλις χωρίς τον πρώτο τους σκόρερ για το πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς. Ο Ράντλοφ έπαιζε 39 λεπτά ανά αγώνα στα πλέι οφς και είχε 18.2 πόντους, 8.7 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ ανά αγώνα. Στην ουσία, χωρίς αυτόν οι Γκρίζλις εν πολλοίς κυνηγούν Χίμαιρες στο 7ο ματς και θα μιλάμε για θαύμα αν προκριθούν.

Η απόφαση σίγουρα σηκώνει μεγάλη συζήτηση, και για το γεγονός ότι δεν φαίνεται να πέφτει μπουνιά στο βίντεο, αλλά και για το ότι τιμωρεί τον καλύτερο παίκτη ομάδας από το 7ο ματς σειράς. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην αναμετάδοση του αγώνα Μάβερικς-Σπερς τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο πρώτο ημίχρονο η συζήτηση περιστρεφόταν σχεδόν όλη την ώρα γύρω από το θέμα αυτό, με τους σπορκάστερ να ζητούν ξανά και ξανά από μικροφώνου να αναθεωρήσει το NBA και να μην κριθεί η σειρά από μια τιμωρία, αλλά μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα, στο ημίχρονο έκαναν ρεπορτάζ για το θέμα, με την απάντηση του NBA σύμφωνα με τα λεγόμενά τους να είναι ότι ο Ράντολφ αν κάνει έφεση μπορεί να μειώσει το χρηματικό πρόστιμο, ότι οι Γκριζλις δεν μπορούν να κάνουν έφεση και ότι το NBA θεωρεί το χτύπημα μπουνιά και δεν πρόκειται να αναθεωρήσει.

Σε μια σεζόν που ως τώρα τα πλέι οφς μοιάζουν μαγικά και είναι σίγουρα τα καλύτερα των τελευταίων (πολλών) ετών, αυτή η απόφαση έρχεται ως πρώτη κηλίδα στην εικόνα της postseason, αλλά και για να μας θυμίσει τη διαφορά του τότε με το τώρα (σε προ εικοσαετίας πλέι οφς γι’ αυτή την φάση… δεν θα σταματούσε καν το ματς). Ο 7ος αγώνας των δύο ομάδων θα γίνει στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *