Home / NBA / «They are trying to smoke us out of here!»

«They are trying to smoke us out of here!»

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς κέρδισαν με 110-95 στον 1ο τελικό του NBA τους Μαϊάμι Χιτ, σε ένα ματς που κρίθηκε πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό του αποτέλεσμα. Στο γήπεδο η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή λόγω βλάβης στο κλιματιστικό, αλλά οι Σπερς άντεξαν τη ζέστη των Χιτ, που κατέρρευσαν ολοκληρωτικά μόλις ο ΛεΜπρον Τζέιμς βγήκε από το ματς με κράμπα, περίπου 4 λεπτά πριν το φινάλε. Το 94-92 έγινε 99-92 και ο 1ος τελικός πήγε στην παρέα του Ντάνκαν με τον Τζέιμς να φωνάζει τη φράση του τίτλου στους συμπαίκτες του, αλλά χωρίς να καταφέρει να αλλάξει τη μοίρα της ομάδας του.

Το ρεπορτάζ από το γήπεδο των Σπερς έλεγε ότι η θερμοκρασία έφτασε τους 32 βαθμούς κατά τη διάρκεια του ματς, με τους Χιτ να αναφέρουν αυτό ως λόγο για την κράμπα στο μηρό που έπαθε ο Τζέιμς μετά από ντράιβ του στην 4η περίοδο.

Ο Έρικ Σπέλστρα δεν θα μπορούσε να το πει καλύτερα: «Το νιώσαμε σαν γροθιά στο στομάχι, όταν βλέπεις τον ηγέτη σου να μεταφέρεται κουτσαίνοντας στον πάγκο με αυτόν τον τρόπο. Αλλά είχαμε ακόμα ελπίδα μετά από αυτό». Στην ουσία όχι. Με τον ΛεΜπρον εκτός οι Χιτ απλώς διαδικαστικά έμειναν στο παρκέ σε μια απίστευτη κατάρρευση, μάλλον αδικαιολόγητη. Σίγουρα ο Τζέιμς ήταν τεράστια απώλεια, αλλά ματς από ντέρμπι έγινε περίπατος σε ένα λεπτό.

Οι Σπερς έκαναν μια απίστευτη 4η περίοδο, την κέρδισαν με επιμέρους σκορ 36-17, είχαν 31-9 στα τελευταία 9:30 λεπτά του ματς, με σερί 16-3 στο τέλος του αγώνα από τη στιγμή που χτύπησε ο Τζέιμς, ενώ ολοκλήρωσαν το δωδεκάλεπτο με 14/16 σουτ εντός παιδιάς, εκ των οποίων 6/6 τρίποντα.

Το 110-95 των Σπερς συνέχισε το σερί τους, που πια είναι το καλύτερο στην ιστορία του NBA, 8 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες στα πλέι οφς με τουλάχιστον 15 πόντους διαφορά.

Ο Τζέιμς είχε 25 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 33 λεπτά με 9/17 μέχρι να χτυπήσει και να αποχωρήσει, ενώ ο Ουέιντ είχε 19 με 8/18 και ο Μπος 18 με 7/11 και 9 ριμπάουντ, με τον Ρέι Άλεν να προσθέτει 16. Ο Τζέιμς έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία πίσω από τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Κόμπι Μπράιαντ που φτάνει τους 4.000 πόντους και τις 1.000 ασίστ στην καριέρα του στα πλέι οφς.

Απ’ την άλλη, ο Τζινόμπιλι έκανε μαγικό παιχνίδι με 16 πόντους και 11 ασίστ, συν 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, ο 1ος παίκτης στην ιστορία του NBA (από το 1970 που καταγράφονται οι βασικές πεντάδες) που έχει σε τελικό 15 πόντους, 10 ασίστ και 5 ριμπάουντ προερχόμενος από τον πάγκο, ο Ντιό είχε μόλις 2 πόντους, αλλά 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ και +30 στη διαφορά πόντων όσο βρισκόταν στο παρκέ! Ο Ντάνκαν είχε 21 πόντους και 10 ριμπάουντ με 9/10 εντός παιδιάς και στα 38 του έγινε ο γηραιότερος παίκτης που είναι 1ος σκόρερ της ομάδας του σε τελικό NBA από τις 14 Ιουνίου του 1987, όταν το είχε κάνει ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ στα 40 του. Ο Τόνι Πάρκερ έμεινε περισσότερο από κάθε άλλο «σπιρούνι» στο παρκέ, 37 λεπτά, και είχε 19 πόντους και 8 ασίστ με 8/15, δείχνοντας ότι το πρόβλημα στον αστράγαλο προς το παρόν δεν αποτελεί τροχοπέδη.

Νίκος Κουσούλης

Υ.Γ.: Η φράση του τίτλου που είπε ο Τζέιμς σημαίνει με ελεύθερη μετάφραση «προσπαθούν να μας αναγκάσουν να φύγουμε», προφανώς όχι με καπνό, αλλά με τη ζέστη, μιας και το κλιματιστικό ήταν σβηστό.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *