Home / NBA / «Στημένο για χάρη του Γκρίφιν»…

«Στημένο για χάρη του Γκρίφιν»…

Το all-star game πλησιάζει και η ατμόσφαιρα στο NBA γίνεται ολοένα και πιο «καυτή». Κλασσικά οι Αμερικάνοι, όπως κάθε χρόνο, μέχρι το τέλος Φλεβάρη ενδιαφέρονται περισσότερο για το Σαββατοκύριακο του all-star και λιγότερο για το αγωνιστικό μέρος του πρωταθλήματος, που εξάλλου και μετά τη διακοπή έχει… πολύ ακόμα.

Όσες παθιασμένες δηλώσεις δεν ακούσαμε όλη τη χρονιά, αρχίσαμε να τις ακούμε τώρα ενόψει των διαγωνισμών με τους… αδικημένους να κλέβουν την παράσταση. Συγκεκριμένα, ο Νέιτ Ρόμπινσον, ο οποίος δεν κλήθηκε στο διαγωνισμό καρφωμάτων, ξεσπάθωσε, ξεσάλωσε και «κάρφωσε» το NBA και τον Μπλέικ Γκρίφιν με σχόλια πικρόχολα και γεμάτα «δηλητήριο».

Ο Ρόμπινσον είδε το NBA να τον προσπερνά και να προτιμά τον Μπράντον Τζένινγκς στη θέση του… κοντού του διαγωνισμού (βέβαια ο Τζένινγκς είναι 10 πόντους πιο ψηλός από τον CryptoNate) και «τρελάθηκε». Οπότε, τα είπε έξω από τα δόντια.

Από τη μια πλευρά είναι απολύτως δικαιολογημένος, καθώς είναι 3 φορές νικητής του διαγωνισμού, ήταν νικητής τις δύο τελευταίες χρονιές και, εφόσον το θέλει και ο ίδιος πολύ, θα έπρεπε να του δοθεί η ευκαιρία να υπερασπιστεί το στέμμα του. Ο Ρόμπινσον, μάλιστα, θα είχε την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που θα κέρδιζε 3 συνεχόμενους διαγωνισμούς, ευκαιρία που του στερεί το ίδιο το NBA. Κι ας μην ξεχάσουμε ότι είναι πάντα διασκεδαστικό να βλέπεις έναν τύπο 1.75 να «πετάει» μέχρι να φτάσει στο στεφάνι και να καρφώσει, ενώ ο Ρόμπινσον είναι αυτός που βοήθησε πάρα πολύ στην εκτόξευση του διαγωνισμού τα τελευταία χρόνια ξανά.

Αυτή είναι η μία πλευρά του ζητήματος. Η άλλη λέει ότι το NBA σκέφτεται πως έχει κουράσει το θέμα με τον Ρόμπινσον τα δύο τελευταία χρόνια, ότι έχει «εξαντληθεί» από άποψη μάρκετινγκ, ότι δεν μπορεί να δώσει κάτι καινούργιο και φρέσκο και γι’ αυτό θα μείνει εκτός.

Βέβαια, με την άλλη πλευρά του ζητήματος διαφωνεί ο Ρόμπινσον, ο οποίος κατηγορεί το NBA ότι τον άφησε εκτός γιατί φοβόταν ότι θα έπαιρνε την πρωτιά από τον Μπλέικ Γκρίφιν και ότι έστησε τον διαγωνισμό έτσι ώστε να τον κερδίσει σίγουρα ο Γκρίφιν.

Απέναντι από τον Γκρίφιν εκτός του Τζένινγκς θα βρεθούν ο Σερζέ Ιμπακά (Ιμπάκα στο αμερικανικότερο αν και το παλικάρι ακόμη μαθαίνει αγγλικά) των Θάντερ και ο ΤζαΒαλ ΜακΓκι των Ουίζαρντς. Τους οποίους ο Ρόμπινσον προφανώς και θεωρεί… «αλοιφές».

Βέβαια, για όσους έχουν λίγο καλύτερη μνήμη ο Ρόμπινσον πέρσι μετά το all-star στο Ντάλας… αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό! Μέχρι φέτος που του… πέρασε και επέστρεψε πάλι.

Γιατί, λοιπόν, να είναι στημένο το πράγμα; «Γιατί ο Γκρίφιν είναι το αστέρι των Κλίπερς και το all-star γίνεται στο Λος Άντζελες, για να βοηθήσουν τους Κλίπερς, για να τους ανεβάσουν το μάρκετινγκ. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι στημένο», λέει ο Ρόμπινσον.

«Αλλά, θα δούμε. Δεν λέει ότι δεν μπορεί να καρφώσει, γιατί μπορεί. Όμως, θα δούμε πώς θα πάει. Ελπίζω τα παιδιά που επιλέχθηκαν να μπορούν να τον κοντράρουν και να δώσουν ένα καλό σόου. Γιατί γι’ αυτό γίνονται όλα, το σόου. Αυτό είναι το όλο νόημα του διαγωνισμού», πέταξε τα καρφιά του και στις δύο κατευθύνσεις ο Ρόμπινσον.

Κι αν νομίζετε ότι… «κάρφωσε» τον Γκρίφιν, περιμένετε μέχρι να πιάσει στο στόμα του τον Τζένινγκς, που θεωρείται ο «κοντός που πήρε τη θέση του Ρόμπινσον»: «Δεν τον έχω δει ποτέ μου να καρφώνει. Έχω περιέργεια να δω τι θα κάνει, γιατί δεν τον έχω δει ποτέ σε ματς να καρφώνει. Απλώς περιμένω υπομονετικά».

Βέβαια, και ο Σκοτ Σκάιλς συμφωνεί με τον Ρόμπινσον, παρότι ο Τζένινγκς είναι παίκτης του στους Μπακς: «Εξεπλάγην όταν έμαθα ότι ο Τζένινγκς επιλέχθηκε για το διαγωνισμό. Όχι τόσο επειδή επιστρέφει από τραυματισμό, αλλά γιατί έχει καρφώσει 2 φορές ως τώρα φέτος».

Ποιος τον… συγκρατεί τον Ρόμπινσον: «Πρέπει να έχει κάποιο χάρισμα. Πρέπει να κάνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Αν ήμουν εγώ κριτής, έτσι θα έκρινα στο διαγωνισμό. Αν μπορώ να το κάνω κι εγώ, τότε δεν δίνω καλή βαθμολογία. Πρέπει να μπορεί να κάνει κάτι που να μην μπορώ εγώ. Πρέπει να κάνεις κάτι εκπληκτικό. Ακόμη κι αν το έχει κάνει άλλος στο παρελθόν, πρέπει να το κάνεις να μοιάζει ακόμα καλύτερα. Να βάλει τη δική σου φλόγα σε αυτό».

Ας κάνει καμιά πλάκα ο Τζένινγκς να μην μας «βγάλει τα μάτια» στο διαγωνισμό και η μουρμούρα θα συνεχιστεί για καιρό και σε πιο μεγάλη ένταση, απ’ ότι φαίνεται.

Πάντως, για να λέμε την αλήθεια, για πρώτη φορά και ο κόσμος… «γέρνει» τόσο πολύ προς έναν διαγωνιζόμενο. Το NBA.com «τόλμησε» να βάλει δημοσκόπηση για τον νικητή και όταν είδε ότι ο Γκρίφιν έπιανε 90% (ακατέβατο από 85%) την απέσυρε με ελαφρά πηδηματάκια, προφανώς για να μας κρατήσει σε αγωνία για την ψήφο του κόσμου φέτος.

Ο ΜακΓκι έχει αρχίσει τις ειδικές προπονήσεις στα καρφώματα (αν και επιμένει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει κανένα από τα καρφώματα στο βίντεο, αλλά… καλύτερα), πάντως, και κάνει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία αν εμπλουτίσει και πλασάρει καλά, ίσως δείξει καλύτερο πρόσωπο από αυτό που περιμένουμε. Δείτε το βίντεο παρακάτω.

Ο Ιμπακά πηδάει ψηλά, παίζει πολύ καλά πάνω από το στεφάνι, αλλά πρέπει να αποδείξει ότι έχει τη φαντασία να κάνει θεαματικά καρφώματα και όχι να καρφώνει πάνω από αντίπαλους ψηλούς μετά από επιθετικό ριμπάουντ.

Σίγουρα ο Γκρίφιν θα είναι η ατραξιόν φέτος στο διαγωνισμό και ο λόγος που όλοι θα ανοίξουν τις τηλεοράσεις τους να δουν τα καρφώματα στο all-star game. Ο ίδιος θα έχει… περισσότερο άγχος απ’ όσο έχει στους αγώνες, καθώς ξέρει ότι τα δικά του καρφώματα θα είναι το «peak point» του Σαββατοκύριακου. Και δεν θα πρέπει να απογοητεύσει κανέναν. Εκτός, ίσως, από τον… Ρόμπινσον.

Νίκος Κουσούλης

Υ.Γ.: Η προπόνηση του ΜακΓκι:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *