Home / NBA / Αρχή με διπλό σπάσιμο έδρας!

Αρχή με διπλό σπάσιμο έδρας!

Λος Άντζελες Κλίπερς και Ουάσινγκτον Ουίζαρντς έδωσαν από το πρώτο κιόλας παιχνίδι άλλο χρώμα στα ημιτελικά περιφέρειας στο NBA, καθώς αμφότερες έσπασαν έδρα απέναντι σε Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Ιντιάνα Πέισερς αντίστοιχα. Οι Ουίζαρντς κέρδισαν με 96-102 μετά από 32 χρόνια, ενώ οι Κλίπερς σκόρπισαν τους Θάντερ με 105-122, με τη διαφορά να είναι στους 29 πόντους 4 λεπτά πριν το τέλος στο καλύτερο ματς της καριέρας του Πολ στα σουτ!

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κρις Πολ με 32 πόντους και 10 ασίστ σε 28 λεπτά, έχοντας 12/14 εντός παιδιάς με 8/9 τρίποντα! Ο Μπλέικ Γκρίφιν είχε 23 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 31 λεπτά. Απ’ την άλλη, ο Κέβιν Ντουράντ είχε 25 πόντους με 9/19 και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ 29 πόντους με 9/14. Οι δυο τους έκαναν 9 λάθη (6 ο Ουέστμπρουκ) και έδωσαν 8 ασίστ.

Ο Πολ δεν είχε ποτέ ως τώρα στην καριέρα του βάλει περισσότερα από 5 τρίποντα σε ένα ματς. Στο 1ο ματς της σειράς είχε την καλύτερη βραδιά της καριέρας του με 12/14 (σε νύχτες με μίνιμουμ 10 σουτ, γιατί έχει κάνει και 5/5 και 7/7). Οι δυο ομάδες είχαν σχεδόν 10% διαφορά στα εντός παιδιάς ποσοστά, με το σκορ να είναι 91-120 με 4:24 για το τέλος του ματς.

Οι πόντοι και οι ασίστ του Πολ στο ματς:

Οι Ουίζαρντς με το 96-102 στο 1ο ματς της δικής τους σειράς με τους Πέισερς έκαναν την πρώτη τους νίκη στο 2ο γύρο των πλέι οφς από τις 28 Απριλίου του 1982! Μέχρι στιγμής στα φετινά πλέι οφς οι Ουίζαρντς έχουν 4 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες! Ο Ράντι Ουίτμαν έγινε ο 3ος προπονητής στην ιστορία του NBA που κερδίζει τα πρώτα 4 εκτός έδρας παιχνίδια που δίνει σε πλέι οφς, με τους Μάικ Ντανλίβι (1991 με Λέικερς) και Πατ Ράιλι (1982 με Λέικερς) να είναι οι δύο πρώτοι που το κατάφεραν, αμφότεροι εκείνη τη χρονιά έφτασαν ως τους τελικούς (ο Ράιλι πήρε και τον τίτλο).

Οι Ουίζαρντς έχουν 4-0 εκτός έδρας στα πλέι οφς φέτος, ενώ είχαν 4-23 τα τελευταία 20 χρόνια εκτός έδρας στα πλέι οφς! Παράλληλα ο Τρέβορ Αρίζα έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία του NBA που τελειώνει παιχνίδι πλέι οφς με τουλάχιστον 6 τρίποντα χωρίς να αστοχήσει. Πρώτος το έκανε ο Ρόμπερτ Χόρι (1997, Λέικερς, 7/7), δεύτερος ο Πέτζα Στογιάκοβιτς (2011, Ντάλας, 6/6).

Απ’ την άλλη, η Ιντιάνα ήταν απογοητευτική για ακόμα μία φορά. Έχασε τα ριμπάουντ 36-53, ενώ οι πόντοι από επιθετικά ήταν 5-19. Στο 4ο δωδεκάλεπτο, όταν η Ιντιάνα κυνηγούσε απεγνωσμένα έμεινε 7 λεπτά χωρίς καλάθι! Στη ρακέτα οι Πέισερς είχαν 10/29 και 20 πόντους, τους λιγότερους που έχουν βάλει από εκεί όλη τη φετινή χρονιά.

Ο Ρόι Χίμπερτ τελείωσε τον αγώνα χωρίς πόντο και χωρίς ριμπάουντ σε 18 λεπτά με 0/2 σουτ, 2 λάθη και 5 φάουλ! Είχε -17 στη διαφορά πόντων, το χειρότερο όλης της ομάδας του. Μετά το απίστευτα άσχημο παιχνίδι του Χίμπερτ, η ιστοσελίδα της ομάδας έβγαλε ρεπορτάζ ότι ο Ντέιβιντ Ουέστ και ο Ρασουάλ Μπάτλερ ξέσπασαν προς τον σέντερ της ομάδας σε ιδιωτική συζήτηση, με το σάιτ να λέει ότι ο Ουέστ «έβραζε και φώναζε περισσότερο από ποτέ» προς τον Χίμπερτ. Μετά το περιστατικό, ο Ουέστ είπε απλώς ότι «συνεχίζω να ενθαρρύνω τον Χίμπερτ για να λάβει μέρος στη μάχη».

Όμως, και ο Πολ Τζορτζ αναφέρθηκε στον Χίμπερτ μετά το ματς: «Είμαστε στο σημείο που τον χρειαζόμαστε τώρα και πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο. Στην τελική πρέπει να έχουμε καρδιά και να παίρνουμε τα ριμπάουντ. Χρειαζόμαστε τον ψηλό μας να παίρνει τα ριμπάουντ». Ο Χίμπερτ στο ματς είχε περισσότερα φάουλ (5) απ’ ότι πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και τάπες μαζί (1 ασίστ, 2 τάπες).

Οι Ουίζαρντς ζουν το όνειρό τους, με τη βασική τους πεντάδα να έχει όλη διψήφιο αριθμό πόντων, συνολικά 87 (63 οι βασικοί της Ιντιάνα), με τον Γκόρτατ να έχει 6 επιθετικά ριμπάουντ και τον Γκούντεν 7.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *