Home / NBA / Τέλος στο σίριαλ Όντομ;

Τέλος στο σίριαλ Όντομ;

Οι Ντάλας Μάβερικς έχασαν και πάλι το βράδυ του Σαββάτου και, πλέον, με 9 παιχνίδια για το τέλος της κανονικής περιόδου, ακόμη και ο πιο αισιόδοξος οπαδός τους έχει αρχίσει να… προβληματίζεται. Είναι φανερό ότι κάτι λείπει από την πρωταθλήτρια ομάδα και αυτό όλα δείχνουν ότι είναι ένας ψηλός που να μπορεί να κάνει τη διαφορά στην άμυνα. Ένας Τσάντλερ ας πούμε…

Ο Λαμάρ Όντομ που ήρθε στην offseason θα έφερνε κάτι διαφορετικό στο Ντάλας. Λιγότερο physical άμυνα, περισσότερο μυαλό, περισσότερη τεχνική, περισσότερο μπασκετική πεντάδα. Ο καλύτερος 6ος παίκτης της περσινής σεζόν, όμως, το μόνο που έφερε μαζί του ήταν… τη σαπουνόπερα του σίριαλ της γκρίνιας του, κάτι σαν το «Khloe & Lamar» του E! αλλά με τον Όντομ να γκρινιάζει στη θέση της Καρντάσιαν. Αλλά ακόμα και αυτό μοιάζει να μας τελείωσε, αφού Νοβίτσκι και Καρλάιλ δείχνουν ότι δεν υπολογίζουν πια τον Όντομ.

Επέλεξαν οι Μάβερικς να ξεχάσουν τον Όντομ, να σταματήσουν να τον υπολογίζουν, να κάνουν υπομονή ως το καλοκαίρι και μετά να πουν «αντίο» αφήνοντας τον Όντομ να βλέπει… τζάμπα ως τότε τους αγώνες τους; Ή είναι η ύστατη προσπάθεια να αφυπνίσουν τον υπνωτισμένο εγωισμό της μεγαλύτερης απογοήτευσης στο φετινό NBA;

Μετά την επιστροφή του στις 3 Μάρτη από την άδεια (από τη σημαία) που είχε πάρει για 5 ματς, ο Όντομ έπαιξε σε 15 αγώνες, στους οποίους οι Μάβερικς είχαν 9-6. Δεν είχε καμία σχέση με τον περσινό Όντομ, αλλά δεν ήταν και σε κάθε ματς ο… πράκτορας από το Λ.Α. που εμφανίστηκε στο Ντάλας για να καταστρέψει εκ των έσω την προσπάθεια των Μάβερικς.

Μετά, όμως, από ένα αδιανόητα κακό ματς με τους Λέικερς, όπου ο Όντομ έπαιξε 24 λεπτά και είχε 1 πόντο με 0/3 εντός παιδιάς και 1 ριμπάουντ (ο Καρλάιλ προφανώς τον άφησε 24 λεπτά μέσα για να τον αφήσει να εκτεθεί), ο προπονητής των Μάβερικς τον άφησε στον πάγκο και στα 48 λεπτά του αγώνα με τους Σπερς (17/3).

Στη συνέχεια, ο Όντομ επέστρεψε στο παρκέ, με 0 πόντους σε 13 λεπτά εναντίον των Ρόκετς, αλλά και με 2 καλά παιχνίδια, στα οποία είχε 10.5 πόντους, 4.0 ριμπάουντ και 3.0 ασίστ με σχεδόν 80% εντός παιδιάς και 23 λεπτά συμμετοχής (Ρόκετς, Χιτ τα ματς).

Ως εκεί. Στο Ορλάντο ήταν και πάλι ο γνωστός του φετινός εαυτός, είχε 2 πόντους με 1/5 σε 13 λεπτά και σα να μην έφτανε αυτό, μετά, στο ματς με τους Κλίπερς, είπε ότι τον… πονούσε το στομάχι του και δεν έπαιξε, λες και ήταν 13χρονο πιτσιρίκι. Ο Καρλάιλ τον έβαλε εναντίον των Γκρίζλις (4/4) και των Μπλέιζερς (6/4), ο Όντομ είχε 3 πόντους και 1 ριμπάουντ στο δεύτερο, με τον Καρλάιλ να τον αφήνει στο παρκέ 11 λεπτά, αφού αναγκάστηκε στο πρώτο από τα δύο να τον βγάλει στις αρχές της 4ης περιόδου, επειδή ήταν τόσο κουρασμένος (το να γυρνάς ριάλιτι απ’ το να κάνεις προπόνηση έχει τέτοιες επιπτώσεις) που δεν μπορούσε να κάνει μπλοκ άουτ στον παίκτη του.

Και στο επόμενο ματς (ξανά) με τους Γκρίζλις, το Σάββατο το βράδυ, το ματς που ο Κραλάιλ είχε πει ότι θα ήταν «το παιχνίδι που ο Όντομ θα χτίσει μομέντουμ» ο Όντομ έπαιξε 4 λεπτά, αλλά όσο κι αν προσπάθησαν οι δημοσιογράφοι να τσιγκλήσουν τους Μαβς για να ασχοληθούν και πάλι με τη σαπουνόπερά τους, δεν το κατάφεραν. Ήρθε το τέλος; Κουράστηκαν τόσο, που ο Όντομ θα έχει έναν περιφερειακό ρόλο, ο οποίος και μόνο του αξίζει με βάση τα όσα προσφέρει, ώσπου να του πουν και τυπικά αντίο;

Μετά το ματς, οι δημοσιογράφοι πλησίασαν τον Όντομ και τον ρώτησαν για την εμφάνισή του. Ακόμη κι αυτός δεν είχε τι να πει και απλώς σήκωσε τους ώμους. Μετά, αν προβληματίζεται με τον ρόλο που φαίνεται να έχει στους Μαβς: «Δεν έπαιξα πολύ ούτε την Παρασκευή, ούτε το Σάββατο. Τουλάχιστον, υπάρχει συνέπεια σε αυτό», είπε ο Όντομ. Αφού έχει όρεξη για πλακίτσα, μάλλον ο εγωισμός του κοιμάται ύπνο βαθύ.

Μετά συμπλήρωσε για να αποτελειώσει τους οπαδούς των Μαβς, τους λίγους έστω που τον παίρνουν ακόμα στα σοβαρά: «Δεν μπορώ να διαβάσω το μέλλον μου. Θα είναι ό,τι θα είναι. Τι μπορώ να κάνω εγώ; Ο προπονητής έχει πάντα δίκιο».

Λίγο μετά, οι Μάβερικς έδειξαν να έχουν κλείσει το «κεφάλαιο Όντομ» στις συνειδήσεις τους. Ο Καρλάιλ ρωτήθηκε αν έχει ακόμα ελπίδα ότι ο Όντομ μπορεί να προσφέρει τίποτα στην ομάδα: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις για τον Λαμάρ απόψε» αρκέστηκε να πει και συνέχισε να μιλά για το ματς.

Ο Νοβίτσκι έξω από τα αποδυτήρια μιλούσε επί 4 λεπτά για τους λόγους της ήττας των Μάβερικς (οι Γκρίζλις κέρδισαν με 94-89), αλλά όταν οι δημοσιογράφοι είδαν τον Όντομ να περνά από πίσω του για να πάει στο πούλμαν και ρώτησαν τον Γερμανό υπερπαίκτη σχετικά, ο Νοβίτσκι είπε: «Δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω γι’ αυτό το θέμα», γύρισε την πλάτη και έληξε τη συνέντευξη πηγαίνοντας στο πούλμαν.

Ο Όντομ επιδεικνύοντας απίστευτη ανωριμότητα, μέσα σε λίγους μήνες πήγε από το ζενίθ στο ναδίρ των υπολήψεων των φίλων του NBA, καταφέρνοντας γερό πλήγμα στην υστεροφημία του. Αν αυτό θα είναι οριστικό και ανεπανόρθωτο, μόνο ο ίδιος μπορεί να το απαντήσει προς το παρόν. Οι Μάβερικς στα 9 εναπομείναντα παιχνίδια θα παλέψουν για τα πλέι οφς κι εκεί, με πλήρες ρόστερ, έχουν την εμπειρία για κάτι καλό. Θα εμφανιστεί ο Όντομ; Ή θα τελειώσει τη σεζόν ως γκρινιάρικο, ανώριμο παιδαρέλι, που δεν μπορεί να βρει τη δύναμη και τον εγωισμό να παίξει μπάσκετ και απλώς είναι ένα κινούμενο ριάλιτι, ένας πρώην παίκτης που έχει εκπομπή στο E!;

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *