Home / NBA / Κόμπι για Ντ’ Αντόνι: «Ειλικρινά δεν με νοιάζει που παραιτήθηκε»

Κόμπι για Ντ’ Αντόνι: «Ειλικρινά δεν με νοιάζει που παραιτήθηκε»

Ο Κόμπι Μπράιαντ έχασε μια ολόκληρη χρονιά λόγω τραυματισμών και σίγουρα δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Το γεγονός ότι έχει συνηθίσει να τη λέει σε όλους και σε όλα κατά τη διάρκεια της καριέρας του, μέσα και έξω από το παρκέ, δεν βοηθάει στο να τον κάνει πιο υπομονετικό. Οπότε είναι σίγουρο ότι μέχρι τη νέα σεζόν, που αναμένεται να επιστρέψει με όρεξη που δεν την είχε ούτε πριν από τον πρώτο του τίτλο, έχουμε να ακούσουμε πολλά ακόμα. Στον Τζίμι Κίμελ μίλησε για όλα, τους Λέικερς, τον προπονητή, τον Τζόρνταν (κλασσικά…), την υγεία του, την επιστροφή του, τους Κλίπερς.

Ο Κίμελ τον ρώτησε για την απόφαση του Ντ’ Αντόνι να δεχτεί buy-out και να παραιτηθεί και ο Κόμπι ήταν ξεκάθαρος: «Ειλικρινά, δεν με νοιάζει. Στον Μάικ είχε μοιραστεί ένα πολύ κακό χέρι με όλους τους τραυματισμούς που είχε εδώ. Είναι ένα δύσκολο μέρος. Αν δεν κερδίζεις δεν θα επιβιώσεις».

Ο Κίμελ τον ρώτησε αν οι Λέικερς του ζητούν τη γνώμη του για τον νέο προπονητή της ομάδας και ο Μπράιαντ ήταν ακόμα πιο σκληρός: «Στους δύο τελευταίους δεν το έκαναν. Στον τρίτο, ελπίζω να το κάνουν».

Βέβαια, το 2012 είχε πει δημόσια ότι όταν τον ρώτησαν οι Λέικερς είχε αναφέρει τον Φιλ Τζάκσον ως πρώτη του επιλογή και τον Μάικ Ντ’ Αντόνι ως δεύτερη.

Ο Κόμπι πλησιάζει τα 36 του και λέει ότι αδιαφορεί αν θα αρέσει στους παίκτες ο νέος προπονητής: «Ειλικρινά δεν έχει καμία σημασία αν αρέσει στους παίκτες ή όχι ο προπονητής. Το όλο θέμα είναι να κερδίζεις. Το να σου αρέσει κάποιος και το να κερδίζεις δεν πάνε απαραίτητα μαζί. Κάποιες φορές, όταν ένας προπονητής σε πιέζει και σε τρελαίνει, δεν σου αρέσει απαραίτητα, αλλά είναι μέρος της όλης πορείας και όταν κερδίζεις, τότε όλοι είναι καλά φιλαράκια».

Όσο για το σε τι κατάσταση είναι; «Από άποψη υγείας είμαι στο 100%. Έχω ξεκινήσει και κάνω πολλή προπόνηση σε παρκέ και είμαι ήδη πίσω στην κανονική ρουτίνα μου. Μετά θα αρχίσω να σηκώνω βάρη και να τρέχω, αυτό το σιχαίνομαι. Μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν, θα είμαι απόλυτα έτοιμος».

Θα είναι και οι Λέικερς μαζί με αυτόν έτοιμοι: «Πιστεύω πως ναι. Θα κάνουμε αλλαγές, σίγουρα. Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά γύρω από τα οποία πρέπει να χτίσεις την ομάδα σου, στην ταχύτητα, το ύψος, την άμυνα, τα ριμπάουντ. Θα κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές».

Ο Κίμελ τον ρώτησε και για την κριτική που δέχτηκε επειδή δεν καθόταν στον πάγκο της ομάδας όσο ήταν τραυματίας και επειδή έφυγε για οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη πριν τελειώσει η σεζόν των Λέικερς: «Θα προτιμούσα να κάθομαι σπίτι και να τρώω καρτέλες με δείγματα χρώματος. Ήταν πολύ δύσκολο, φίλε. Πολύ, πολύ δύσκολο, να βλέπω την ομάδα να υποφέρει χωρίς εμένα. Αλλά ξέρεις, όταν περνάς από σεζόν που είναι έτσι, αυτό προσθέτει καύσιμο στη φωτιά που νιώθεις να επιστρέψεις ακόμα πιο δυνατός».

Όταν ο Κίμελ τον ρώτησε για το αν θέλει οι Κλίπερς να πάρουν το πρωτάθλημα, ο Κόμπι ήταν… κλασσικός Κόμπι: «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου, γιατί δεν κερδίζω εγώ, οπότε τι με νοιάζει ποιος κερδίζει;».

Ο Κόμπι μίλησε και για την κόντρα του με τον Τζόρνταν, με αφορμή ερώτηση του Κίμελ για κάτι που έγραψε ο Φιλ Τζάκσον σε βιβλίο του: «Όταν σκόραρα 81, γάβγιζε ότι δεν θα μπορούσα να το κάνω απέναντί του, δεν υπάρχει περίπτωση να βάλεις 80 σε μένα, θα σου έκανα 6 φάουλ πριν το κάνει. Και απαντούσαμε ο ένας στον άλλο. Συνήθως όταν το θέμα αφορά στον MJ παραμένω ψύχραιμος γιατί τον θαυμάζω απίστευτα, αλλά σε αυτή την περίπτωση έπρεπε να του θυμίσω ότι είχα βάλει 42 σε ένα ημίχρονο απέναντί του». Ο Κόμπι μιλάει για το 2003 που είχε 42 πόντους με 6/8 δίποντα και 8/11 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στους Ουίζαρντς του Τζόρνταν.

Σίγουρα, αν ο Μπράιαντ μείνει υγιής, η επόμενη σεζόν θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα…

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *