Home / ΛΟΙΠΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ / Πολιτισμένοι κι απολίτιστοι…

Πολιτισμένοι κι απολίτιστοι…

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουνίου 2009
 
Επειδή η καφρίλα δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό προνόμιο (αν και όλοι ξέρουμε ότι εμείς την έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο), οι τελικοί της Τουρκίας ξέφυγαν αρκετά το βράδυ της Τετάρτης. Εκεί που η Εφές κέρδιζε «εκτός έδρας» για να πάρει το πρωτάθλημα, κάνοντας μάλιστα το νταμπλ, αφού κέρδισε και το Κύπελλο φέτος.

Μετά τη λήξη του αγώνα, οι οπαδοί της Φενέρ έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και όρμησαν προς τους παίκτες της Εφές. Ο Πεκέρ, δεχόμενος επίθεση από 5-6 άτομα, ξάπλωσε έναν στο παρκέ, ενώ ο Γκιουλέρ έπεσε και κάποιος άρχισε να τον κλωτσά στα πλευρά. Μερικές «ψιλές» έφαγαν και οι Αταμάν, Γκονλούμ και Σμιθ.

Όλα αυτά μέσα σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, αφού αμέσως μετά η τουρκική αστυνομία μπόρεσε και φυγάδευσε τους παίκτες, ενώ συνέλαβε και πάρα πολλούς από τους υπαίτιους των επεισοδίων. Μπορεί αρχικά να μην περίμενε την επίθεση και να αιφνιδιάστηκε, αλλά μπόρεσε μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό να λήξει το θέμα, που αν κρατούσε λίγο παραπάνω μπορεί να είχε και θύματα.

Για να ελαφρύνουμε και λίγο το κλίμα, φαντάζομαι είδατε ποιον δεν ανέφερα; Ποιος μπόρεσε και γλίτωσε από όλα αυτά… Ο Μιχάλης Κακιούζης, χρησιμοποιώντας την εμπειρία του και την… προπόνηση από τους δικούς μας κάφρους, είχε πάρει καίριες θέσεις και μπόρεσε να γλιτώσει το ξύλο με χαρακτηριστική ευκολία στους ελιγμούς αποφυγής.

Με τους «δυτικούς» Τούρκους είμαστε ουσιαστικά ίδιοι σε πολλά, ανάμεσα σε αυτά και στις αντιδράσεις μας στον αθλητισμό, που χαρακτηρίζονται από παντελή έλλειψη παιδείας σε αμφότερες χώρες. Βέβαια, αν η τουρκική λίγκα αποκλείσει τη Φενέρ από το επόμενο πρωτάθλημα, όπως ακούγεται στο παρασκήνιο ότι σκέφτεται να κάνει, θα μας έχει βάλει, έστω και κατόπιν εορτής, τα γυαλιά, καθώς εμείς μόνο γελοίες ποινές… 1-2 αγωνιστικών έχουν καταφέρει να επιβάλουμε ως τώρα.

About nikolask11

Check Also

Κλέιζα: «Το σκέφτομαι για το Μουντομπάσκετ»

Ο Λίνας Κλέιζα μίλησε στην ιστοσελίδα lrytas για την πρώτη του σεζόν στη Φενέρμπαχτσε, για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *